reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Jak patrzyłam kiedyś rankingi to 5 miejsce chyba mieli, także całkiem nieźle. I skuteczność też całkiem, całkiem. Sprawdzałam zanim się do nich wybrałam. Może od tamtej pory zanizylam im statystyki i spadli🤣🤣🤣
W zasadzie to chyba jedyne wiarygodne źródło. Dane z rządowego programu. Novum jest wysoko .....ale w ustawie chyba był wpis o hodowli do piątego dnia.

Załączniki

• MZ dane o skuteczności realizatorów (3).pdf
    1,7 MB · Wyświetleń: 54
No dobra to kiedy mierzyć ten progesteron? O ile w ogóle. Bo moim zdaniem przed transferem jest ok, wtedy zwiększamy dawkę. Chociaż dawki leków jakie mamy raczej dają nam ten minimalny progesteron. Zatem stymulujemy wzrost endo jak jest dobre minimum 8mm włączamy progesteron i nie ma już czego badać ? Czyli te badania są nie potrzebne?
no nie sa potrzebne do niczego. jesli tuz przed transferem twoje endo jest 5mm (za male) czy 18mm (za duze) to co zmiana lekow Ci da ? wogole nic...... leki nic nie zmienia

No dobra to kiedy mierzyć ten progesteron? O ile w ogóle. Bo moim zdaniem przed transferem jest ok, wtedy zwiększamy dawkę. Chociaż dawki leków jakie mamy raczej dają nam ten minimalny progesteron. Zatem stymulujemy wzrost endo jak jest dobre minimum 8mm włączamy progesteron i nie ma już czego badać ? Czyli te badania są nie potrzebne?
Dla mnie osobiście, przy moim super rosnącym i z dnia na dzień spadającym endometrium, badanie go 24h przed planowanym transferem, jest jak najbardziej wskazane i potrzebne. I ma sens, bo zarodki do kriotransferu odmrazane są na 3-4h przed planowanym transferem. Więc jeśli zbadam to endo i okaże się zbyt cinkie, mogę dzwoniąc do kliniki odwołać transfer i uratować zarodek, nerwy swoje i kasę.
Ale to moje zdanie i mój przypadek. Ktoś może myśleć inaczej😊

reklama
Jesl

Jeśli mogę się wtrącić, to według mnie on widoczny jest tylko przez chwilę (chociaż zależy jakie kto ma swoje brwi) mialam i szczerze powiem ze żałuję. Po 2 latach od tego zrobiłam normalny pernamentny i jestem mega zadowolona. Co najwazniejsze przy normalnym mniej bólu czulam 🤷‍♀️ taka moja myśl. Ja osobiście nie polecam go ale jak kto woli 😉
Tak, to prawda ze trzyma się krócej, ale na początek jest to często dobre rozwiązanie, żeby się przyzwyczaić do makijażu permanentnego w ogole. To jak się trzyma to kwestia wielu czynników, skory, pigmentu, sposobu wykonania. Dziewczyny pytały o naturalny, a jednak ten wyglada najbardziej naturalnie 🙃, chociaż czasy gdzie robiło się brwi jakby od markera już dawno minęły, teraz każdy wyglada naturalnie. Fajnie jak wstajesz rano i już jestes pomalowana co? 😂😜

Do góry