reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Jesteś w bocianie w Warszawie? Jak ogólne wrażenie? Ja mam u nich za tydzień konsultacje do in vitro.
W Bocianie w Warszawie jest bardzo ok, jeśli chodzi o komunikację... Dziewczyny w recepcji, pielęgniarki i położne są bardzo miłe. Masz internetowy panel pacjenta, gdzie możesz online sprawdzić swoje wyniki. Wyniki hormonów, w tym bety, masz w godzinę. Jesteś na bieżąco informowana o ilości komórek i rozwoju zarodków. W razie wątpliwości możesz zadzwonić do położnych czy do lekarza. Dziewczyny wcisną Cię zawsze na wizytę, kiedy potrzebujesz... Mają dwie lokalizacje w Warszawie, nie znam lekarzy z Wilanowskiej, ja chodziłam na Stawki. Tyle pozytywów. Jeśli jesteście szczęściarzami i się uda bardzo szybko, to będziecie zachwyceni. Jeśli się nie uda, to raczej nie liczcie na diagnozę, będą po prostu próbować i próbować aż się uda albo skończy Wam się kasa.

reklama
Dziewczynki mam ważne pytanie. Czy któraś z was miała histeroskopie a potem baaaardzo bolesna miesiączkę ? Normalnie mam niebolesne miesiączki albo lekko a teraz nie wyrabiam ale nie chce brać tabletek bo w tym cyklu transfer 😕 boje się ze mogli mi jakoś uszkodzić endometrium i się kropek nie przyjmie 😟
Ja tak miałam... Robili mi histeroskopię razem ze scratchingiem. Nie dość, że bardzo bolesna, to jeszcze bardzo obfita. Endometrium mi bardzo ładnie po tym rosło przy pierwszym transferze... Dlaczego nie chcesz brać tabletek? Nospę nawet w ciąży możesz. Paracetamol zresztą też. Do transferu masz jeszcze ponad 2 tygodnie, dawno nie będzie śladu po tym w organizmie....
Ale... Wyszło mi ostatnio, że mam endometriozę i usłyszałam od lekarza POM, że to może być pokłosie histeroskopii, bo wtedy nadmuchują macicę, aby obejrzeć kształt i endometrium (u mnie było podejrzenie dwurożności) i ona wygłosiła teorię, że prawdopodobnie 'przedmuchali' mi komórki endometrium do jajników, gdzie teraz narastają... Nie wiem czy to prawdopodobne..,. Spotkałyście się kiedyś z taką teorią?

Dziewczynki mam ważne pytanie. Czy któraś z was miała histeroskopie a potem baaaardzo bolesna miesiączkę ? Normalnie mam niebolesne miesiączki albo lekko a teraz nie wyrabiam ale nie chce brać tabletek bo w tym cyklu transfer 😕 boje się ze mogli mi jakoś uszkodzić endometrium i się kropek nie przyjmie 😟

Weź tabletkę, nie męcz się, do transferu jest jeszcze trochę czasu 😘

Ja miałam takie bolesne skurcze i okres przyszedł trochę wcześniej. Plamiłam jeszcze przed @ jakieś 3 dni.

Ja mam też wizytę na stawki.
Ja generalnie mieszkam zagranica i już jestem w trakcie 3 IUI więc badań miałam sporo I oprócz niskiego ale jeszcze w normie amh nic u nas nie znaleźli. In vitro jednak chce robić w Polsce, bo tu żadna klinika mi nie przypasowała i wybór też taki średni. W bocianie mi powiedzieli, że mają takie pary i liczba wizyt jest ograniczona do minimum. Ja się już tylko nastawiam na próby in vitro, bo nie wierzę że coś mi jeszcze ktoś może znaleźć.
Ale po twojej reakcji jestem trochę spokojniejsza.
W Bocianie w Warszawie jest bardzo ok, jeśli chodzi o komunikację... Dziewczyny w recepcji, pielęgniarki i położne są bardzo miłe. Masz internetowy panel pacjenta, gdzie możesz online sprawdzić swoje wyniki. Wyniki hormonów, w tym bety, masz w godzinę. Jesteś na bieżąco informowana o ilości komórek i rozwoju zarodków. W razie wątpliwości możesz zadzwonić do położnych czy do lekarza. Dziewczyny wcisną Cię zawsze na wizytę, kiedy potrzebujesz... Mają dwie lokalizacje w Warszawie, nie znam lekarzy z Wilanowskiej, ja chodziłam na Stawki. Tyle pozytywów. Jeśli jesteście szczęściarzami i się uda bardzo szybko, to będziecie zachwyceni. Jeśli się nie uda, to raczej nie liczcie na diagnozę, będą po prostu próbować i próbować aż się uda albo skończy Wam się kasa.

Jesteś w bocianie w Warszawie? Jak ogólne wrażenie? Ja mam u nich za tydzień konsultacje do in vitro.
Ja byłam w Białymstoku. Zawsze uważam, że najlepsza to jest ta klinika w której się udało 😜 ja zostałam trafiona pierwszym razem. Teraz czaję się na kolejny transfer.
Ogólnie wszyscy mili i było ok. Jednak u koleżanki już tak różowo nie było.

Ja mam też wizytę na stawki.
Ja generalnie mieszkam zagranica i już jestem w trakcie 3 IUI więc badań miałam sporo I oprócz niskiego ale jeszcze w normie amh nic u nas nie znaleźli. In vitro jednak chce robić w Polsce, bo tu żadna klinika mi nie przypasowała i wybór też taki średni. W bocianie mi powiedzieli, że mają takie pary i liczba wizyt jest ograniczona do minimum. Ja się już tylko nastawiam na próby in vitro, bo nie wierzę że coś mi jeszcze ktoś może znaleźć.
Ale po twojej reakcji jestem trochę spokojniejsza.
Mam nadzieję, że będziesz zadowolona. A którego lekarza wybrałaś?

reklama
Do góry