reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Super - wiesz co nie czytaj juz tego wszystkiego. Na mnie to bardzo zle wplywalo i poporstu omijam i wpisy o poronieniach i przestalam wyszukiwac w necie info o wadach. Tera nawet ty mnie zmartwilas ze 20 tygodnia potrafi cos wyjsc pomimo dobrych wynikow ;) Nie wiem jak ty ale ja mam za duza wyobraznie i zaraz sobie wszystko nabijam do glowy. Zatem czekamy do 20 tygodnia - wszystko bedzie dobrze ;) Chociaz ja wiem ze w kazdej chwili moze cos jeb....nac i nie mamy na to wplywu. Dal mnie prenatalane byly ogromnym przelomem i mimowolnie zaczelam sie juz bardzo cieszyc ciaza chociaz dalej panicznie sie boje. Alleeeee bardzo bardzo bardzo chce sie juz cieszyc ciaza ❤ ❤ ❤ Dzisiaj po szczepieniu weszlam na chwile do lidla i kupilam sobie leginsy ciazowe i sukienke ciazowa byla w promocji ;) Marze juz o takim ladnym brzuszku - niech wychodzi jak najszybciej ;) Miedzy psioszka a pepkiem wychodzi taki jakby paogorek twardy ale to wyglada bardziej jakbym miala wzdecie niz ciaza ;) W niedziele Łukasz mimochodem powiedzial ze jeszcze nic nie widac i pzniej przez godzine sie tlumaczyl ze jednak cos widzi bo mi sie bardzo przykro zrobilo ;) @klaudiaanita kochanie a jak twoj paogorek 😍 Wiecie co jak chodze na wizyty do tego mojego ordynatora to jestem tak zdumiona ;) Te wszystkie kobietki na poczekalni sa takie spokojne, ziewaja, smieja sie, nie widac zupelnie zadnego strachu. Tylko ja tam siedze cala blada z cisnieniem na 160 i lzamiw oczach. Jak ja im zazdroszce !!!! To jest takie przeciwienstwood tych pacjentek w klinice :confused: A my in vitrowki jestesmy tak bardzo swiadome kazdego zagrozenia na kazdym etapie. Ale ale gratulauje ITs A BOY !!! Jak sie z tym czujesz? Ja od zawsze chcialam dziewczynke ale tak naprawde na ten moment nie ma dla mnie wiekszego znaczenia ;) Wszystko bedzie dobrze - odzywaj sie czesciej ;)
Absolutnie Cię nie straszę!!!! Ty masz przebadany zarodek!!! A u mnie naturalny cud przy niepoprawnym moim kariotyp. Bez badań, całkowicie zdana los. Podobno tylko badania inwazyjne mógłby wykazać czy jest ok, czy jednak nie. Liczę że od października wrócę do pracy w pełnym wymiarze i będę miała mniej czasu 😀😀😀
Naszym największym marzeniem było zdrowe dziecko 🥰🥰🥰 co prawda oboje byliśmy nastawieni na córkę. Synek będzie dla mnie większą niewiadomą (mam tylko siostrę, w mojej rodzinie tez od zawsze więcej kobiet i jakoś boje się jak ja sobie poradzę z psychiką chłopaka). Ale to póki co jeszcze nie zaprząta mi głowy, teraz czekam do następnej wizyty.
U mnie tez moim zdaniem pojawia się taki pagórek twardszy pod brzuchem, ale tylko ja go wyczuwam.... mój facet NIE!!!! Mam za to brzuch tłuszczowy spożywczy i zastawiam się kiedy będę mogła go pokazać jako ciążowy 🙄🙄🙄 w pracy wiedzą tylko przełożeni (musiałam powiedzieć ze względu na grafik na najbliższe pół roku, zeby byli gotowi kogoś podstawić za mnie, ale poprosiłam, żeby jeszcze nie mówili dalej, bo ja się boję jeszcze o Malucha)

Dziewczynki kochane byłam w krzakach bo się nic u mnie nie działo, dochodziłam do siebie. Jutro mam wizytę u doktora Sydora ( immunolog) i zobaczymy co mi powie odnoście szczepień bądź immunoglobulin. Oczywiście cały czas staramy się naturalnie ( ja mam tylko jeden jajowod) ale póki co brak sukcesu ;) ostatnio rozmawialyscie, ze owulacja może być 10 dni przed okresem...może tu trzeba zwiększyć intensywność starań 🤪🤪 całuje Was wszystkie 😘😘😘

