reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Jeszcze mi nie zlecił, mam przyjść jak dostanę okres i wtedy pewnie zdecyduje czy jest konieczne czy nie. Oby nie było [emoji24]W tym cyklu jak się wreszcie zacznie pewnie bym się wyrobiła. Czyli w kolejnym można podchodzic już do transferu tak? No z tego wszystkiego się nawet nie zapytałam... Ja nie znoszę czekać, w ogóle nie mam cierpliwości, a te cake starania wymagają masy cierpliwości [emoji51]

Pewnie w takim razie trochę zabawie w Warszawie. Wiem, że teraz czas oandemii, ale jak kiedyś któraś z Warszswy będzie chciała się spotkać to ja chętnie. Miałam zostać do końca stycznia, ale widzę że się przedłuży [emoji1745]

Nikt nie lubi czekać... To nie jest łatwe, zwłaszcza jak się ma marzenia. Życzę wytrwałości !!

Chyba lipa z mojego transferu 😭😭😭😭 duży estriadol mam 3619, ale progesteron mały 0.2

A nawet odpędź te myśli !

Musi być OK

Czeka na ciebie mała komóreczka, która chce sie wgryzać :)

Wiara czyni cuda !!

Mi w ogóle nie badają estradiolu. Dr mówił, że to nie jest takie ważne i możemy to w ogóle pomijac... Także spoko. Za to dziś dowiedziałam się, że ważna jest ilość progesteronu. Jeżeli będzie za wysoka mrożą komórkę i nie robią transferu... ciekawe...

Może o progesteron chodziło???

Beta 99!!! Może to nie jest jakaś szalona wartość ale przyrost jest w normie[emoji3590] siedzę i ryczę! Mój maly, waleczny leniuszek [emoji170]Zobacz załącznik 1213049

Wow !! Genialnie !!

Dobra betka - głowa do góry. Teraz przyrościk i miodzio wszystko.

Ale ekstra !!

Nasza koleżanka kalendarzowa się doczekałą :) ;) :)

Eh.... Nie lubię żyć w takiej niewiedzy 🙈 ja chce już jutro 8 rano 🙈🙈🙈🙈

Głowa do góry. Trzymam wciąż kciukaski !

Nikt nie lubi czekać... To nie jest łatwe, zwłaszcza jak się ma marzenia. Życzę wytrwałości !!

Musi być OK

Wiara czyni cuda !!

Mi w ogóle nie badają estradiolu. Dr mówił, że to nie jest takie ważne i możemy to w ogóle pomijac... Także spoko. Za to dziś dowiedziałam się, że ważna jest ilość progesteronu. Jeżeli będzie za wysoka mrożą komórkę i nie robią transferu... ciekawe...

Wow !! Genialnie !!

Ale ekstra !!

Mam taką nadzieję, dziękuję Bogu że wizytę mam tak rano, bo chyba bym albo osiwiala albo wszystkie włosy z głowy wyrwała 🙈 no cóż przed 8 się okaże 🙈 jade tam jak na skazanie jutro 🙈 jak to mówią, nadzieja umiera ostatnia.... Najlepsze jest to ze przy ostatnim transferze tez mialam taki niepokój jeśli chodzi o estriadol... Lecz wtedy był naprawdę niski... Bo tylko coś około 138... Więc różnica duża.... Będę najszczęśliwsza na świecie jeśli lekarz wyznaczy termin transferu... Seriooo... Eh.... No nic pozostało mi czekać... Ale proszę z calego serca każda z was o trzymanie kciuków za mnie jutro.... Za nas abym dowiedziała się kiedy moje maleństwo zabiorę do domu które mam nadzieję pięknie się zadomowi u mamusi i będzie rosło razem zemna 😍😍😍😍🙈

Musi być OK

Wiara czyni cuda !!

Wow !! Genialnie !!

Ale ekstra !!

Ja przed punkcja miałam progesteron 1,95 a estriadol 2777
W 9dpt estriadol byk 1549 więc też mniejszy.... Kuźwa już sama nie wiem co myśleć 😢😢😢

Witam wszystkich, podczytuje Was już od jakiegoś czasu, kilka miesięcy temu nawet pisałam, że zamierzam udać się do kliniki bo rodzeństwo dla mojej córeczki. Dopiero dziś byłam w klinice i mam do Was pytanie może któraś ma niedoczynność tarczycy, chodzi mi dokładnie o tsh jakie musiało być do kriotransferu i czy prolaktyna 28 w fazie lutealnej jest dobra? I jeszcze jak powinna być wartość Wit, d?

