reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hej dziewczyny, mam pytanie. Jutro mamy pierwsza wizytę w sprawie in vitro. I zastanawiam się jaka jest szansa na to że lekarz zdecyduje się podać dwa zarodki? Mam mniej niż 35 lat.

Hej. A dlaczego chcecie podawać dwa zarodki? Mieliście już jakaś stymulacje? Jakieś badania macie porobione? Podanie ilości zarodków zależy jakiej klasy są zarodki i jaka jest u was przyczyną niepłodności.

reklama
Hej dziewczyny:)
Ja znowu wracam po przerwie. Jednak podeszliśmy do procedury ( mimo wielu stresów) i chyba się udało. Dzisiaj jest 6 dpt i beta 34,66.
Miałam podawana wczesna blastocyste 1AB. Myślałam, że jest za słaba ale chyba dała radę. Zobaczymy co dalej.

I takie wiadomości to miód dla moich uszu 💓 kiedy powtarzasz betę? Ogromne ✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊ żeby się udało i ciąża się prawidłowo rozwijała ✊✊✊✊

Hej. A dlaczego chcecie podawać dwa zarodki? Mieliście już jakaś stymulacje? Jakieś badania macie porobione? Podanie ilości zarodków zależy jakiej klasy są zarodki i jaka jest u was przyczyną niepłodności.
Jak każda niepłodna para chciałabym zwiększyć nasze szanse. Marzę o dużej rodzinie a nie wyobrażam. Sobie podchodzić do in vitro 4 razy. Problem jest u mojego męża. Ja jestem. Jak na ten moment zdrowa. Po prostu zastanawiam się jak to wygląda. Nie mam pojęcia na jakiej podstawie podejmowane są decyzję. A rozmawiałam z dziewczyną która mówiła że u niej (in vitro w 2013 roku) lekarz ich zapytał o to. A sytuacja była podobna. Dziewczyna miała 29 lat i przyczyną była męska. Nie chcę się wygłupić pytaniem ale z drugiej strony chyba każda z nas po latach starań chciałaby mieć takie szczęście i bliźniaki.

Hej dziewczyny:)
Ja znowu wracam po przerwie. Jednak podeszliśmy do procedury ( mimo wielu stresów) i chyba się udało. Dzisiaj jest 6 dpt i beta 34,66.
Miałam podawana wczesna blastocyste 1AB. Myślałam, że jest za słaba ale chyba dała radę. Zobaczymy co dalej.
Ale super wiadomość 😊😊😊❤️❤️❤️Gratulacje!!! Beta piekna😍😍😍niech teraz pieknie przyrasta!!! ❤️❤️❤️

I gdzie się podziała @Artemida90 ?

Halo halo? Jak się czujecie? Jak Twoje chorobowe?
Jestem jestem, głównie podczytuje, głowę zaprzątają mnie teraz głównie zakupy. Odliczam do połówkowego usg i wtedy już zaczniemy.
Chorobowe nadal udaje mi się ciągnąć chociaż nie jest łatwo i tylko modle się by nikt do mnie nie dzwonił. I tak mijają mi dni.

Ale super wiadomość 😊😊😊❤️❤️❤️Gratulacje!!! Beta piekna😍😍😍niech teraz pieknie przyrasta!!! ❤️❤️❤️
Dziękuję:)sama nie umiem w to uwierzyć. Rano jeszcze zrobiłam dwa sikance i cuda mi wychodziły czy raczej nie wychodziły:). Mimo, że w teorii test coś powinien pokazać. Ciekawe było to, że to ten mniej czuły pokazał słaba kreskę.

Hej dziewczyny, mam pytanie. Jutro mamy pierwsza wizytę w sprawie in vitro. I zastanawiam się jaka jest szansa na to że lekarz zdecyduje się podać dwa zarodki? Mam mniej niż 35 lat.
U mnie to byla wspólna decyzja nasza i lekarza. Takie rozwiązanie ma plusy i minusy, jak wszystko. Niesie za sobą trochę zwiekszoną szansę na sukces, ale i ryzyko ciąży mnogiej, ktora jest trudniejsza z wielu powodów albo ryzyko utraty 2 zarodków...my tylko raz zdecydowalismy się na podanie 2 zarodków. Uważam, ze jak jesteś swiadoma zagrożeń, ale chcesz świadomie podjąć ryzyko to powinnaś móc to zrobić.

reklama
Dziękuję:)sama nie umiem w to uwierzyć. Rano jeszcze zrobiłam dwa sikance i cuda mi wychodziły czy raczej nie wychodziły:). Mimo, że w teorii test coś powinien pokazać. Ciekawe było to, że to ten mniej czuły pokazał słaba kreskę.
Olej sikańce!!! ❤❤❤Beta to konkret 😍Sikańca zrobisz sobie za kilka dni na pamiątkę ❤❤😍😍😍❤❤Dajesz tu wielu osobom nadzieję, ze NAPRAWDE warto próbować, bo dzięki temu w końcu się uda!!!

Do góry