Wlasnie miałam telefon ze szpitala z 10 mamy tylko dwa zarodki 😭😭😭 , osiem padło... nie wiem dlaczego, dopytam na miejscu, transfer mam na 11h15
Nie chce mi się tam nawet jechać, wogole nic mi się już nie chce, w dodatku powiedziała ze na teraz mamy 2 zarodki, ale zobaczymy. Nie wiem co ma znaczyć, ale mam już tego wszystkiego dosyć 😭😭😭
Trzymaj się kochana!!!! Ja wierze w te 2 zarodki!!! Pojedziesz to na pewno się dowiesz co i jak!!!! Ściskam Cię mocno!!!!

Kochane ciocie i cioteczki ❤️ ze matka ma zryta głowę to już wiecie bo już z 10 razy mnie spisała na straty i nawet dzisiaj rano płakała ze cycki nie bolą i już pozamiatane 🙄
A tymczasem Ja siedzę sobie bardzo grzecznie i cichutko. Rosnę a moje serduszko już bije ❤️❤️❤️

Załączniki

• 7B72D29C-5109-42E6-B88B-61FA8BC30D4F.jpeg
    7B72D29C-5109-42E6-B88B-61FA8BC30D4F.jpeg
    1,2 MB · Wyświetleń: 113
  • BF734338-CA19-4E19-80A2-59499B641D35.jpeg
    BF734338-CA19-4E19-80A2-59499B641D35.jpeg
    1,2 MB · Wyświetleń: 111
Dzień dobry dziewczyny [emoji8]

Dziś mój debiut kalendarzowy [emoji3060][emoji6] jeszcze ubogi ale liczę na Wasze wsparcie i wyrozumiałość [emoji2956] podeślijcie mi Wasze terminy to będzie piękny i aktualny [emoji3059]

Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.

[emoji173][emoji173][emoji173]Trzymamy kciuki za wgryzanie się Kropków w nowe 9 miesięczne domki Mamuś[emoji110][emoji110][emoji110]

Ruszamy do boju po nasze szczęścia.
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą [emoji7][emoji7][emoji7] Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości [emoji110][emoji110][emoji110]

Shake it up baby, twist and shout [emoji173][emoji173][emoji173]
Będzie sie działo [emoji106][emoji106][emoji106]

29.09 – transfer @pauli890
29.09 - usg @Waleczna36
29.09 – usg @Ananasowa93
30.09 – punkcja @Cas86
03.10 - transfer @Adziunia

2020-09-28 E-lenna - termin porodu [emoji173]
2020-10-04 Artemida90 - termin porodu [emoji173]
2020-10-08 Liliana87 - termin porodu [emoji173]
2020-10-12 Alicja90 - termin porodu [emoji173]
2020-10-30 Laurka2019 - termin porodu [emoji173]
2020-11-06 Netiaskitchen - termin porodu [emoji173]
2020-11-11 Smętna30 - termin porodu [emoji173]
2020-11-25 Aaanna - termin porodu [emoji173]
2021-01-14 Curly89 - termin porodu [emoji173]

@pauli890 niech moc będzie z Tobą [emoji531][emoji2956]
@Waleczna36 @Ananasowa93 za piękne widoki [emoji110][emoji173]️
@E-lenna jeszcze w dwupaku? [emoji1768]

Urodziny: [emoji512][emoji512][emoji512][emoji898][emoji898][emoji898]

03.01 Aneczka85_01
11.01 Olusja1987
12.01 Bazylia128
29.01 Śliwka12345
02.02 Liliana87
16.02 s.ols3404 [emoji173]
23.02 Dakita 30
28.02 Aduś16
01.03 Ananasowa93
05.03 Czarna1985
06.04 Netiaskitchen
15.04 Waleczna36
28.04 Fredka84
01.05 Candygirl600
08.05 Sandra777.12
14.06 klaudiaanita
15.06 Cikulinka
15.06 Wiórka
26.06 Camilleka
07.07 Artemida 90
13.07 Laurka2019
14.07 Evela.6
04.08 Monikao777
13.09 Lola83
27.10 Anulka36
11.11 KarolinaJ79
24.11 Tasza
05.12 Nadzieja xxx

Miłego dnia [emoji182][emoji182][emoji182][emoji173][emoji173][emoji173]
To ja tez proszę o dopisanie :) 13.10 idę na pierwsze USG 25dpt

@Ananasowa93 gratuluję Mamuśka! Spokojnej, książkowej ciąży! I spróbuj już nie stresować maluszka!

@Camilleka kochana, ja jestem przykładem na to, że dwa zarodki to świetny wynik! Lekarz który mi robił punkcję powiedział, że "liczyłem u pani na lepszy wynik". I co? Z 5 pobranych zarodków jeden świeżak kończy dzisiaj 34 tc a drugi czeka na swoją kolej ❤️ JAKOŚĆ KOCHANA a nie ilość jest ważna 😘😘

Trzymam ogromne ✊✊✊✊✊✊✊ za betę w kosmos! Niech Waleczny maluch zaskoczy Mamuśkę 😉❤️

Kochane moje ❤️ Wracam już z moim kochanym kropkiem ❤️, już mi emocje opadły. Spanikowalam z rana, a się po prostu nie dogadalam z embriolog. Ona mi powiedziała ze są dwa super zarodki, ja zapytałam a reszta nie przeżyła? A ona na teraz mamy dwa i zobaczymy. Ja odrazu pomyślałam negatywnie, ze są dwa, reszta padła i jeszcze zobaczymy 🤦🏻‍♀️
Wiec siedzę w gabinecie, czekam na transfer, a ona mi pokazuje zdjęcia wszystkich i mówi, te dwa są najlepsze z najlepszych, a reszta zobaczymy do jutra. Wiec mówię jak to? To one jeszcze walczą? A ona a to chyba zle powiedziałam rano, chodziło mi o to, ze te dwa są extra i co do reszty zobaczymy, na pewno niektóre odpadną, ale jest kilka które mogą jeszcze ruszyć ❤️
Już co będzie, skupiam się na tym który mam teraz w brzuchu 🥰 i wiem ze jest jeszcze jedna piękna blastka.
Dziewczyny tak bardzo Wam dziękuje wszystkim za miłe słowa 😘😘😘😘
❤️❤️❤️

Kochane moje ❤ Wracam już z moim kochanym kropkiem ❤, już mi emocje opadły. Spanikowalam z rana, a się po prostu nie dogadalam z embriolog. Ona mi powiedziała ze są dwa super zarodki, ja zapytałam a reszta nie przeżyła? A ona na teraz mamy dwa i zobaczymy. Ja odrazu pomyślałam negatywnie, ze są dwa, reszta padła i jeszcze zobaczymy 🤦🏻‍♀️
Wiec siedzę w gabinecie, czekam na transfer, a ona mi pokazuje zdjęcia wszystkich i mówi, te dwa są najlepsze z najlepszych, a reszta zobaczymy do jutra. Wiec mówię jak to? To one jeszcze walczą? A ona a to chyba zle powiedziałam rano, chodziło mi o to, ze te dwa są extra i co do reszty zobaczymy, na pewno niektóre odpadną, ale jest kilka które mogą jeszcze ruszyć ❤
Już co będzie, skupiam się na tym który mam teraz w brzuchu 🥰 i wiem ze jest jeszcze jedna piękna blastka.
Dziewczyny tak bardzo Wam dziękuje wszystkim za miłe słowa 😘😘😘😘
❤❤❤
To ty juz dzisiaj mialas transfer !!!?????? ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ Ale jazda 😍😍😍😍😍 No to teraz tylko do przodu!!!! heheheheh ale historia no i zobacz jak sie wszystko uklada ;) POWODZENIA!!!!!!!

reklama
Kochane ciocie i cioteczki ❤ ze matka ma zryta głowę to już wiecie bo już z 10 razy mnie spisała na straty i nawet dzisiaj rano płakała ze cycki nie bolą i już pozamiatane 🙄
A tymczasem Ja siedzę sobie bardzo grzecznie i cichutko. Rosnę a moje serduszko już bije ❤❤❤
No widzisz gluptasku 😍😍😍 Wymyslilas juz cos nowego do zamartwiania 😂😂😂??? Bo ja po kazdej wizycie na chwile poczulam ulge a pozniej znalazlam cos nowego czym sie zmartwialam !!! Jaka musisz byc szczesliwa ;) Pisalam ci ze za chwile bedziesz sie stresowac prenatalnymi ;)

Do góry