reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Zagłosowane ;) teraz zrobie na szybciora mizerie i ziemniaki lukaszowi a mielone mam od wczoraj. Zdzieram z siebie ta kiece ;) wypije kawke na zimnoooo, przebieram się godzinke na rolki a potem chwile z Łukim na rower a potem na wieczor chcemy jakiś horror - ktoś cos poleca - chce się bac ;) Kiedys były fajne horrory teraz takie niektóre beznadziejen. No i na wieczorek oczywiście swoje loooddyyyy i borowki. A i weszłam do naszego sklepiku i zamowilam sobie na jutro kalafiorka - kocham 😍 😍 😍 🤪 🤪 🤪
Ja wlasnie robie kalafiora w carry z kurczakiem.Danie jednogarnkowe pikantne i nawet dobre😁

Hej dziewczyny, po dość długiej przerwie witam się z Wami ponownie. Byłam na wątku jakiś czas temu, przy pierwszym podejściu do in vitro, którego owocem jest najcudowniejsza łobuziara pod słońcem❤ Za miesiąc skończy 3 lata, najpiękniejsze 3 lata mojego życia ❤ Przy pierwszym podejściu udało nam się uzyskać, tylko jeden zarodek. Od początku wiedzieliśmy, ze będziemy starać się o rodzeństwo dla naszej córeczki i ze będzie to walka od początku ze względu na brak mrozaczkow. Także nie przedluzajac, jestem 6 dpt i fiksuje dokładnie tak samo jak za pierwszym razem, a może nawet bardziej🙈 historia lubi się powtarzać i tym razem tez zostaliśmy z tylko jednym zarodeczkiem wiec wóz albo przewóz☺ Mam nadzieje ze mogę się do Was ponownie podłączyć 😂

Powodzonka!

Oby równie w szybkim tempie zaskoczyło :)

Będziecie mieć wesoło w domku :)

Witam,
Bardzo dawno mnie tutaj nie było i zapewne jest duzo nowych dziewczyn
Kto pamięta ten wie,ze jestem po nieudanym ivf a kto nie wie to w skrócie przypomnę swoją historie
Z mężem staraliśmy się o dzidziusia od 2 lat, lekarz za lekarzem,wizyty i nagle problem niskie AMH...szybko pokierowano nas na badania i klinika ...
Leczenie,stymulacje ...uzyskane 2 zarodki...które zostały podane
Niestety w przeddzień testowania krwawienie i stało się najgorsze ...
Chcieliśmy szukać dalej....
W końcu laparoskopia i nagle się okazuje ze mam endo rozsiane i do tego oba jajowody niedrożne
Obecnie biore leki by endo wyciszyć a za 3 miesiące zielone światło na starania ...
Życzę powodzenia każdej z Was a tym które juz są mamusiami przespanych nocy 😍

No diagnoza troszkę niekorzystna, ale może lepiej wiedzieć co się dzieje, by móc temu zaradzić i startować do boju już z lepszymi wynikami. :)

Kobitki ale miałąm dziś sen. Zawsze mam dziwaczne, ale ten rodem z horroru.

Najpierw mnie postrzelili i leżałam w jakiejś szkole i plułam krwią. Potem zobaczyłam ranę postrzałową w brzuch. Jakoś się wydostałam z tej szkoły i krzyczę do pierwszej lepszej babki ambulans!! a ona do mnie po niemiecku "was?" no kuźwa niemiec no :eek::eek: ale przyjechała karetka lece do niej ostatniem sił a tam 2 lekarzy tez po niemiecku do mnie nawijają w środku karetki jak w dorożce - zero sprzętu medycznego a facet mi uciska ranę postrzałową i... się budze... :eek::eek:
I jeszcze jak leżałam to pełno ludzi przeszło obok mnie i mi nie pomogło :(

Sennik
- postrzał -> zastrzyk gotówki (bardzo kuzwa chętnie!) lub nowa miłość; gdy ktoś cie postrzeli zakochasz się w nim bez pamięci :o
- plucie krwią -> symbolizuje bogactwo (no dawać tą kasiore!!!)' u młodej osoby symbolizuje plotkowanie lub chorobę
- jeśli nie możemy zatamowac krwii - czeka nas choroba :eek:
- rana -> kłopoty, kłótnia, cierpienie,
- jazda karetką -> ktoś namiesza w twoim życiu
- karetka - problemy emocjonalne, choroba, bezradność
- nie udzielenie pomocy przez ludzi - bezradność.

