reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Sama chciałam mieć podane dwa zarodki jeśli żaden nie przetrwał to wydaje mi się że jest jak by jeden był teraz podany A kolejny później to i tak beta byłaby zerowa po kolejnym transferze
Niekoniecznie. Brak powodzenia/powodzenie transferu to wiele czynników. Nie tylko jakość zarodka. Samo dobre Amh też nie wystarczy. Ja niby miałam super a i tak klapa☹️
Myślę, że chyba za wcześnie na immunologię u Ciebie ale krzywa może zrób sobie?
I ten 13dc trochę dla mnie wcześnie a trafienie w okno implantacyjne też jest ważne. Jak długie masz cykle? Heparynę w jakiej dawce miałaś? Profilaktycznie czy robiłaś pakiet na trombofilie?

reklama
Nam lekarz nie odradzal transferu dwóch zarodków. Powiedział że decyzja należy do nas. Myślałam że jak będa dwa podane to szansa się zwiększy nawet przed samym transferem wzięłam.specjalna kroplowke która niby pomaga w zagniezdzenie się zarodka zapłacił 800 zł za nia.

Nam lekarz nie odradzal transferu dwóch zarodków. Powiedział że decyzja należy do nas. Myślałam że jak będa dwa podane to szansa się zwiększy nawet przed samym transferem wzięłam.specjalna kroplowke która niby pomaga w zagniezdzenie się zarodka zapłacił 800 zł za nia.
Intralipid pewnie?

Niekoniecznie. Brak powodzenia/powodzenie transferu to wiele czynników. Nie tylko jakość zarodka. Samo dobre Amh też nie wystarczy. Ja niby miałam super a i tak klapa☹️
Myślę, że chyba za wcześnie na immunologię u Ciebie ale krzywa może zrób sobie?
I ten 13dc trochę dla mnie wcześnie a trafienie w okno implantacyjne też jest ważne. Jak długie masz cykle? Heparynę w jakiej dawce miałaś? Profilaktycznie czy robiłaś pakiet na trombofilie?
Jaka krzywa ?? Cykle mam raczej 28 do 30 dni więc nie jest źle heparyne brałam raz dziennie podczas stymulacji i później po transferze też raz dzienni. Nie robiłam żadnego pakietu na trombofilie

Jaka krzywa ?? Cykle mam raczej 28 do 30 dni więc nie jest źle heparyne brałam raz dziennie podczas stymulacji i później po transferze też raz dzienni. Nie robiłam żadnego pakietu na trombofilie
Krzywa cukrową i insulinowa.
To jak masz takie cykle to kompletnie nie rozumiem czemu robili Ci transfer już 13dc.
Choc endo miałaś w porządku. Powinno być od 10-13mm. Chyba takie jest optymalne. Może na to patrzyli🤔🤔🤔

Teoretycznie jeśli masz cykl 28 dni to 14 dnia owulacja plus zarodek 3 dniowy to transfer mógłby hyc 17 dnia cyklu ale wiadomo ze na sztucznym cyklu jest trochę inaczej i patrzy się na endometrium.
Jeden nieudany transfer o niczym nie świadczy kolejny może być już szczęśliwy.
Nie wiem dlaczego zalecenia klinik tak bardzo się różnią. Jedni nie chcą podawać dwóch i nie ma opcji wyboru a inni pozwalają decydować pacjentom ... w każdym razie nie martw się narazie tylko pomysł o kolejnej stymulacji ze będzie mega owocna ✊ a jaka metoda mieliście zapładniane komórki ? Icsi czy imsi ?

reklama
Krzywa cukrową i insulinowa.
To jak masz takie cykle to kompletnie nie rozumiem czemu robili Ci transfer już 13dc.
Choc endo miałaś w porządku. Powinno być od 10-13mm. Chyba takie jest optymalne. Może na to patrzyli🤔🤔🤔
No tak patrzyli na endometrium myślicie że to może być przyczyną niepowodzenia że za wcześnie podali mi zarodki

Do góry