reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

n
Przykro mi :( u mnie też poronienie na wczesnym etapie 10 lat temu potem długo nic i z in vitro miałam pusty pęcherzyk. Mi Paśnik zalecił badania na trombofilie, test imk Nk, CBA (cytokiny),Ana, przeciwciała inne też sama robiłam, dużo tego było. Po ostatnim niepowodzeniu pisałam do Niego maila co jeszcze mogę zrobić, to zalecił mi badanie kir, jeszcze nie robiłam tego badania....
u mnie, rok po roku ciąże od 2017 ale albo typowo biichemiczna lub typowo poronienie.
Szkoda ze wtedy nie miałam wiedzy co mam teraz i dałam sie im zbyć że się zdarza...
no wlasnie KIR szykam i prawie wcale nie mogę znaleźć gdzie robią, poza chyba 1 miejscem tego nie mam.
Czekam obecnie na kariotypy.

reklama
Pilnuj męża żeby tam nierozrabial jihi

super! To korzystajcie z wakacji 🙂 😘😘😘

Hehe, mówiłam mu żeby był spokojny żeby później po złości mi tam czegoś nie zrobili, no i posłuchał 😁 Mówi że grzecznie ich poinformował że z takimi rzeczami wypadałoby zadzwonić a nie wysyłać maile i później nie odbierać telefonu... 😁 Badanie zrobione, teraz czekamy na wynik, no i za godzinkę ja ruszam na badanie... Kurcze nienawidzę jeździć sama do innego miasta i do jeszcze po autostradzie 🤦‍♀️ Mam nadzieję że się nie zabije po drodze 😁😁😁😘😘😘

Hello laski, jestem po wizycie.
Wszystko super, 19 dużych symetrycznych pecherzykow, w sobotę wizyta i decyzja czy w poniedziałek punkcja 😁
I dałej kontynuacja zastrzyków, pytał jak z ich podawanie a ja ze super i się uśmiał hehehe
Bardzo dobrze zareagowałam na zastrzyki oby tak dalej ✊✊✊
Super kochana ! ☺ Trzymam bardzo mocno kciuki za Ciebie 😘 i za piękne blastki ❤
Ja też niebawem stratuje 💪

Dziewczyny koniec kropka....
Wczoraj pierwsza napisała Ananasek że ma dość ciąż na forum. Bazylia oczywiście przyłączyła się do tego stwierdzenia ( fakt ostrzej). Liliana zaraz odpisała tylko Bazyli, która nie rozpoczynała pierwsza tej dyskusji. Nie bronię nikogo tylko zwyczajnie dziewczyny mają konflikt i nie dogadają się .... Potem już poleciało bez trzymanki.... dajcie spokój po teraz forum będzie żyło tymi aferkami trzy dni. Najlepiej będzie jeśli dziewczyny nie będą komentowały postów wzajemnie. Na forum rówieśniczym miałam jeden zgryz i po prostu nie komentujemy swoich postów, po co to robić?
Miłego dnia dziewczyny :)
Święta prawda, lepiej już tego nie ciągnąć, w złości pisze się różne rzeczy.

Wiesz boje się, ze te najlepsze straciłam ( te zdrowe) i teraz nawet jak coś znajdą to i tak nie wyjdzie bo te słabsze zostały a one częściej maja wady. Z drugiej strony przecież w puli tych nieidealnych zarodków są zdrowe i się rodzą dzieci, wiec może i ja będę mieć szczęście. Jakoś trudno mi wierzyć....
Ja sie zawsze zastanawiam czy to rozkladanie na czesci pierwsze ma sens? Czy moze trzeba to zostawic tak jest....i wierzyc w to ze te slabe tez maja wielka wole zycia💜

Opcja B to nowa stymulacja,masz jeszcze na to sile?

Badania są są z krwi, immunologia to szeroka dziedzina i badania są kosztowne, więc najlepiej udać się do immunologa, żeby zalecił te najpotrzebniejsze, według danego przypadku. Ja byłam 2 razy u doc Paśnika w Łodzi ( przyjmuje też w Warszawie 2 razy w miesiącu) jak parę innych osób ;) nie wiem ile się starasz i czy byłaś kiedyś w ciąży.... immunologię to bardziej po dłuższych nie powodzeniach się bada lub po poronieniach. Kariotypy to genetyka, też z krwi, też zamierzam zrobić to badanie, bo jeszcze nie mam. U nas była ładna stymulacja, 4 blastki i tylko raz pusty pęcherzyk, walczymy dalej!
U mnie w ogóle nigdy żadnej ciąży nie było. 7 lat staran. 3 IUI i 1 IVF.
O to super, że Paśnik z Łodzi to mam pod nosem. Muszę sprawdzić ceny tych wszystkich badań, ale i tak tyle już kasy poszło, że już chyba nie robi różnicy 🤣

reklama
Dziewczyny czy na pierwszej wizycie w ciąży lekarz zleca od razu na miejscu jakieś badania? Bete,progesteron,estradiol itp? Bo jesli tak to wolę jechać dwa dni przed wizytą i do niego jechać z badaniami niż siedzieć w klinice godzinę?

Do góry