Fajne znaczenia...

A u mnie w kulinariach surówka z młodej kapuchy i wszelkie warzywa z lodówki, które mi się pałętały po lodówce...

Kurde mielone wczoraj wyłożyłam do rozmrozenia i jeszcze mi się nie rozmroziło :o :o :o nawet mięso "staje okoniem"

A dziś wybory, głosowanie po sąsiedzku z moją pracą. Już widzę tych ludzi na moim nocnym dyżurze "a przechodziłem obok bo wracałem z wyborów i boli mnie to tamto to i to i to i to 🙄🙄🙄 a przy okazji żona też może??"

Bardziej boję się że żadna nie przeżyję i odpadnie, to chyba bardziej ratunek...
Dzis masz 4 dobe po punkcji?jedna morula rokuje na blastke w 5tej dobie, reszta to nie wiadomo do samego końca.. Ja. W 3ciej sobie miałam z jedynych 2 komórek 2 8mio komórkowe zarodki a potem zwolnily i nic nie zamrozili... U Ciebie 6 komórek zapladniali?

Dzis masz 4 dobe po punkcji?jedna morula rokuje na blastke w 5tej dobie, reszta to nie wiadomo do samego końca.. Ja. W 3ciej sobie miałam z jedynych 2 komórek 2 8mio komórkowe zarodki a potem zwolnily i nic nie zamrozili... U Ciebie 6 komórek zapladniali?

Tak 6 zaplodnilo sie... 😔
Du dupy się czuję dzień beznadziejny, mam chyba dola

reklama
Kobitki ale miałąm dziś sen. Zawsze mam dziwaczne, ale ten rodem z horroru.

Najpierw mnie postrzelili i leżałam w jakiejś szkole i plułam krwią. Potem zobaczyłam ranę postrzałową w brzuch. Jakoś się wydostałam z tej szkoły i krzyczę do pierwszej lepszej babki ambulans!! a ona do mnie po niemiecku "was?" no kuźwa niemiec no :eek::eek: ale przyjechała karetka lece do niej ostatniem sił a tam 2 lekarzy tez po niemiecku do mnie nawijają w środku karetki jak w dorożce - zero sprzętu medycznego a facet mi uciska ranę postrzałową i... się budze... :eek::eek:
I jeszcze jak leżałam to pełno ludzi przeszło obok mnie i mi nie pomogło :(

Sennik
- postrzał -> zastrzyk gotówki (bardzo kuzwa chętnie!) lub nowa miłość; gdy ktoś cie postrzeli zakochasz się w nim bez pamięci :o
- plucie krwią -> symbolizuje bogactwo (no dawać tą kasiore!!!)' u młodej osoby symbolizuje plotkowanie lub chorobę
- jeśli nie możemy zatamowac krwii - czeka nas choroba :eek:
- rana -> kłopoty, kłótnia, cierpienie,
- jazda karetką -> ktoś namiesza w twoim życiu
- karetka - problemy emocjonalne, choroba, bezradność
- nie udzielenie pomocy przez ludzi - bezradność.

Fajne znaczenia...

A u mnie w kulinariach surówka z młodej kapuchy i wszelkie warzywa z lodówki, które mi się pałętały po lodówce...

Kurde mielone wczoraj wyłożyłam do rozmrozenia i jeszcze mi się nie rozmroziło :o :o :o nawet mięso "staje okoniem"

A dziś wybory, głosowanie po sąsiedzku z moją pracą. Już widzę tych ludzi na moim nocnym dyżurze "a przechodziłem obok bo wracałem z wyborów i boli mnie to tamto to i to i to i to 🙄🙄🙄 a przy okazji żona też może??"
Kochana, jeszcze dobrze nie zaczęłaś in vitro a już sfiksowałaś😂. Od snów się zaczyna 😂

Do góry