hej mozesz wszystkie, ja mialam punkcje 2 tyg temu i 12 zaplodniliTeraz już wszystkie chyba będą . Ja chcę wszystkie. Mam prawie 37lat a można wszystkie zapładniać od 35?
reklama
U mnie powiedzieli ze po 35 rż mozna wszystkie. Ja nie miałam nigdy nawet 6 (raz 5, raz 4) wiec nie było tematu.Teraz już wszystkie chyba będą . Ja chcę wszystkie. Mam prawie 37lat a można wszystkie zapładniać od 35?
motylek24
Fanka BB :)
Po 35 r.z. można zapłodnić wszystkie. No to niech tam zaznaczy ta Twoja piękna w karcie, niech zapładniają wszystkie.Teraz już wszystkie chyba będą . Ja chcę wszystkie. Mam prawie 37lat a można wszystkie zapładniać od 35?
Wesoła_Aga
Potwierdzam. Mój lekarz też mi mówił, że jeżeli kobiecie da się zbyt duże dawki leków do stymulacji do wyprodukuje ich zbyt dużo i one będą kiepskiej jakości. Tamte pozostałe też mogą niestety takie być.Zobaczę co powiedzą nt. padających zarodków po 3 dobie.
Eh, chciałabym mieć co transferować.
Kombinowałabym z nową punkcją no ale wiadomo to trzeba obgadać z dobrym doktorem.
Mój twierdzi, że wcale nie jest tak łatwo dobrać odpowiednią dawkę a za pierwszym razem to już w ogóle ciężko przewidzieć jak dana kobieta zareaguje
Powodzenia !
Wesoła_Aga
Hej
Wczorajsze nocne różowe plamienie się uspokoiło. O losie ! Ty wredny małpiszonie !
Pukasz do drzwi i co? Idziesz do sąsiadki???
To co ja mam dla hrabiny banany pod drzwiami zostawić??
(Już widze chłopa, wraca z pracy a tu przed drzwiami banany )
Nie da rady USG
Wczorajsze nocne różowe plamienie się uspokoiło. O losie ! Ty wredny małpiszonie !
Pukasz do drzwi i co? Idziesz do sąsiadki???
To co ja mam dla hrabiny banany pod drzwiami zostawić??
(Już widze chłopa, wraca z pracy a tu przed drzwiami banany )
Dziewczyny, a przy jakim badaniu wyszła Wam endometrioza?
To widać dopiero przy histeroskopi czy usg może pokazać?
Nie da rady USG
O widzisz. Mój lekarz od razu zapowiedział, że da maksymalną dawkę leku żeby jak najwięcej jajeczek było.Potwierdzam. Mój lekarz też mi mówił, że jeżeli kobiecie da się zbyt duże dawki leków do stymulacji do wyprodukuje ich zbyt dużo i one będą kiepskiej jakości. Tamte pozostałe też mogą niestety takie być.
Kombinowałabym z nową punkcją no ale wiadomo to trzeba obgadać z dobrym doktorem.
Mój twierdzi, że wcale nie jest tak łatwo dobrać odpowiednią dawkę a za pierwszym razem to już w ogóle ciężko przewidzieć jak dana kobieta zareaguje
Powodzenia !
Po pierwszym usg powiedział, że wszystko zmierza w kierunku hiperstymulacji. Ale nikt mi poziomu hormonu wtedy nie badał, ani nie zmniejszał dawki tylko pojechał do końca na dawce startowej.
Wesoła_Aga
O widzisz. Mój lekarz od razu zapowiedział, że da maksymalną dawkę leku żeby jak najwięcej jajeczek było.
Po pierwszym usg powiedział, że wszystko zmierza w kierunku hiperstymulacji. Ale nikt mi poziomu hormonu wtedy nie badał, ani nie zmniejszał dawki tylko pojechał do końca na dawce startowej.
No w trakcie to już za wiele się nie zmieni. Pewnie liczyli, że jakieś będą dobrej jakości. Pierwszy raz to naprawdę seria niezłych testów. Mi żałowali, że od razu nie dali maks dawki
JaA czy jest tutaj dziewczyna której się udalo dzięki In vitro za pierwszym razem zajść w ciaze?
USG pokaże jeśli masz np jakieś zmiany na jajniku np torbiel, ale to nie można być pewnym tak na 100% co to za zmiana. Najlepsza opcja to laparoskopia zwiadowcza Czasem jeszcze można zbadać marker Ca 125, ale on też nie u każdej chorej na endometrioze będzie podwyższony. Ja np miałam zawsze powyżej normy. Histeroskopia wykryje adenomioze jak już czyli ogniska endometriozy wewnątrz macicy.Dziewczyny, a przy jakim badaniu wyszła Wam endometrioza?
To widać dopiero przy histeroskopi czy usg może pokazać?
U mnie w wieku 18 lat pojawiła się torbiel endometrialna, dolegliwości bólowe, później laparoskopia i usunięcie torbieli. 1 - 2 stopień endometriozy. Kolejne 3 laparoskopie i rozwój choroby do 4 stopnia w ciągu 12 lat.
reklama
JestemMama!
Dokładnie kochana, tak jak mówiszw kupie razniej! jak to mowia oby drugie stymulacjr byly owocne, tego Nam zycze
Podziel się: