reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczynki mam ważne pytanie. Czy któraś z was miała histeroskopie a potem baaaardzo bolesna miesiączkę ? Normalnie mam niebolesne miesiączki albo lekko a teraz nie wyrabiam ale nie chce brać tabletek bo w tym cyklu transfer 😕 boje się ze mogli mi jakoś uszkodzić endometrium i się kropek nie przyjmie 😟

reklama
Dziewczynki mam ważne pytanie. Czy któraś z was miała histeroskopie a potem baaaardzo bolesna miesiączkę ? Normalnie mam niebolesne miesiączki albo lekko a teraz nie wyrabiam ale nie chce brać tabletek bo w tym cyklu transfer 😕 boje się ze mogli mi jakoś uszkodzić endometrium i się kropek nie przyjmie 😟
Ja tak miałam po obu punkcjach +100 do bólu. A po histero to nie pamiętam.

cholernie ciężki mi to brać na czczo

pracuje 7-19 a jak wstaje o tej 5 to już mnie ssie z głodu także nie ma opcji bym w przeciągu 30 min nie zjadła tak mnie brzuch straszliwie boli chodz i tak jem na koniec tzn myje sie bla bla bla ubieram i na końcu jem

I jeszcze pamiętaj o tej piątej o tej tabletce najpierw jak ledwo przytomny jesteś :D ;D ;D

Po prostu nie jestem w stanie inaczej przy mojej robocie

No i wiadomo, że tylko wodą popijam :)
to dlatego taki wynik...tabletka sie nie wchlania i nie dziala tak jak powinna. Kazdy lekarz trabi ze minimum to pol godziny ale zaleca sie godzine. W przypadku euthyroxu itp tak to wlasnie dziala.
Poloz tabletki z woda przy lozku. Jak tylko otworzysz oczy to bierz😃

to dlatego taki wynik...tabletka sie nie wchlania i nie dziala tak jak powinna. Kazdy lekarz trabi ze minimum to pol godziny ale zaleca sie godzine. W przypadku euthyroxu itp tak to wlasnie dziala.
Poloz tabletki z woda przy lozku. Jak tylko otworzysz oczy to bierz😃
Ja miałam tsh 2,8 i biorę euthyrox 25 i w miesiąc mi spadło do 1,2 ale biorę zawsze na czczo godzinę przed posiłkiem czasem 2 godziny przed

reklama
Akurat z tym że Novum nie hoduje do 5 doby to absolutnie się nie zgodzę bo hodują i to jeszcze sami proponują ale oczywiście jeśli widzą potencjał w rozwoju bo jeśli się słabo dziela zarodki to nieryzykuja i otwarcie mówią jak wygląda sytuacja.
zapewne zależy od lekarza i od przypadku. mój mi nic nie tłumaczył co i jak tylko powiedział że będą chcieli hodowac do 5 doby. tutaj czytam teraz wiedej info co i dlaczego ...u mnie problem z genetyka A nie z zajściem więc podejście było słuszne.

Do góry