Ja miałam krwaiaka, ale mieszkam w uk i tutaj nie każą leżeć bo twierdzą, że to niegroźne...Więc pracowałam normalnie, Plamiłam ale nie cały czas, raz plamiłam raz nie i rzeczywiście się wchlonal, ale ciężko pow kiedy bo wizyte miałam 12tc dopiero bo wcześniej byłam prywatnie w 7tcHejo kobitki jutro jadę na USG. Mam nadzieję że krwiaki się wchlonely... Miała z was kiedyś taka sytuację (czego oczywiście żadnej nie życzę ) że był krwiak na macicy w 8 tygodniu, dzidzia miała właściwe wymiary jak na swój wiek ale nie było żadnych plamień? Już sama nie wiem czy to dobrze czy źle....
Leżę już od 3 tygodni i zastanawiam się co będzie...
reklama
Frania1111
Zaciekawiona BB
Dziękujęza informację a u nas każą leżeć...Ja miałam krwaiaka, ale mieszkam w uk i tutaj nie każą leżeć bo twierdzą, że to niegroźne...Więc pracowałam normalnie, Plamiłam ale nie cały czas, raz plamiłam raz nie i rzeczywiście się wchlonal, ale ciężko pow kiedy bo wizyte miałam 12tc dopiero bo wcześniej byłam prywatnie w 7tc
annemarie
Fanka BB :)
@Kiwibanan
wrzucam ci od mamygin na temat badania.
Ja tez w tym wszystkim glubilam,pomijajac fakt ze tylko usg prenatalne robilam.
wrzucam ci od mamygin na temat badania.
Ja tez w tym wszystkim glubilam,pomijajac fakt ze tylko usg prenatalne robilam.
NIPT – czyli badania wolnego płodowego DNA z krwi matki - Opowiadam historie z życia i przemycam wiedzę medyczną dla Kobiet
Poniższy tekst uważam za jeden z ważniejszych na moim blogu. Opowiem wam dziś najbardziej obiektywnie jak tylko potrafię, o wszystkich dostępnych badaniach wolnego płodowego DNA w Polsce. Nie ma takiego artykułu w całym polskim internecie, a nawet chyba w polskiej literaturze naukowej...
mamaginekolog.pl
Ale jak nie plamisz to super, mam nadzieję że wchlonal się u CiebieDziękujęza informację a u nas każą leżeć...
HejHejo kobitki jutro jadę na USG. Mam nadzieję że krwiaki się wchlonely... Miała z was kiedyś taka sytuację (czego oczywiście żadnej nie życzę ) że był krwiak na macicy w 8 tygodniu, dzidzia miała właściwe wymiary jak na swój wiek ale nie było żadnych plamień? Już sama nie wiem czy to dobrze czy źle....
Leżę już od 3 tygodni i zastanawiam się co będzie...
Ja miałam krwiaka od samego początku tzn jak poszłam na pierwsze USG w 6 tc to krwiak był później poszłam za tydzień żeby zobaczyć czy bije serduszko i krwiak był dwa razy większy, potem znowu za 2 tygodnie na wizytę i krwiak dalej był i znowu większy. Tez się bardzo stresowałam nic nie robiłam bo się bałam, ale też w ogóle nie plamiłam. Pierwsze prenatalne miałam w 12tc i wtedy dowiedziałam się ze po krwiaku już praktycznie nie ma śladu, wchłonął się, ale do czasu jak miałam krwiaka to brałam zastrzyki, globulki i żel dopochwowy + jeszcze tabletki. Teraz już zastrzyków nie mam i pomału schodzę z tego całego progesteronu.
motylek24
Mod aż zrobić w każdym momencie. Im wcześniej tym lepiej. Sprawdziłam moja córka też miała przezierność 2.2 ale to już na końcówce tych tygodni gdzie można badania prenatalne robić. Mama ginekolog ma na swoim blogu siatkę gdzie w zależności od tygodnia i wyniku można sprawdzić czy jest ok. U mnie mieściło się w zakresie.Dziewczyny wczoraj dzwonił lekarz z wynikami testu podwójnego. Wszystko jest dobrze. Ryzyko zmalało. Jeśli go dobrze zrozumiałam to teraz jest 1:1800. Odetchnęliśmy z mężem Powiedzcie czy ten test z wolnego dna można zrobić póżniej przy okazji badań połówkowych?
Evela.6
@mary.m za cudowne widoki <3
@Ananasowa93 za zielone swiatlo-zebys juz nie musiala wracac do tego kliniki
@Ananasowa93 za zielone swiatlo-zebys juz nie musiala wracac do tego kliniki
Pchełka216
Co za masakra. ja w novum byłam ale się przeniosłam. Ale na pewno nie zgodzilabym się na podchodzenie do transferu bez monitoringu usg. to dodatkowa kasa ale poleganie na paskach to jakaś kpina. co oni mają za podejście??? dobrze że znalazłaś wyjście.Ja już nie raz się nacielam na lekarza dlatego odkąd trafiliśmy na gina od nieplodnosci i później na klinikę to postanowiłam pytać o wszystko nawet najmniejsze szczegóły i żeby mieć czysta sytuację bo wolę wiedzieć co i jak i pytam wszędzie gdzie się da porównując źródła i informacje. Wiadomo że jak się podchodzi do czegoś nowego to człowiek jest zielony ale wtedy trzeba pytać i pytać i pytać szukać informacji żeby choć trochę być przygotowanym. Ale i tak zdarza się że człowiek uczy się na błędach ale trzeba dążyć do tego żeby ich ponownie nie popełniać.
Jak wczoraj byłam na wizycie to się okazało że będę podchodzić na naturalnej owu i wizyt nie mam żadnych tylko dopiero transferowa więc wychodzi na to że muszę robić testy owu bo monitoringów mi robić nie będą. Ale ja akurat mam koło zapasowe bo mój gin który mnie skierował do no.vum współpracuje z nimi i wprost zapytałam czy mogę się wspomóc monitoringami u niego i pani dr z no.vum powiedziała że oczywiście i że w odpowiednim dniu mam im dać znać telefonicznie że jestem po owu i żeby wyznaczyli dzień rozmrażania zarodka i transferu.
Coś wiem o beznadziejności monitorowania cyklu paskami. Moja naiwność kosztowała mnie dwa transfery [emoji24]Co za masakra. ja w novum byłam ale się przeniosłam. Ale na pewno nie zgodzilabym się na podchodzenie do transferu bez monitoringu usg. to dodatkowa kasa ale poleganie na paskach to jakaś kpina. co oni mają za podejście??? dobrze że znalazłaś wyjście.
reklama
pauli890
Akurat ja miałam monitoring normalnie w novum, przez cały cykl, aż do transferu...Coś wiem o beznadziejności monitorowania cyklu paskami. Moja naiwność kosztowała mnie dwa transfery [emoji24]
Podziel się: