reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Hej dziewczyny, po dość długiej przerwie witam się z Wami ponownie. Byłam na wątku jakiś czas temu, przy pierwszym podejściu do in vitro, którego owocem jest najcudowniejsza łobuziara pod słońcem❤ Za miesiąc skończy 3 lata, najpiękniejsze 3 lata mojego życia ❤ Przy pierwszym podejściu udało nam się uzyskać, tylko jeden zarodek. Od początku wiedzieliśmy, ze będziemy starać się o rodzeństwo dla naszej córeczki i ze będzie to walka od początku ze względu na brak mrozaczkow. Także nie przedluzajac, jestem 6 dpt i fiksuje dokładnie tak samo jak za pierwszym razem, a może nawet bardziej🙈 historia lubi się powtarzać i tym razem tez zostaliśmy z tylko jednym zarodeczkiem wiec wóz albo przewóz☺ Mam nadzieje ze mogę się do Was ponownie podłączyć 😂

Heej, udało Ci się za pierwszym razem?? Woow supeer! ❤️ Gdzie się leczysz?? 🙂

reklama
Witam,
Bardzo dawno mnie tutaj nie było i zapewne jest duzo nowych dziewczyn
Kto pamięta ten wie,ze jestem po nieudanym ivf a kto nie wie to w skrócie przypomnę swoją historie
Z mężem staraliśmy się o dzidziusia od 2 lat, lekarz za lekarzem,wizyty i nagle problem niskie AMH...szybko pokierowano nas na badania i klinika ...
Leczenie,stymulacje ...uzyskane 2 zarodki...które zostały podane
Niestety w przeddzień testowania krwawienie i stało się najgorsze ...
Chcieliśmy szukać dalej....
W końcu laparoskopia i nagle się okazuje ze mam endo rozsiane i do tego oba jajowody niedrożne
Obecnie biore leki by endo wyciszyć a za 3 miesiące zielone światło na starania ...
Życzę powodzenia każdej z Was a tym które juz są mamusiami przespanych nocy 😍

Piękne wiadomości ❣
Trzymam mocne kciuki ✊

A mogłabyś powedozec coś więcej o stymulacji, lekach prptokle itp
Mieszkamy w Danii i tutaj podchodziliśmy do IVF w obydwu przypadkach. Oczywiście ogólne zasady są takie same, ale jest mnóstwo drobnych różnic. Za pierwszym razem byłam nimi zszokowana, teraz już po prostu z pokora podporządkowałam się zaleceniom😉 Przed pierwszym IVF nasze starania trwały 6 lat, badania, laparoskopia 5 nieudanych inseminacji. Do in vitro podeszlismy sceptycznie, trochę diagnostycznie. No bo przecież pierwsze się napewno nie uda🙈🙈 długo nie mogłam uwierzyć, tak naprawdę dopóki nie poczułam ruchów🙈 zrobiłam 13 testów do dnia wyznaczonej bety (tutaj nie mogę zrobić badania wcześniej prywatnie). Tym razem stymulacja również była również Gonalem, dużo większa dawka, żeby uzyskać większa ilość komórek. No i mieliśmy 7, 4 się zapłodnily, 3 zaczęły dzielić, ale przetrwała tylko 1.. planowana beta 16.07 🤞🤞🤞 Próbuje się nie nakręcać, bo to byłby drugi cud... No ale ciężko wyłączyć myślenie 😉

Dziewczyny, zrobiłam tego bakłażana i nie polecam tego przepisu. Jest bez smaku, mozarella też bez smaku, i ja chyba też średnio lubię bakłażana. Wolę o wiele bardziej cukinię 🙂. No i jestem bez obiadu, wstawiłam frytki bo już mi się nie chce gotować. Mąż będzie cały dzień rosół opulitalał, bo on uwielbia

Ja brałam prawie przy każdym transferze od 2dc po 10mg. A teraz biorę 15mg
Aha, i to moja poprzednia lekarka kazała brać encorton. Tylko przy tym transferze biorę sama, bo nowy lekarz nie chciał przepisać że względu na wirusa
Ja też biorę 15. Kiedy byłam u immunolog to jeszcze nikt o wirusie nie słyszał, a moja ginekolog jest za stosowaniem leków immuno jeśli są do tego wskazania, ale jest raczej mało wylewna, a że ostatnio i tak dużo pytań miałam to akurat o to nie dopytalam. Biorę prednisolon i granocyty na kir AA, i zastanawiam się czy ze względu na to że potencjalnie zaszłam w ciążę, i na to że w pracy mam kontakt z jakimiś 200 osobami dziennie, czy nie lepiej jednak byłoby gdybym przez dłuższy czas pociągnęła chorobowe? Jak bardzo te leki wpływają na przebieg ewentualnego przeziębienia czy jakiegoś innego dziadostwa?

reklama
Do góry