reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Lekarz wczoraj się tłumaczyl nam trochę że o momencie rozpoczęcia stymulacji wspólnie zdecydowalismy no i że plan był zacząć po owulacji ale było ryzyko że to będzie cykl bezowulacyjny... Myślę że miałam szansę na 5 - 6 pęcherzykow gdybyśmy zaczęli od razu.. Teraz już za późno. Kolejnej stymulacji nie bedzie. Zrezygnowałam w tej sytuacji z pgd..
Klinika z taką "renoma" nie ma prawa powiedzieć, że to była wspólną decyzja. Od tego jest lekarz prowadzący, żeby podejmować decyzje w takich sprawach. I nadal nie rozumiem skąd stwierdzenie parę dni temu, że nie reagujesz na leki.
Te bym z pgd zrezygnowała.
Jeszcze nic straconego, walczymy, ale klinika na skarge (po fakcie) i tak zasługuje.

reklama
@Murawa co słychać kochana? Pracujesz już po 8h?
@Netiaskitchen @Tasza @Dakita30 @sandra777.12 jak się czujecie?
@Aaaanna Jak Twój brzusio?
@Aduś16 trzymam kciuki aby pobrali z tego jak najwięcej. Jednak coś rośnie A nie jak mówił jeden...dobrze,że masz taka wiedzę i nie dajesz sobie w kasze dmuchać.
@goffa13 Jak sytuacja?
Wszystkim Wam życzę miłego dnia, czuje,że niedługo zacznie się dziać na forum, bo co raz więcej pisze,że wraca lub myśli nad powrotem do walki. 💪💪💪🍀🍀🍀
A dziękuję za przywołanie i pamięć 😊
Wycofałam się z tego wątku i jestem aktywna głównie na prywatnym wątku sierpniowych mam, bo mamy te same tematy, podobny etap, kompletujemy wyprawkę itp :)
U mnie dobrze, aktualnie jestem 25Tc+4, połowa 6 miesiąca, w przyszłym tygodniu mam wizytę, ostatnio w 23Tc+3 synuś ważył 684gramy więc rośniemy.
Ja na plusie 8kg, od ponad 2 tygodni wiem o cukrzycy ciążowej więc mam dietę + insulinę nocną. Trochę to uciążliwe, ale ostatnie 3 miesiące więc dam radę.
Trzymam kciuki za wszystkie starające się i wszystkie, którym się udało ✊♥️

Załączniki

• PSX_20200510_153026.jpg
    PSX_20200510_153026.jpg
    772 KB · Wyświetleń: 83
  • PSX_20200428_173022.jpg
    PSX_20200428_173022.jpg
    1 MB · Wyświetleń: 83
A dziękuję za przywołanie i pamięć [emoji4]
Wycofałam się z tego wątku i jestem aktywna głównie na prywatnym wątku sierpniowych mam, bo mamy te same tematy, podobny etap, kompletujemy wyprawkę itp :)
U mnie dobrze, aktualnie jestem 25Tc+4, połowa 6 miesiąca, w przyszłym tygodniu mam wizytę, ostatnio w 23Tc+3 synuś ważył 684gramy więc rośniemy.
Ja na plusie 8kg, od ponad 2 tygodni wiem o cukrzycy ciążowej więc mam dietę + insulinę nocną. Trochę to uciążliwe, ale ostatnie 3 miesiące więc dam radę.
Trzymam kciuki za wszystkie starające się i wszystkie, którym się udało [emoji110][emoji3531]
Wyglądasz pieknie [emoji7][emoji7][emoji7] Kubuś tez [emoji173][emoji173][emoji173] Cieszę się bardzo,że wszystko ok ;) wiesz jak to brzmi "ostatnie trzy miesiące to dam rade"? Abstrakcyjne.. tylko 3 miesiące... Kiedy to zleciało? Sama jestem bardzo ciekawa czy u mnie wyjdzie cukrzyca.. kompletnie nie pilnuje diety. Jem zdrowo ale jem tez produkty, których przy IO nie można. Rosnijcie zdrowo !!!

Lekarz wczoraj się tłumaczyl nam trochę że o momencie rozpoczęcia stymulacji wspólnie zdecydowalismy no i że plan był zacząć po owulacji ale było ryzyko że to będzie cykl bezowulacyjny... Myślę że miałam szansę na 5 - 6 pęcherzykow gdybyśmy zaczęli od razu.. Teraz już za późno. Kolejnej stymulacji nie bedzie. Zrezygnowałam w tej sytuacji z pgd..
Dlaczego zrezygnowalas z pgd?

A dziękuję za przywołanie i pamięć 😊
Trzymam kciuki za wszystkie starające się i wszystkie, którym się udało ✊♥️
Ale pięknie wyglądasz 😍😍😍I Kubuś też ❤️
Zleci te 3 miesiące, oby dalej już bezproblemowo ✊✊✊Wpadaj do nas czasem 😘😘😘

@Murawa co słychać kochana? Pracujesz już po 8h?
@Netiaskitchen @Tasza @Dakita30 @sandra777.12 jak się czujecie?
@Aaaanna Jak Twój brzusio?
@Aduś16 trzymam kciuki aby pobrali z tego jak najwięcej. Jednak coś rośnie A nie jak mówił jeden...dobrze,że masz taka wiedzę i nie dajesz sobie w kasze dmuchać.
@goffa13 Jak sytuacja?
Wszystkim Wam życzę miłego dnia, czuje,że niedługo zacznie się dziać na forum, bo co raz więcej pisze,że wraca lub myśli nad powrotem do walki. 💪💪💪🍀🍀🍀
U mnie dobrze 😊spokojnie.
Na plusie 1.5kg,16tc się zaczął.
Mały Tygrysek ma już ponad 9cm +nogi😊
Chyba mały to on nie będzie 😉 U nas teraz pogoda się skiepściła, więc mam od rana jakiś taki słaby, senny dzień, ale to pewnie brak słońca tak na mnie działa. A Ty jak się czujesz? Kiedy masz teraz wizytę?

Załączniki

• IMG_20200512_145015.jpg
    IMG_20200512_145015.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 110
Ostatnia edycja:
reklama
Wyglądasz pieknie [emoji7][emoji7][emoji7] Kubuś tez [emoji173][emoji173][emoji173] Cieszę się bardzo,że wszystko ok ;) wiesz jak to brzmi "ostatnie trzy miesiące to dam rade"? Abstrakcyjne.. tylko 3 miesiące... Kiedy to zleciało? Sama jestem bardzo ciekawa czy u mnie wyjdzie cukrzyca.. kompletnie nie pilnuje diety. Jem zdrowo ale jem tez produkty, których przy IO nie można. Rosnijcie zdrowo !!!
Nie ma co pilnować diety. Jak ktoś ma to ma, a jak nie to niektóre zjadają na co mają ochotę i trzustka i tak radzi sobie z cukrem :) dla mnie ta glukoza to był pikuś. Jak woda z łyżeczką cukru. A słyszałam, że dziewczynom robi się niedobrze, słabo i mało tego nie zwymiotuja 🤷 także nie stresuj się, nie masz na to wpływu, diety nie ma co zmieniać przed badaniem, bo to tylko zafalszuje wynik, a jak jedna dziewczyna się starała jeść zdrowo 3 dni przed badaniem to wyszła.jej cukrzyca, a w 2 jadła jak zwykle co chciała i było ok 😅 trzymam też kciuki za Ciebie, a jak u Ciebie na kiedy masz termin?

Do góry