reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Witajcie dziewczynki. Właśnie wróciłam z kliniki po konsultacji z genetykiem i anestezjologiem. Mam jedna mutacje cftr dele 2,3. Mąż zrobił diagnostykę rozszerzona 33 CFTR i nie wykazało mutacji. Dla pewności umówiłam konsultacje z genetykiem a ona wyskoczyła z kolejnymi badaniami męża. Jeszcze bardziej szczegółowymi na jakieś nietypowe i rzadko występujące nutację cftr. Sekwencje całego genu. Koszty są ogromne nie stać nas na to. Potem jeszcze wspomniała o diagnostyce zarodków przed transferem.
Jestem przerażona i płakać mi się chce ! Moja doktor prowadząca mówiła ze wszystko Ok bo jak mąż nie ma to szanse na dziecko z mujowiscydoza są znikome bliskie 0. A ta dzisiaj wyskoczyła z tymi badaniami i ja się boje jak cholera. Zaczynam się zastanawiać czy w ogóle powinnam próbować zajść w ciąże. Pragę być mama ale nie chce by moje dziecko całe życie walczyło z mukowiscydoza tylko dlatego ze ja chciałam być mama za wszelka cenę.
Jeśli jest tu ktoś również z ta mutacja cftr to proszę dajcie znać jakie u was były zalecenia i czy w ogóle konsultowaliście to z genetykiem 😭😭
U mojego męża byli coś nie tak z cftr, zaraz sprawdzę i dam Ci znać. Ja robiłam rozszerzone badania w Medgenie za 660zl.

reklama
Dziewczyny moja kota zrobiła coś czego nigdy, przenigdy nie robi, usadowiła się w norce między moimi nogami leży i mi mruczy 🥰🥰 kochana

Zobacz załącznik 1069825
A to oznacza ,że zarodek się przyjął i się zagnieździł,wiem coś o tym ❤ Mnie po transferze pies nie odstępował na krok hihi,coś w tym jest,zwierzaki czuja ,ze z nami coś się dzieje w organizmie:)

A to oznacza ,że zarodek się przyjął i się zagnieździł,wiem coś o tym [emoji173] Mnie po transferze pies nie odstępował na krok hihi,coś w tym jest,zwierzaki czuja ,ze z nami coś się dzieje w organizmie:)

No jeszcze chyba nie przyjął się wg rozpiski dopiero wczepia się w ścianki - dziś 2dpt

A ja kupiłam dzisiaj mega skarpetki😊
Czy jak w wyniku ANA jest napisane że w badanym materiale nie wykryto przeciwciał to dobrze, prawda?

Załączniki

• IMG_20200118_180617.jpg
    IMG_20200118_180617.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 87
Aniołki przepiękne [emoji7]. Masz naprawdę talent [emoji8]
No kochane, ja wreszcie klapnęłam na dupeczce.. mam chwilę bo o 17 wstrzykuje neoparin a o 17.30 ide pobiegać;)
Zjadłam juz obiadek, kalafiorowa pycha A z buzi mi tak kacabani czosnkiem,ze lepiej nie podchodzić [emoji85] zjadłam też kawałek ciasta zrobionego naprawdę szybko. Wrzucę Wam przepis, trochę zmodyfikowałam bo zamiast brzoskwiń mrożone maliny i galaretka wiśniowa, zamiast margaryny masło A kajmaku jak na lekarstwo ;)
No i Aniołki skonczone;) zrobilam dwa bo jednego zostawię sobie. Tyle już różnych uszyłam i każdy poszedł na prezent [emoji85]
Zobacz załącznik 1069810Zobacz załącznik 1069811Zobacz załącznik 1069812Zobacz załącznik 1069813

reklama
Do góry