reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
A przypomnij mi Ty na turlanie się starasz czy invitro?
Bo jeśli to drugie to max tydz przed transferem trzeba być. A jeśli pierwsze to bez znaczenia, chyba że problemy z nasieniem to musicie być razem.
A my narazie nie mamy ustalonego transferu, muszę zbić tsh i leczę się antybiotykiem na endometrium wiec narazie naturalnie walczymy 💪😜 Myśle, ze w przyszłym cyklu będziemy próbować ze stymulacja jak będę mieć dobry wynik TSH. Muszę zadzwonić i zobaczyć co mi powie, najwyżej dwa razy pojadę jak ma pomóc 😅😅😅

Chciałam zapytać czy przy 4 zarodkach w 1 dobie po zapłodnieniu mogę mieć jeszcze nadzieję że jakiś dotrwa do 5 doby tj. do zamrożenia.
Wiesz co, to jest dla mnie loteria czy któryś dotrwa i ile😞. Powiem Ci na swoim przykładzie ze przy pierwszej stymulacji, z podobnej ilości komórek miałam tylko 1 zarodka a przy drugiej aż 5. Nic nie zmieniałam w lekach

Cześć wszystkim. 😊. Dołączam do Was ponieważ nastały i trudne czasy dla mnie. Jestem w trakcie pierwszego programu in vitro. Pełna obaw i wewnętrznego rozdarcia- osoba wierząca.
Po stymulacji hormonalnej z powikłaniem hiperstymulacji jajników. Jestem też po wczorajszej punkcji. 12 komórek wyodrębnionych z czego 8 dojrzałych. Do 8 wprowadzono plemniki ale dziś już wiem że tylko 4 zaczęły się dzielić. Czekamy jeszcze kilka dni co dalej. Transfer odroczony. Nawet nie wiem czy to rokuje. Mimo to już czuję się mamą tych zarodków. W końcu ich życie już się rozpoczęło
Cześć 😊już jesteś 😊
4 komórki, które się zaplodniły to i dużo i mało. Wszystko zależy jak będzie dalej. W kazdym razie trzymaj się teraz, bo kilka dni stresu przed Tobą. Odroczony transfer to nic strasznego. Przynajmniej organizm się zregeneruje po punkcji i będzie w lepszej formie.
Skąd jesteś?

4 zarodki to bardzo dobry wynik daj 8m szansę.
A skąd wynika Twoje rozdarcie? Chodzisz do lekarza bo jesteś chora i masz problem i podejmiesz się leczenia schorzenianktore posiadasz. Jak jesteś wiążąca to świetnie wierz w sukces i szczęście a modlitwa na pewno Ci w tym pomoże.
Ty to jak coś napiszesz, to mucha nie siada!!! 😍😍😍W sensie że mega trafnie 😘

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć 😊już jesteś 😊
4 komórki, które się zaplodniły to i dużo i mało. Wszystko zależy jak będzie dalej. W kazdym razie trzymaj się teraz, bo kilka dni stresu przed Tobą. Odroczony transfer to nic strasznego. Przynajmniej organizm się zregeneruje po punkcji i będzie w lepszej formie.
Skąd jesteś?
Z Warszawy.
Tak nie martwię się odroczeniem. Bardziej tym jak dziś się czuje. Z trudem siedzę w pracy. Mam rozdęty brzuch i obolały. Rajstopy pod brzuchem a spódnica pod stanikiem. Inaczej nie da rady się ubrać. Wszystko ciśnie.

Do góry