reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Lukasz dzisiaj w warszawie i ja znowuy bede sama spac :no2::no::ninja2: nie lubie tego. Ja dzisiaj troche pospalam a łukasz zostawil notke [emoji173] Jade dzisiaj z moja mama bo tam duuuzzzo sklepow PTAK :-) :) wiec bedzie buszowac.
Do psow przyjdzie sasiadka. Co do chleba to sie ostatnio nasluchal w radiu ze dieta bez weglowodanow jest bardzo grozna [emoji106][emoji23] Wiec codziennie we mnie wciska chleb ale mysle ze taki razowy pełnoziarnisty jest ok.
Fajnie ;)
Chcesz przepis na chleb mega szybki i dozwolony dla IO?
500g mąki ( ja daje pszenna 1850 lub orkiszowa, a czasem pol na pol)
Ok 400 ml ciepłej wody
Suche drożdże
Szczypta soli
Mieszasz wszystko, zostawiasz na 40 min do wyrośnięcia A potem pieczesz 40 min w 200 stopniach. Możesz dodać ziarna jakie chcesz ;) piekę w keksowce;)

reklama
Dziewczyny wam też jest /było niedobrze i zbierało się wymioty i bolał brzuch w miejscu podania zastrzyku ? Już 2 raz w łazience jestem z głowa w .... :(
Ja poprzednim razem bardzo dobrze zniosłam prolutex i luteine dopochwowa zero objawow, natomiast teraz mam przy samej luteinie nudności i mega bóle glowy, wiec chyba tak może być

Hej! Dzwonili przed chwilą z labo, pozostałe dwa zarodki na dniu wczorajszym przestały się dzielić, powtórka programu z przed roku, czyli nie pójdzie nic do mrożenia. Mąż mówi, że i tak nam nie będą potrzebne. Wiem, pociesza mnie. I jakoś znów mi optymizm opadł. Przyjemnego dnia dziewuszki!
Ojejeku :realmad: wiem jakie to wazne miec cos w razie W. Ale Tobie to W nie bedzie potrzebne. A teraz ciiiii i sie relaksuj, zeby kropeczki sie jak najlpeije umościly ❤❤❤

Fajnie ;)
Chcesz przepis na chleb mega szybki i dozwolony dla IO?
500g mąki ( ja daje pszenna 1850 lub orkiszowa, a czasem pol na pol)
Ok 400 ml ciepłej wody
Suche drożdże
Szczypta soli
Mieszasz wszystko, zostawiasz na 40 min do wyrośnięcia A potem pieczesz 40 min w 200 stopniach. Możesz dodać ziarna jakie chcesz ;) piekę w keksowce;)
Taaaak bardzo tego chce. Ale widze ze juz podalas. Jak bede miala chwile to zrobie i wysle zdjecie ;)

Lukasz dzisiaj w warszawie i ja znowuy bede sama spac :no2::no::ninja2: nie lubie tego. Ja dzisiaj troche pospalam a łukasz zostawil notke ❤ Jade dzisiaj z moja mama bo tam duuuzzzo sklepow PTAK :-) :) wiec bedzie buszowac.
Do psow przyjdzie sasiadka. Co do chleba to sie ostatnio nasluchal w radiu ze dieta bez weglowodanow jest bardzo grozna 👍😂 Wiec codziennie we mnie wciska chleb ale mysle ze taki razowy pełnoziarnisty jest ok.
Węglowodany są potrzebne. Chleb pełnoziarnisty jest jak najbardziej ok. Jadłam w ciąży, a raczej najpierw mieliłam te ziarna między zębami hehe. Chodzi właśnie o zdrowe węglowodany. Można sobie ustalić tzw wymienniki węglowodanowe zależą od wzrostu i wagi ( tak mi wyliczała diabetolog) i tego się trzymać.

Cześć dziewczyny , mąż wczoraj wyjeżdżał wiec musiałam nadrobić chyba z 600 postów , fajne babki jestescie , wrzucę kiedyś moje foto ale narazie chce być anonimowa [emoji23] a na imię mam Ewelina [emoji85]

Dzisiaj zrobiłam 5 zastrzyk bemfoli i tak myśle ze nic nie czuje . Jutro mam usg weryfikacyjne kiedy punkcja i włączenie drugich zastrzyków . Czy to normalne ze nie czuje jajników ? Jakieś tam wzdęcia mam ale tak pozatym nic .
Ja przez cała stymulację nie czułam nic, ani brzucha, ani jajników, tez wypatrywałam u siebie jakiś objawow bo lekarz mówił ze napewno przyjdą a u mnie nic, ale jestem już po punkcji i pobrano 12 komórek

Węglowodany są potrzebne. Chleb pełnoziarnisty jest jak najbardziej ok. Jadłam w ciąży, a raczej najpierw mieliłam te ziarna między zębami hehe. Chodzi właśnie o zdrowe węglowodany. Można sobie ustalić tzw wymienniki węglowodanowe zależą od wzrostu i wagi ( tak mi wyliczała diabetolog) i tego się trzymać.
Wiem dziekuje, bede jadla chlebek. tylko nie wiem o ktorej godzinie bo rano nie wcisne w siebie nic. Pierwszy posilek jadam okolo 13. Gdzies go musze wcisnac miedzy polki :-) :) W sumie dla jajek to chyba tez wazne zeby byly jakies ziarna :-) :)

reklama
Ja już po pobraniu krwi w klinice, po usg (pęcherzyki rosną ale położne wstępne szacują że punkcja bardziej prawdopodobna w poniedziałek). Wizyta o 11.40.
Właśnie zrobiłam CBA, 470 zł poszło[emoji50]. Robiłam w Wawie w Synevo, a najlepsze jest to, że krew do analizy wysyłają do Łodzi do APC...
A tego badania nie robi się jak się jest implantacja albo jak się porania? Popraw mnie bo nie jestem pewna

Do góry