reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Jestem przede wszystkim wściekła na Invicte!

Gdybyśmy jeszcze zostali w Polsce to może bym w Gamecie spróbowala.. Mąż mi to nawet dziś powiedział żeby w sierpniu tam ostatni raz spróbować ale nawet nie mam jak na konsultacje tam przed wyjazdem pojechać.. Nikt tam telefonu nie odbiera..
Nie uważam że moje amh tu można całkiem winić..stymulacja była tak nieprofesjonalna że czym innym się to mogło skończyc..gdyby komórki były do dupy to by się nawet nie zaplodnily.. Od embriologow nie mam żadnego raportu z hodowli, nic... Nie pozwolono mi wybrać czy zrobić wcześniej w 3ciej dobie.. Jak mi klinika zwróci część kosztów w ciągu kilku tygodni to muszę napisać skargę bo tak się nie traktuje pacjentów którzy się miesiącami przygotowuja do stymulacji... Najpierw lekarz namówił aby czekać do drugiej fazy cyklu potem w 11dc stwierdził że jest ryzyko że to będzie cykl bezowulacyjny..i dupa stanęli przed wyborem za późno...Nie znalazłem nigdzie informacji o rozpoczęciu stymulacji tak późno po rekrutacji dominującego pęcherzyka... Nagle było ich widać z 7 ale nie reagował bo było późno.. Punkcje miałam chyba w 27dc..Gdybym tylko mogła wymazać ta stymulacje całkiem z pamięci to bym była szczęśliwa...
Gdzie nikt nie odbiera w Gamecie? U mnie w rzgowie to wielka klinika taka dwu pietrowa z 7 chyba samymi stanowiskami w recepcji... Doskonale cie rozumiem. Pamietasz co sie u mnie dzialo. Tylko ja nie mialam skupolow, co kilka godzin dzwonilam, bylam przygotowana prawnie na rozmowy - niestety jak widac nie wystarczy nasza determinacja, nasz opor czy starania ze wszystkich sil. Kliniki czesto na nas eksperymentuja. Tylko u mnie byla odwrotna sytuacja, ja bylam pewniakiem z takimi wynikami moimi i meza ;( No i niestety sytacja z korona tez zle na to wplynela... TO ZAPOMNIJ O TEJ STYMULACJI !!!!!!!! Wymazuj to z pamieci. Dzisiaj sie napij ale nie za duzo bo jutro moze byc gorzej ;) A JUTRO WSTAN JAK GDYBY NIGDY NIC I DZIALAJ !!!! Jesli macie srodki to dajcie sobie jeszcze szanse ;) Ogladalam taki zagraniczny program juz nie pamietam na czym i tam lekarz sam sie wypowiadal ze czesto nawet swoim pacjentkom zalecaja zmiane kliniki i wtedy sie udaje. Potrzebujecie innego, swiezego spojrzenia ;)

reklama
No wiem 🥺 mam wielka nadzieje ze meta mi pomoże No i oczywiście będę spacerować dzień w dzień albo rower 🥺
Nie wiem czy to była przyczyna naszych niepowodzeń ale przynajmniej coś się dzieje na coś mogę podziałać
JEszcze raz ci powtorze to dobrze ze wyszla IO bo to nic groznego i latwe do wyleczenia a przyczyna niepowidzen w implantacja ogromna - ciesz sie i dzialaj ;)

JEszcze raz ci powtorze to dobrze ze wyszla IO bo to nic groznego i latwe do wyleczenia a przyczyna niepowidzen w implantacja ogromna - ciesz sie i dzialaj ;)
Aha mi jak wyszla IO to od razu przesynelam transfer na trzy abl cztery miesiace bo nie chcialam ryzykowac a moj gametowy powiedzial ze z takimi wynikiami metformine powinno sie brac conajmniej trzy miesiace ;) Ale ja po dwoch miesiacach z metformina, dieta i ruchem wyniki mialam rewelacyjne i do tego zawsze owulacje a przy PCOS to zaszczyt spotkac ta panią ;)

A wiecie co, pokazałam dr mój wynik dla przypomnienia jest w załączniki to powedzial ze jest lekko podwyższona ale ja jestem tak szczupła ze nie będziemy podawać leków, mam więcej ruchu włączyć bo ostatnio zrobiłam się mega kanapowcem u powinna się unormować 😉
Ja tu widzę ze wszystko jest w normie. Współczynnik homa masz 1,6 także jak najbardziej w normie. Ja mam 3,77 także ponad dwukrotność twoich. Nie potrzebujesz leków 😉

K****!!! 😭😭😭Współczuję Kochana😪Może morze alko, jakiś film i i wielkie pudlo chusteczek coś pomoże... Na pewno tylko doraźnie, ale nawet tyle to będzie dobrze. Nie ma k**** sprawiedliwości na tym pojeb****m świecie... Taki paskudnie smutny piątek...😭😭😭
Dzieki kochan😘 Jakos za kazdym razem jakos tak mniej boli... Jeszcze troche pochlipie pewnie, ale juz zaakceptowala rzeczywistosc!! 😘

No to ja jestem jakimś wyjątkiem w dwóch transferach na trzy miałam implantację i urodzenie. A insulina w 5 miesiącu 160 nie pamietam jednostek cukier w normie krzywa sobie robiłam. Cukier był dobry i insulina na czczo tez. Po obciążeniu dramat. W ciąży się dowiedziałam ze mam IO. Teraz dostałam metformax i zobaczymy co będzie...

reklama
W poniedziałek mam wolne wiec bede dzwonić i sie pytac . Nie dam rady zrobić w Polsce tego scratchingu bo wyjeżdżamy jak tylko dostane okres. Szukalam w kliniakach w Angli czy cos takiego robia i niestety😞 na początku czerwca bede znowu dzwonić do lekarza i zapytam sie czy zrobi mi ten wlew ale jestem tego pewna ze nie😞
W Gamecie w Gdyni mają ten scratching w cenniku to moze tak by tez zrobili czy to konoecznie cykl przed sie robi?

Do góry