reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Wiesz boje się, ze te najlepsze straciłam ( te zdrowe) i teraz nawet jak coś znajdą to i tak nie wyjdzie bo te słabsze zostały a one częściej maja wady. Z drugiej strony przecież w puli tych nieidealnych zarodków są zdrowe i się rodzą dzieci, wiec może i ja będę mieć szczęście. Jakoś trudno mi wierzyć....

Jeszcze nic straconego, sama wiesz, że wszystko może się zdarzyć i wierzę, że jednak szczęście przyjdzie ❤

reklama
U mnie najpierw stymulacja była, pobrali komóreczki i zapłodni i potem dostałam skierowanie na laparoskopię
Zgłosiłam się do szpitala ustalić termin jakos 2 miesiące po punkcji bo słabo się czułam
W ciągu tygodnia dostałam tel ze mam przyjść na operacje więc u mnie express było
Usunęli mi torbiel z jajnika i tez sprawdzili czy nie ma wodniaków
Ja na drugi dzień skakałam po parapetach w szpitalu 😃
i na 3 dzień chyba wyszłam bo czułam się świetnie😜
A przygotowanie do transferu zaczęłam po 2 miesiącach od operacji
Jakoś tak to było
Lepiej operacje zrobić po stymulacji bo po operacji moje Amh niestety znacznie spadło..
i nie wiem ile teraz będę mieć jajeczek przy nowej stymulacji
Dziękuję za odpowiedź. To ciekawe co piszesz o amh, że może spaść. Już sobie to zapisałam i moja lekarka będzie musiała mi to wyjaśnić. Ja plan mam taki żeby oparacje zrobić jak najszybciej, dodatkowo wykonać immunologie i kariotypy u mnie, bo mąż miał i są ok. Wszystko zamknąć do końca roku bo od stycznia rusza dofinansowanie i chcemy z niego skorzystać bo to duża pomoc dla nas.

Dziękuję za odpowiedź. To ciekawe co piszesz o amh, że może spaść. Już sobie to zapisałam i moja lekarka będzie musiała mi to wyjaśnić. Ja plan mam taki żeby oparacje zrobić jak najszybciej, dodatkowo wykonać immunologie i kariotypy u mnie, bo mąż miał i są ok. Wszystko zamknąć do końca roku bo od stycznia rusza dofinansowanie i chcemy z niego skorzystać bo to duża pomoc dla nas.
Przed stymulacja miałam Amh 6,3 a po operacji 2,65
Gdyby u nas było dostępne dofinansowanie to tez chętnie bym skorzystała ale nie ma co liczyć

I to jest super podejście 🥰 🥰 🥰 cieszę się, że działasz dalej 😘 wizyta już w ten czwartek? Histeroskopię warto zrobić 😊
Tak już w czwartek. Mąż postawił mnie na nogi i już wczoraj kazał dzwonić i umawiać się do doktorka 😃
Tak, warto starać się o dofinansowanie, my dostaliśmy i koszta są dużo mniejsze.

Czytam co piszecie o badaniu immunologia i kriotypu. Wyjaśnijcie proszę jak konkretnie wyglądają te badania? Czy trzeba iść do immunologia, czy (wiem może głupio pytam, ale na prawdę nie mam zielonego pojęcia) robi się jakieś badania z krwi?

Czytam co piszecie o badaniu immunologia i kriotypu. Wyjaśnijcie proszę jak konkretnie wyglądają te badania? Czy trzeba iść do immunologia, czy (wiem może głupio pytam, ale na prawdę nie mam zielonego pojęcia) robi się jakieś badania z krwi?
Ja kariotyp robilam w laboratorium diagnistyka z krwi czekam na wynik.
Immunofeneotyp z komorkami NK z krwi ze str test DNA
Trombifilie wymaz również test DNA

Badania są są z krwi, immunologia to szeroka dziedzina i badania są kosztowne, więc najlepiej udać się do immunologa, żeby zalecił te najpotrzebniejsze, według danego przypadku. Ja byłam 2 razy u doc Paśnika w Łodzi ( przyjmuje też w Warszawie 2 razy w miesiącu) jak parę innych osób ;) nie wiem ile się starasz i czy byłaś kiedyś w ciąży.... immunologię to bardziej po dłuższych nie powodzeniach się bada lub po poronieniach. Kariotypy to genetyka, też z krwi, też zamierzam zrobić to badanie, bo jeszcze nie mam. U nas była ładna stymulacja, 4 blastki i tylko raz pusty pęcherzyk, walczymy dalej!

reklama
Do góry