Wysoki Nk tzn jakie ?? Miałaś z krwi czy z endometrium ?? Ile masz encortonu ??Braki w Kirach, wysokie NK i trochę rozjechane cytokiny, ale podobno bez tragedii.
Na brakujące Kiry accofil.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wysoki Nk tzn jakie ?? Miałaś z krwi czy z endometrium ?? Ile masz encortonu ??Braki w Kirach, wysokie NK i trochę rozjechane cytokiny, ale podobno bez tragedii.
Myśle, ze z tymi lekarzami to nie jest tak prosto. Mam dobrą pediatrę, ale niedowidzenie syna przeoczyła. Tez mój błąd bo ja nienawidzę okularów i nie chodzę, mąż tez nie. I lekarka jakoś założyła, ze oczy zdrowe. Dla mnie szacun bo przeprosiła za pomyłkę i po naszym synu bada każde dziecko i wysyła do okulisty. To tylko ludzie:-(Zawsze wykupuje szczepionki prywatnie. Nawet na pneumokoki które teraz niby refundują, wolę dopłacić i mieć lepszy preparat.
Teraz przy drugim dziecku spokojniej szczepię, wolniej, bardziej rozciągam w czasie. Już nie słucham lekarzy, oni tylko chcą mieć z głowy i następny pacjent.
NK 17,2%Wysoki Nk tzn jakie ?? Miałaś z krwi czy z endometrium ?? Ile masz encortonu ??
Na brakujące Kiry accofil.
Powiedział mi, że u mnie z cytokinami nie jest źle. Dziesiątka w normie, dwójka trochę za wysoka.@Gonia0605 a kazał Ci sprawdzić allo mlr? Kurcze, myśle, że on wie co robi, ale czasami te zalecenia są tak strasznie różne... u nas np. w ogóle nic innego nie brał pod uwagę, jedynie szczepienia. Dał nam alternatywę, ale bez przekonania. Mamy braki w KIRach, ale bez tragedii, wysokie komórki NK i rozjechane cytokiny, bardzo.
Ja mam wrażenie, dotyczy to tylko szczepień, w papierach musi się zgadzać i to jest dla nich bardzo ważne. W każdym innym przypadku nie spotkałam się jeszcze z odmową skierowania czy badań. Jednak ze szczepieniami mnie wkurzają, byle sztuki im się zgadzały np. szczepienie na pneumokoki wciskały w 10 miesiącu życia córki, kiedy po 12 miesiącu masz dwie dawki zamiast trzech proponowanych.Myśle, ze z tymi lekarzami to nie jest tak prosto. Mam dobrą pediatrę, ale niedowidzenie syna przeoczyła. Tez mój błąd bo ja nienawidzę okularów i nie chodzę, mąż tez nie. I lekarka jakoś założyła, ze oczy zdrowe. Dla mnie szacun bo przeprosiła za pomyłkę i po naszym synu bada każde dziecko i wysyła do okulisty. To tylko ludzie:-(
A ile miałaś transferów z wdrożonym leczeniem od P?Powiedział mi, że u mnie z cytokinami nie jest źle. Dziesiątka w normie, dwójka trochę za wysoka.
Nic nie wspominał o szczepieniach ani intralipidzie. Nie kazał też allo badać. Może dlatego, że miałam dwie biochemie, tzn, że doszło do implantacji. Nie wiem...
Jeden. Teraz będzie drugi.A ile miałaś transferów z wdrożonym leczeniem od P?
Często udaje się dopiero 2-3 transfer na zaleceniach, ale wiadomo, że Ty masz ostatnią szansę... rozumiem, że się boisz. Może warto skorzystać z opinii drugiego immunologa, wiem, że są jeszcze lekarze, który też się specjalizują w problemach związanych z ciążą? Albo próbować...Jeden. Teraz będzie drugi.