reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Czytałam od początku, ale ostatnio od razu mi wszystko ulatuje, przepraszam... Strasznie Ci zazdroszczę, że Ci się udało za pierwszym razem... Każda z nas tyle przechodzi, żeby zostać matką i niektórym niestety nigdy się nie uda... Tak jak mi... 😢 😢 😢 😢
Ja też nie wierzyłam że się uda dalej nie wierzę że się udało choć to już prawie koniec wieloletniej walki często przerywalam starania poddawałam się mówiłam że mam dość tego wszystkiego że

reklama
Hej babeczki.
Mam już dzisiejsze wyniki. U nas już raczej po herbacie. Nie martwi mnie beta ale progesteron. Progesteron jest 3x mniejszy niż 2 dni temu. 3 Weryfikacja to już bedzie formalność. :-( :(

Załączniki

• Screenshot_20200814-114641_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20200814-114641_Samsung Internet.jpg
    99 KB · Wyświetleń: 139
Ja też nie wierzyłam że się uda dalej nie wierzę że się udało choć to już prawie koniec wieloletniej walki często przerywalam starania poddawałam się mówiłam że mam dość tego wszystkiego że nie dam rady więcej rozkładać nóg przed kolejnym doktorkiem że nie będziemy walczyć bo widocznie jestem złym czlowiekiem może łez wylałam facet chciał żebym znalazła innego który da mi dziecko to jest mega trudne dla wszystkich ale dopóki walczysz jest szansa !!!!!czasem przerwa od tego wszystkiego dobrze robi trzymam kciuki za was

Pomiędzy morulą a blastocystą 1AA czy 1BB nie ma roznicy. I te klasy są hodowane do 6 doby, nawet są badania ze opóźnione o jeden dzien zarodki maja większe szanse gdy są hodowane do 6 doby i transferowane w 5. Jest to ogromna różnica statystyczna. Moim zdaniem przetrwałaby jak wiele opóźnionych zarodków tutaj na forum. I jeszcze jedno zarodek ma 2 dni na implantację i jest opóźniony o jeden to tez jest istotne. Z zasady są to słabe zarodki i maja słabe rokowania ale dzieci się rodzą.
No jak nie ma różnicy między murola a blastką? W Bocianie nie mrożą murol. Dziewczyna miała zaledwie 27 lat i wszystkie w 5 dobie nie były blastkami. Lekarz zaproponował im badania genetyczne bo stwierdził "coś jest nie tak". Transfer się odbył na zasadzie ich wspólnej decyzji "lepiej coś podać niż nic". Nawet chcieli jej podać dwie murole ale ona się nie zgodziła. Resztę hodowali dalej i zarodki padły. Nie wierzę że w laboratorium są takie same warunki jak w naturze.
W Bocianie mają dobry pomysł na postępowanie z zarodkami. Jak jest dużo i dobrze się rozwijają to hodują do blastki. Jak jest malutko to transferują w 3 dobie. Uważam takie postępowanie za ok.

Niestety wczoraj powtórzyłam bete i wynik 67. Tak więc wyszło że biochemiczna. Serducho to myślałam że mi pęknie z żalu. Przestroga dla mnie żeby za wcześnie nie testować bo nie brałam pod uwagę takiego scenariusza. Zawsze miałam albo 0 albo jak już urosła to sukces a tu taki psikus od życia. No cóż za jakieś 1.5 miesiąca próbuje znów. Trzymam za Was kciuki dziewczyny.
Przykro mi. Uda się następnym razem[emoji3589]ściskam Cię!

reklama
Do góry