reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

moje endometrium było według USG dobre ale na biopsji sie okazło ze za późno dojrzewa . i dostałam kroplówki przed transferem jedna HCG wyszło rosnące czyli ciąża i dostane jeszcze 3 w trakcie ciąży . a jest to moj 3 zabieg in vitro .
Ja W tym roku miałam 3 histero styczeń wszystko ok ale w lutym zapalenie trzustki więc transferu nie było.
W sierpniu histero 3 polipy i bakteria cd 138 z którą implantacjia jest na poziomie zero , więc 3 antybiotyki i kolejna histero w październiku bakteria zdechła Ale kolejne 7 polipow ( nie widocznych na usg oczywiście) Mimo ze ciagle bylsm na antykoncepcji , po histero odrazu z pierwszym krwawieniem przygotowanie do transferu co by znów coś nie urosło.....
Transfer udany .
U mnie przy endometrioze 4 st histero przed transferem to podstawa

reklama
U mnie dzisiaj na monitoringu ok 12 pęcherzyków, kolejna wizyta w poniedziałek. Oby ładnie rosły. Dalej mam menopur i gonapeptyl. Estradiol ok. 1000 więc mam nadzieję że w tym miesiącu będzie jeszcze transfer, bo chyba z takim estradiolem i niewielką ilością pęcherzyków hiperka się nie zapowiada? :)

Hej
Słyszałyście o tej promocji w gynecentrum 2+1 ??

2 procedury za 14 tys i jedną się dostaje gratis :errr:

Ja się zdecydowałam na tą opcję. Jestem obecnie po 1 nieudanym transferze.
W cenie są: 3 punkcje, hodowla do 3 doby, 3 transfery, wizyty stymulacyjne, wizyty do 13tc, badania estradiolu, progesteronu, bhcg.
Cena nie obejmuje m.in. leków, badań, przedłużenia hodowli do 5 doby, mrożenia zarodków, ktiotransferów, dodatkowych opcji.

U mnie dzisiaj na monitoringu ok 12 pęcherzyków, kolejna wizyta w poniedziałek. Oby ładnie rosły. Dalej mam menopur i gonapeptyl. Estradiol ok. 1000 więc mam nadzieję że w tym miesiącu będzie jeszcze transfer, bo chyba z takim estradiolem i niewielką ilością pęcherzyków hiperka się nie zapowiada? :)
Wygląda to obiecująco [emoji110][emoji2956]

Powinno się udać, wyniki rzeczywiście masz dobre ☺️

Mam pytanie czy komórki zapłodnily się tymi plemnikami z biopsji ? Bo u nas tylko jedna i jeszcze nie przetrwała do 5 doby 😪
Tak, nie mieliśmy innych plemników. Zaplodnilo się 7 komórek z czego przetrwały 3. Pierwszy transfer nieudany, po drugim jestem teraz w 13tc. Został nam jeden zamrożony.

Cześć dziewczyny 🙂 jestem tu nowa. Odebraliśmy wyniki nasienia męża w poprzednim tygodniu i są tragiczne. Jeśli badania hormonalne i tarczycy nie wykażą jakiś problemów i suple za 3 miesiące nie pomogą to myślimy nad in vitro. U mnie wszystko w porządku. Owu potwierdzona, hormony dobrze. Powiedzcie mi na jakie koszty mam się nastawiać? Mieszkamy we wschodniej Polsce. Chciałabym już coś poodkładać.
Trudno powiedzieć, bo ceny w poszczególnych klinikach są różne. Zależy z jakich opcji dodatkowych byście korzystali. Byłam w podobnej sytuacji, gdybyś miała pytania pisz śmiało.

To i tak się ogarnął. Kilka m-cy.temu bral ponoc 800 za poerwsza konsultacje...
Komus chyba sodowka uderzyla i to tak fest [emoji2358]
W mojej klinice pierwsza wizyta - w moim przypadku u szefa kliniki jest gratis. Druga kosztowala mnie 120e, na niej zapadla decyzja o ivf wiec pozostale wozyty juz byly "za darmo".

reklama
Do góry