reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Moja dzisiejsza beta w 12 dpt 675,7. Na razie było tak:
6 dpt 34,6
8 dot 110,1
12 dpt 675,7.
Myślę o tym by iść na następne pobranie krwi w piątek. Chyba na razie okej?
Do 10dpt bada się przyrosty. Potem miarodajne jest tylko usg. Powyżej 1000 pęcherzyk za tydzień od pęcherzyka powinien być już zarodek i potem serduszko. O ile dobrze pamiętam :-)

reklama
Dziękuję wam dziewczyny za takie cudowne komentarze:*. Hmm no właśnie nie sprawdzałam progesteronu. Może powinnam? W mojej klinice nie chcą zapisywał na wizytę wcześniej niż między 21-25 dniem po transferze. No i wizyta dopiero 22 maja. Tyle czasu...
I słusznie, wtedy powinno być już serduszko. Warto poczekać [emoji6]

Dziękuję wam dziewczyny za takie cudowne komentarze:*. Hmm no właśnie nie sprawdzałam progesteronu. Może powinnam? W mojej klinice nie chcą zapisywał na wizytę wcześniej niż między 21-25 dniem po transferze. No i wizyta dopiero 22 maja. Tyle czasu...
Panuje ten wstrętny wirus, zostań w domu. Już nie betuj i cierpliwie zaczekaj na USG. Przyrosty piękne nie ma już sensu robić kolejnej bety.

Do 10dpt bada się przyrosty. Potem miarodajne jest tylko usg. Powyżej 1000 pęcherzyk za tydzień od pęcherzyka powinien być już zarodek i potem serduszko. O ile dobrze pamiętam :-)
Pierwsze słyszę, że przyrosty bada się do 10dpt. U mnie 10dpt to była pierwsza beta i potem oczywiście przyrost. Raz. I tyle. Następna wizyta w 24dpt, serduszkowa.
Progesteronu nigdy po transferze nie badalam.
Wiec jak widać nie ma reguly, dużo zależy od lekarza czy kliniki.

Pierwsze słyszę, że przyrosty bada się do 10dpt. U mnie 10dpt to była pierwsza beta i potem oczywiście przyrost. Raz. I tyle. Następna wizyta w 24dpt, serduszkowa.
Progesteronu nigdy po transferze nie badalam.
Wiec jak widać nie ma reguly, dużo zależy od lekarza czy kliniki.
W mojej klinice zalecają badać betę 12-14 dpt. Widocznie każda klinika ma inaczej. Ja zrobiłam wcześniej badania bo jestem niecierpliwa:).

W mojej klinice zalecają badać betę 12-14 dpt. Widocznie każda klinika ma inaczej. Ja zrobiłam wcześniej badania bo jestem niecierpliwa:).

A ja jestem na tyle szalona, że robiłam betę 10 i 12 dpt (i 12 dpt robiłam progesteron jeszcze) a wtedy kolejne badania dopiero przed wizytą serduszkową 😍 nie chciałam się nakręcać tym czekaniem na wyniki, bo skoro beta 12dpt była 301 to uwierzyłam, że będzie dobrze i cierpliwie (o dziwo) czekałam na wizytę 😉 teraz z tym wirusem nie ma co chodzić na krew co 2-3 dni.

Ps. Gratuluję Mamuśka! Cudowna wiadomość! Oby to był początek samych udanych transferów ✊✊✊✊✊✊✊

reklama
A ja jestem na tyle szalona, że robiłam betę 10 i 12 dpt (i 12 dpt robiłam progesteron jeszcze) a wtedy kolejne badania dopiero przed wizytą serduszkową 😍 nie chciałam się nakręcać tym czekaniem na wyniki, bo skoro beta 12dpt była 301 to uwierzyłam, że będzie dobrze i cierpliwie (o dziwo) czekałam na wizytę 😉 teraz z tym wirusem nie ma co chodzić na krew co 2-3 dni.

Ps. Gratuluję Mamuśka! Cudowna wiadomość! Oby to był początek samych udanych transferów ✊✊✊✊✊✊✊
Zrobię tak samo:). Może w następnym tyg zrobię jakieś badania. Martwi mnie teraz ten progesteron bo nie wiem czy prawidłowy. Biorę lutinusa 3x na dobę.
Również mam nadzieję, że teraz to już posypią się pozytywne bety:***. Bardzo za was wszystkie trzymam kciuki. A ciężarówki niech zdrowo rosną:***.

Do góry