reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Hej! Orientujecie się jak to jest z refundacją na leki do in vitro? Czy jeżeli „zużyłam” swoje 3 cykle, ale zawsze dostawałam taki sam lek (Menopur z ewentualnymi kombinacjami z innymi lekami np. Gonalem F) to jakby mi teraz np. Zmienili leki to dostaje nową refundację na 3 cykle, jako że to inne leki, czy chodzi o refundację na jakiekolwiek leki do in vitro na 3 cykle?

Hej.
Z tego co ja wiem to niezależnie od dawek i leków refundowane są 3 stymulacje a wtedy już niestety płacisz 100%, więc nawet jak Ci zmienią leki to refundacji nie ma.

reklama
reklama
Witajcie dziewczynki ja ostatnio wcale się nie udzielam bo nic się nie dzieje. Świruje przez ten przestój w transferach. Niedługo zaczyna mi się miesiaczka a histeroskopi w invikcie dalej nie robią wiec w najlepszym wypadku w lipcu może będzie transfer 😭 z tego względu zaczęłam się zastanawiać nad badaniami immunologicznym. Wiem ze dopiero jeden nieudany transfer ale został nam ostatni mrozaczek i boje się go stracić. Chciałabym zrobić wszystko co się da żeby zwiększyć szanse.
Podpowiedzcie mi dziewczynki czy KIR i HLA C to badanie jedno na całe życie tak jak kariotyp czy te wyniki mogą się różnic ? I co jeszcze warto zrobić na początek ? Mam już immunofenotyp niby w normie ale będę jeszcze powtarzać bezpośrednio przed transferem. Mam zamiar zrobić jeszcze wszystkie z zespołu antyfosfolipidowego

Do góry