reklama
lolitka200
Wiem tyle,ze nic nie wiem
Hej dziewczyny. Dawno mnie tu nie było ale sporo na głowie wczoraj byłam po ostatnim nieudanym in vitro u lekarza. Zmieniamy protokół ... od 1 dnia nastepnego cyklu czyli za jakieś dwa tygodnie tabletki i później stymulacja. Jak myślicie, a może macie doświadczenie czy przy długim będziemy w stanie pobrać więcej komórek a co za tym idzie więcej ładnej klasy zarodków utrzymać. Przy krótkim moim pierwszym protokole było 5 pobrany, 4 dojrzałe ale tylko 3 się zaplodnily z czego jedna tylko była ładna :/ coś wiecie w tym temacie ... pozdrawiam z deszczowej Warszawy :/ pogoda mocno barowa :-)
zwykle protokol dlugi jest lepszy..... ogolne wskazania sa ze zaczyna sie dlugim u kobiet starszych i niska rezerwa, ale ogolnie czescie sie uzywa dlugiego jako standardu, choc sa kobity ktorym krotkim mega odpowiada.
to czy odpowiesz dobrze zalezy od wielu wczynnikow, w tym od stopnia wyciszenia jakie sie uda zrobic i odawki poczatkowej przy stymulacji. gdy poczatkowa dawka jest za niska, jest niska rekrutacja komorek i wtedy neizaleznie od pozniejszego rozwoju stymulacji sytuacja sie nie da uratowac. za wysoka dawka bedzie moze z kolei skonczyc sie hiperka..... nie znam twojej historii wiec ciezko powiedziec czy lepiej zareagujesz i czy dawki beda ok
Już gratulowałam, ale napisze tu jeszcze raz:tak się kuwwwwwwwaaaaa cieszę, aż się poryczałamoby tak dalej MamuśkaDziewczyny widzialam dwa serduszka. Lekarz powiedział że wszystko jest idealnie jeszcze chyba nie wierzę że to się dzieje. Dostalam nawet rwcepte na frexiparyne.na encorton juz nie
Boże co za cudowny widok [emoji3059][emoji3059][emoji3059]Dziewczyny widzialam dwa serduszka. Lekarz powiedział że wszystko jest idealnie [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7] jeszcze chyba nie wierzę że to się dzieje. Dostalam nawet rwcepte na frexiparyne.na encorton juz nie[emoji6]
Gratuluję i trzymam mocno kciuki za kropeczki [emoji3590][emoji3590][emoji3590]
mary.m
Fanka BB :)
❤ ❤ ❤ ❤ ❤ cudownie i jeszcze podwójne szczęścieDziewczyny widzialam dwa serduszka. Lekarz powiedział że wszystko jest idealnie jeszcze chyba nie wierzę że to się dzieje. Dostalam nawet rwcepte na frexiparyne.na encorton juz nie
Dziewczyny widzialam dwa serduszka. Lekarz powiedział że wszystko jest idealnie jeszcze chyba nie wierzę że to się dzieje. Dostalam nawet rwcepte na frexiparyne.na encorton juz nie
Gratulacje kochana
Przepiekny widok
Riddikulus
OMG!!!! wspaniale wieści!!! Gratulacje!!!!Dziewczyny widzialam dwa serduszka. Lekarz powiedział że wszystko jest idealnie jeszcze chyba nie wierzę że to się dzieje. Dostalam nawet rwcepte na frexiparyne.na encorton juz nie
annemarie
Zajebiscie,moj komentarz juz tez byl...❤❤❤oby bylo wiecej takich dobrych wiesci dzisiajDziewczyny widzialam dwa serduszka. Lekarz powiedział że wszystko jest idealnie jeszcze chyba nie wierzę że to się dzieje. Dostalam nawet rwcepte na frexiparyne.na encorton juz nie
reklama
Gonia0605
Tragedię macie z tymi badaniami dziewczyny... Ja robiąc w swojej klinice w Warszawie wynik mam w ciągu godziny. Nie tylko bety, inne też...Nie , w diagnostyce trzeba czekac dlugo na wyniki. Dzis robilam w biomedzie . Powiedziała Pani ze poszlo na cito ze postaraja sie na dzisiaj po 16
Podziel się: