reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Nie wiem czy to wasze pierwsze stymulacje czy może macie już porównanie z poprzednimi razami. Ja np. należę do grupy osób która nie kończy stymulacji z imponującą ilością jajeczek, i za każdym razem było 5-6 . To nie jest tak że wszystkie musimy mieć 10 czy 15 komórek, oczywiście byłoby pięknie mieć szansę na więcej transferów, ale pamiętajcie że wystarczy ta jedna właściwa, a wasze stymulacje nadal trwaja i jeszcze może się dużo okazać.
To moje czwarte podejscie. Jeżeli z tych 4 pęcherzyków miałabym 4 komórki to byłoby zajebiscie, ale moje doświadczenia są takie jakie są, zawsze conajmniej połowa pęcherzyków była pusta, a wśród komórek były tez nieprawidłowe. Wiec biorąc pod uwagę te 4 pecherzyki i to, ze po drodze pewnie cos jeszczs odpadnie to dramat po prostu :(

Mnie prowadził w Novum Lewandowski. Pobrali 16 komorek, finalnie było 7 zarodków, nie miałam świeżego transferu przez ryzyko hiperstymulacji. 3 zarodki zamrozili w 3 dobie a 4 miały być hodowane do blastocysty, ale się nie udało im przetrwać :(
Teraz jestem po pierwszym kriotransferze. Wykonywał dr Lewandowski, ale przygotowywała mnie do krio dr Taszycka - bardzo fajna :) w tym cyklu znowu zaczynam monitoringi do krio...
Czyli miałaś transfer tego 3 dniowego.... szczerze to nie wiem jak to liczyć ... skoro punkcja była w czwartek ... w sobotę transfer to zarodek był dwu czy trzydniowy?? O skoro teraz go rozmroziliw. Zeszły czwartek popołudniu i transfer była rano w piątek to ilu dniowy był ten zarodek? Jak był podzielony Twoj zarodek? U nas świeży 7 komórkowy i teraz słabe bo 3 i 4 bo zaimplementowalismy 2.

Ale to norma dla kobiet bez stymulacji, czyli ewentualnie z jednym jajeczkiem. Nas faszerują hormonami aby było dużo jejeczek to i E2 wysoki. Średnio na jedno jajko przypada 200-300 E2
Aaa ja patrzyłam. Na wartości u góry i stwierdziłam że jest go dużo za dużo 🤷‍♀️🤦‍♀️

Załączniki

• Screenshot_20200717_134344.jpg
    Screenshot_20200717_134344.jpg
    67,1 KB · Wyświetleń: 36
A tak tu się bałaś. widzisz największe oczy ma strach:)
Wiem, ale pozwoliłam sobie po panikować z wami:p w domu tez świrowałam :-) teraz została sama przyjemność histeroskopia :-) Chyba już nie będę tak świrować ( albo będę) oby ta sama kobita była. Już jej powiedzialam po wszystkim, ze jest cudowna i mogę wziąć z nią ślub :-) na co Pani do mnie : a mogę to nagrać? Buehehe

To moje czwarte podejscie. Jeżeli z tych 4 pęcherzyków miałabym 4 komórki to byłoby zajebiscie, ale moje doświadczenia są takie jakie są, zawsze conajmniej połowa pęcherzyków była pusta, a wśród komórek były tez nieprawidłowe. Wiec biorąc pod uwagę te 4 pecherzyki i to, ze po drodze pewnie cos jeszczs odpadnie to dramat po prostu :(
Wszystko zależy od szczęścia i od stymulacji. Potrzeba jest jedna dobra komórka i ten jeden plemnik reszta zrobi się sama;-) 3mam kciuki

reklama
Do góry