reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Jak tam u Ciebie??? Byłaś już na kontroli???
Byłam. Dzidzia ma się dobrze 😍 wiek ciąży zgadzał się z tym z USG 7+1 🥰Następne mam w wigilię...jeszcze boje się cieszyć bo ostatnio serduszko stanęło 8+. I przyplątały mi się jakieś plamienia i nie wiedzą skąd ,mam się niby nie przejmować bo nie mają wpływu na ciążę ...jak leżę jest ok ,jak zAczynam coś robić to widzę na papierze brązowe plamki . Dlatego duuuzo odpoczywam 😉
O której masz transfer🥰 ?

reklama
Byłam. Dzidzia ma się dobrze 😍 wiek ciąży zgadzał się z tym z USG 7+1 🥰Następne mam w wigilię...jeszcze boje się cieszyć bo ostatnio serduszko stanęło 8+. I przyplątały mi się jakieś plamienia i nie wiedzą skąd ,mam się niby nie przejmować bo nie mają wpływu na ciążę ...jak leżę jest ok ,jak zAczynam coś robić to widzę na papierze brązowe plamki . Dlatego duuuzo odpoczywam 😉
O której masz transfer🥰 ?
15:30 mam być w klinice a transfer na 15:50 😱🙈🙈 Mówiłam ze będzie dobrze, a tak się bałaś🤗 ❤️ rośnijcie zdrowo ❤️❤️❤️❤️

Ale mam stres przed jutrem od 4:00 nie śpię. Nie poszłam do pracy... Chyba, ze to nie stres a hormony no budzę się o 1:00 potem od 4:00 już nie spie od 2-3 dni a w ciągu dnia śnięta jestem. Olałam prace i siedzę w domu, w końcu nie tylko o siebie muszę dbać.... I mam głoda... na wszystko co mięsne i tłuste najlepiej krwiste...

No mi też chciał doktor zmienić protokół...

Nic nie zwrócą. Zapłaciliśmy 13 tys i to obejmowało tylko wszystkie rzeczy do punkcji. Transfer już w to nie wchodził. A było jeszcze mrożenie zarodków, ale nie wiem czy za to zwracają...

Ale leczenie było te same??
Nie, zmienili wszystko. Pierwszy miałam długi protokół no bo niskie AMH i endmetrioza. Potem krótki protokół, no i do tej stymulacji się przygotowywałam parę miesięcy.
Przykro mi ze zostałaś z niczym😢😢Wiem jak to boli...
Nie poddawaj się jednak bo druga próba moze dać zupelnie inny efekt!

Ale mam stres przed jutrem od 4:00 nie śpię. Nie poszłam do pracy... Chyba, ze to nie stres a hormony no budzę się o 1:00 potem od 4:00 już nie spie od 2-3 dni a w ciągu dnia śnięta jestem. Olałam prace i siedzę w domu, w końcu nie tylko o siebie muszę dbać.... I mam głoda... na wszystko co mięsne i tłuste najlepiej krwiste...
Teraz musisz zadbać o siebie, o was♥️♥️Z własnego doswiadczenia wiem ze praca nie ucieknie!

Moj lekarz jest cudowny bardzo przezywa moja ciaze.Jak byla w klinice u innego lekarza to ciagle mialam z nim kontakt i tak bardzo sie ucieszyl moja ciaza.
Ja narazie chudne ciagle.Ale moj gin stwierdzil ze w moim przypadku-problemy z rwa kulszowa -to bardzo dobrze im pozniej i mniej przytyje to lepiej bo kregoslup bedzie mniej obciazony.
Brzuch mi powoli rosnie ale juz tak bym chciala miec taki wiekszy aby sie nim chwalic-chociaz nie wiem komu jak ciagle w domu siedze i tylko do biedry chodze😉
Dzisiaj jedt 14tydzien mojej ciazy i sie zastanawiam czy to mozliwe aby czuc richy bo ja dzisiaj normalnie mialam takie motylki w brzuchu🙂
Te motylki w brzuszku to sa pierwsze ruchy dziecka. Tak mi polozna powiedziala😉

Dziewczyny, ktoś coś z tych moich wyników rozumie? 😰😨😰
Kochana ja aż tak dobrze się nie znam na immunologi. Coś tam lekko liznęłam jak to się mówi bo w tych wynikach co ty masz to jedyny parametr miała odbiegający od normy czyli Nk 16%. Ty masz 17 czyli jeszcze więcej. Masz troszkę problem z ta immunologia widać na pierwszy rzut oka ale wiem ze można z tym walczyć sterydami i accofilem ?? Na pewno immunolog rozpisze ci leczenie przed transferem.
W sumie dobrze ze coś wyszło bo wiesz na czym możesz się skupić żeby zwiększyć szanse ❤️❤️❤️ ✊✊✊

reklama
Ja też mam stres przed piątkową wizytą. Wczraj badalam betę i mam 688 więc mam nadzieję, że w pt będzie coś tam widać 🙊
Ehh i jeszcze syn mnie zaraził katarem😖

Trzymam ✊✊✊✊

Do góry