reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny pomocy niewiem co robic 😞 od dwóch dni pieczę mnie jak robię siku wiec mysle ze to zapalenie pęcherza . Biore urofuragin ale czuje ze dostaje miesiaczke bo kropki krwi mi się pojawiły na wkladce. W tym cyklu mam miec transfer i boje sie czy to nie zaszkodzi . Od drugiego dnia mam brac estrofem i niewiem czy brać od jutra czy poczekac az sie rozkręci czy wstrzymac wszystko 😭dlaczego ja zawsze mam pod górkę.

reklama
To chyba Kaski tak mają co na sercu to na języku ;-) u mojego męża było inaczej. On nie chciał mrozić zarodków bo to nieetyczne. A ja z dobrym sercem i deficytem neuronów w mózgu się na to zgodziłam. Mój mąż miał już dziecko a ja nie. I mimo, ze problem leżał po jego stronie to starałam się być wyrozumiała. Po hiperce gdzie pobrali duzo komórek moja cierpliwość tez się skonczyla...
No cóż, światopogląd ma duże znaczenie. Grunt to się dogadać. A kiedy jest hiperka? Bo w sumie zapewne ja też super hiperstymulacje miałam. A powiedzcie to rozumiem zależy od dawek leków nie? To znaczy jakby mi lekarz dał mniejsze dawki leków lub inne to bym pewnie tych jajeczej mniej miała? Tak pytam, bo o ile tutaj nam zależało na wielu, to ciekawa jestem jak to działa.

No cóż, światopogląd ma duże znaczenie. Grunt to się dogadać. A kiedy jest hiperka? Bo w sumie zapewne ja też super hiperstymulacje miałam. A powiedzcie to rozumiem zależy od dawek leków nie? To znaczy jakby mi lekarz dał mniejsze dawki leków lub inne to bym pewnie tych jajeczej mniej miała? Tak pytam, bo o ile tutaj nam zależało na wielu, to ciekawa jestem jak to działa.
To jakieś bardziej skomplikowane jest bo u mnie pobrali 24 pecherzyki komórek było dobrych 17. A miałam już zatrzymanie moczu przed punkcją. Ty miałaś jeszcze więcej komórek i nic Ci nie jest. Są dziewczyny którym się rozkręca estradiol bardzo a komórek maja mało. Bo, ale niech mnie ktoś sprostuje :-)

To jakieś bardziej skomplikowane jest bo u mnie pobrali 24 pecherzyki komórek było dobrych 17. A miałam już zatrzymanie moczu przed punkcją. Ty miałaś jeszcze więcej komórek i nic Ci nie jest. Są dziewczyny którym się rozkręca estradiol bardzo a komórek maja mało. Bo, ale niech mnie ktoś sprostuje :-)
No z tym nic to bym nie powiedziała. Choć w sumie poza tym, że mi brzuch urósł był taki opięty z lekkim bólem jajników, to faktycznie przed aż tak źle nie było - może dlatego, że finalnie stymulowana byłam krótko, bo tydzień; Ale za to wczoraj wymiotowałam - ale to raczej chyba od koktajlu leków, bo po iluś tam dawkach jeszcze mnie bolało i dali mi tramadol, a ja po nim ..ble;) i lekarz mi kazał teraz na razie sie mocno oszczędzać. Choć dziś jest lepiej; to jeszcze czuje jajniki, na szczęście przeciwbólowych już nie muszę; ale skakać nie zamierzam. No to też piękną ilość miałaś tych komórek kochana.

Dziewczyny pomocy niewiem co robic 😞 od dwóch dni pieczę mnie jak robię siku wiec mysle ze to zapalenie pęcherza . Biore urofuragin ale czuje ze dostaje miesiaczke bo kropki krwi mi się pojawiły na wkladce. W tym cyklu mam miec transfer i boje sie czy to nie zaszkodzi . Od drugiego dnia mam brac estrofem i niewiem czy brać od jutra czy poczekac az sie rozkręci czy wstrzymac wszystko 😭dlaczego ja zawsze mam pod górkę.
A ty wyleczylas te bakterie, kotre ci wyszly w biocenozie?

Mi pobrali tylko 9 komórek, a też miałam hiperke. Nie na tyle, żeby odwołać transfer, ale na tyle, żeby do 13tc jajniki nie wróciły do swoich rozmiarów. Miesiąc po transferze były jeszcze tak duże, że klinika chciała mnie widzieć na kontroli co tydzień przez kolejne 3 tygodnie.
To niekoniecznie zależy od dawek leków, bardziej od indywidualnych predyspozycji organizmu.

Mi pobrali tylko 9 komórek, a też miałam hiperke. Nie na tyle, żeby odwołać transfer, ale na tyle, żeby do 13tc jajniki nie wróciły do swoich rozmiarów. Miesiąc po transferze były jeszcze tak duże, że klinika chciała mnie widzieć na kontroli co tydzień przez kolejne 3 tygodnie.
To niekoniecznie zależy od dawek leków, bardziej od indywidualnych predyspozycji organizmu.
aha. no u mnie transfer na pewno nie teraz, to od razu już w trakcie stymulacji mi powiedział. No zobaczymy co powie na wizycie na te moje jajniki, na razie to czuje, że są duże:)

reklama
Chyba tak jest, ja miała bardzo wysoki estradiol, lekarz natychmiast kazał odstawić zastrzyki, a komórek nie było nie wiadomo ile, nie pamiętam już teraz ile.

Do góry