reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Hej dziewczyny
Jestem nowa na tym wątku, na razie przygotowuje się do 3 IUI ale powoli rozglądam się za klinika. Widziałam, że część z Was w Polsce też nie mieszka stąd moje pytanie. Ma któraś z Was jakieś doświadczenie z klinika. W okolicach Stuttgartu? Ja co prawda mieszkam w Szwajcarii, ale rozważam też opcje kliniki w Niemczech, bo nie jestem daleko od granicy. Dzięki za pomoc!

reklama
Na sztucznym cyklu organizm nie wytwarza, więc wydaje mi się że spadek nie może być oznaką że z ciąża coś nie tak... Zresztą przecież on nie jest na tym samym poziomie przez cały dzień. Zależy o której bierzesz i o której robilas badanie... Nie martw się...
Juz mnie dziewczyny postwily do pionu żebym nie panikowala tylko grzecznie czekała do usg😉 a badanie zawsze robie kolo 8 Te z wczoraj zrobilam o 8.40

Przyrosty są dobre ja nie widzę problemu. Przyrosty są istotne od 6dpt do 10dpt najbardziej potem już mniej przyrasta hcg. W 6dpt beta powinna być dwucyfrowa np. 15 ideałem jest 25 czyli 8 tak sobie rokuje. Jak beta potem co 48h rośnie 2x lub nawet 3,4x to super! Jak na tym etapie przyrosty są 60-70% to już gorzej. Bo ona potem zwalnia. W 10dpt powinna być trzycyfrowa czyli 100 to minimum. Wiadomo, ze to tylko rokowania ale zawsze coś sygnalizują. Po 10dpt nie ma co się hcg przejmować czekać trzeba do 1000 i usg. Przy dziewczynkach ponoć beta cały czas się podwaja stad mdłości bardzo duże.
Hehe u mnie beta rozpędzała się od 50% po pierwszych oznaczeniach, do 180%. Poziom 15 w 7 dpt. Nie ma reguły. Choc wedle statystyk rzeczywiście nie wyglądało to dobrze.

Dzięki dziewczyny[emoji4] bo już się przestraszyłam że skoro wypływa to nie zadziała albo może źle aplikuje[emoji849]
Tak, Lutinus mocno wypływa. Ale nie przejmuj się, wchlonie się co powinno.
Normalne,prg zostaje,wyplywa substancja w ktorej byl.
Oj tak...

invicta Gdańsk
Ja to się śmieje, ze mogę odlew robic:p zagipsowana cała chodziłam przy luteinie na szczescie lutinus mam 3x1 bo lepiej się wchłania.

Hehe u mnie beta rozpędzała się od 50% po pierwszych oznaczeniach, do 180%. Poziom 15 w 7 dpt. Nie ma reguły. Choc wedle statystyk rzeczywiście nie wyglądało to dobrze.
Nie ma reguł ja mówiłam, ze to ROKOWANIA. W większości przypadków idzie to w inna stronę. Są przypadki hibernacji zarodków nawet, ale to jeden przypadek na 10 000 może. Jak ktoś będzie tak miał to niech da znac:-) . Niestety większość wyznacza „normę” Jak u nas na forum większość będzie miała tak jak Ty to serio może być nowa norma;-) ja jestem ZA.

Hej dziewczyny
Jestem nowa na tym wątku, na razie przygotowuje się do 3 IUI ale powoli rozglądam się za klinika. Widziałam, że część z Was w Polsce też nie mieszka stąd moje pytanie. Ma któraś z Was jakieś doświadczenie z klinika. W okolicach Stuttgartu? Ja co prawda mieszkam w Szwajcarii, ale rozważam też opcje kliniki w Niemczech, bo nie jestem daleko od granicy. Dzięki za pomoc!
Ja niestety nie polece ci zadnej dobrej,bo jeszcze takiej tu nie znalazlam,co oczywiscie nie wyklucza ze takowe sa.Natomiast,proponuje sie zastanowic nad Czechami,zaleznie od tego gdzie mieszkasz mozna kliniki poszukac ,bo...sa bardzo kooperatywni,maja swietnych lekarzy i labolatoria,nie robia z niczego problemu( co w DE jest standartem) ,wdrazaja bardzo szybko najnowsze metody i kosztuja tyle samo albo i mniej zaleznie od tego gdzie i co.Jakbym to wiedziala,to bym od razu tam startowala,a tak sie bujalam w tym zacofanym kraju ,gdzie nic nie wolno,wszystko jest powiazane z prawem o embrionach itp,itd.Tak ci do myslenia daje😃

Ja niestety nie polece ci zadnej dobrej,bo jeszcze takiej tu nie znalazlam,co oczywiscie nie wyklucza ze takowe sa.Natomiast,proponuje sie zastanowic nad Czechami,zaleznie od tego gdzie mieszkasz mozna kliniki poszukac ,bo...sa bardzo kooperatywni,maja swietnych lekarzy i labolatoria,nie robia z niczego problemu( co w DE jest standartem) ,wdrazaja bardzo szybko najnowsze metody i kosztuja tyle samo albo i mniej zaleznie od tego gdzie i co.Jakbym to wiedziala,to bym od razu tam startowala,a tak sie bujalam w tym zacofanym kraju ,gdzie nic nie wolno,wszystko jest powiazane z prawem o embrionach itp,itd.Tak ci do myslenia daje😃
Prawem o embrionach..?? Co przez to rozumiesz? Bo nie kumam.

@bazylia128 patrzaj, podobne przyrosty jak twoje.

Dziewczyny, nie siedzę na forum więc nie wiem co się dzieje ale skoro moje wyniki są przytaczane to znaczy że u Bazyli coś rośnie w brzuszku! Bardzo się cieszę i trzymam kciuki ✊✊✊
@bazylia128 mój pierwszy przyrost był poniżej 66%, nie wiem jakie masz ty ale pamiętaj że biologia to nie matematyka.
W tym samym czasie co ja betowala też Paulinka i ona miała niska betę, tak że dziewczyny jej wróżyły że to albo puste jajo albo cb. I też ma córeczkę.
Musisz wierzyć, bo kto jak nie ty?

reklama
No znasz mnie juz jakis czas i wiesz ze ja i bez hormonow nie zbyt standardowa jestem to sobie wyobraz co sie teraz ze mna dzieje - wspolczuje Łukaszowi ;) i nawet @fredka84 dostaje opierdziel ;)
Gdybyś była bliżej to bym Cię strzeliła w dupsko, a tak to znoszę cierpliwie Twoje jazdy bo może jesteś w ciąży 😜

Do góry