@Evela.6
Proszę o skorygowanie - w sobotę nie mam wizyty tylko mam punkcje :eek:

Dziś 3 pęcherzyki dojrzałe, reszta po 16 mm. Zobaczymy czy te 16tkowe lenie się ruszą do pracy...

Wow to za 2 dni... ale numer ...

:eek::eek:

Ja przed punkcja miałam progesteron 1,95 a estriadol 2777
W 9dpt estriadol byk 1549 więc też mniejszy.... Kuźwa już sama nie wiem co myśleć 😢😢😢

A nie możesz zadzwonić do kliniki i zapytać?? może w rejestracji coś wiedzą ???

Witam wszystkich, podczytuje Was już od jakiegoś czasu, kilka miesięcy temu nawet pisałam, że zamierzam udać się do kliniki bo rodzeństwo dla mojej córeczki. Dopiero dziś byłam w klinice i mam do Was pytanie może któraś ma niedoczynność tarczycy, chodzi mi dokładnie o tsh jakie musiało być do kriotransferu i czy prolaktyna 28 w fazie lutealnej jest dobra? I jeszcze jak powinna być wartość Wit, d?
Też jestem ciekawa.. ja mam niedoczynność tarczycy, ale w sumie przed kriotransferem nikt o to nie pytał.. tzn wiedzą, że ja mam i że się lecze, ale nie kazali sprawdzać wartości. Ja sama badałam u swojego endokrynologa, ale o wynikach nie informowałam kliniki. Obecna wartość u mnie to 1.09, natomiast Wit D 58.

@Evela.6
Proszę o skorygowanie - w sobotę nie mam wizyty tylko mam punkcje :eek:

Dziś 3 pęcherzyki dojrzałe, reszta po 16 mm. Zobaczymy czy te 16tkowe lenie się ruszą do pracy...

Wow to za 2 dni... ale numer ...

:eek::eek:

A nie możesz zadzwonić do kliniki i zapytać?? może w rejestracji coś wiedzą ???
Za minutę zamykają 🙈 zreszta numer jest podany na infolinię, nie chce dzwonić do lekarza teraz bo bezsensu... Jutro rano się wszystkiego dowiem... Ale szperam tam w necie i szperam i jest szansa na transfer. No coz jutro lekarz zadecyduje... Moze wina jest też tabletka która wzięłam chwile przed badaniem... No nie wiem... W razie czeko jutro powtórzę jak lekarz będzie chciał.... Najwyżej jak wszystko będzie dobrze i jak tylko ten estriadol będzie kolidował z transferem to powoem mu ze powtórzę estriadol i przedzwonię do niego z wynikiem ale żeby w razie czego dał leki 🙈 zreszta o czym ja pisze Transfer się odbędzie, koniec że złymi myślami, teraz Czas na pozytywne myślenie i tyle!! Może właśnie taki mam mieć estriadol aby wszystko się udało i tym razem było wszystko dobrze? 🤔 Najważniejsze że progesteron dobry, najwyżej lekarz zejdzie do 2 tabletek dziennie a nie 3 🙈 Musze myśleć pozytywnie, koniec że złymi myślami 🙈

Za minutę zamykają 🙈 zreszta numer jest podany na infolinię, nie chce dzwonić do lekarza teraz bo bezsensu... Jutro rano się wszystkiego dowiem... Ale szperam tam w necie i szperam i jest szansa na transfer. No coz jutro lekarz zadecyduje... Moze wina jest też tabletka która wzięłam chwile przed badaniem... No nie wiem... W razie czeko jutro powtórzę jak lekarz będzie chciał.... Najwyżej jak wszystko będzie dobrze i jak tylko ten estriadol będzie kolidował z transferem to powoem mu ze powtórzę estriadol i przedzwonię do niego z wynikiem ale żeby w razie czego dał leki 🙈 zreszta o czym ja pisze Transfer się odbędzie, koniec że złymi myślami, teraz Czas na pozytywne myślenie i tyle!! Może właśnie taki mam mieć estriadol aby wszystko się udało i tym razem było wszystko dobrze? 🤔 Najważniejsze że progesteron dobry, najwyżej lekarz zejdzie do 2 tabletek dziennie a nie 3 🙈 Musze myśleć pozytywnie, koniec że złymi myślami 🙈

No brawo ! :)

Jednak wizyty rano są owiele lepsze :)

To czekamy na wieści ;)

reklama
Do góry