reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
No kochane, ja wreszcie klapnęłam na dupeczce.. mam chwilę bo o 17 wstrzykuje neoparin a o 17.30 ide pobiegać;)
Zjadłam juz obiadek, kalafiorowa pycha A z buzi mi tak kacabani czosnkiem,ze lepiej nie podchodzić [emoji85] zjadłam też kawałek ciasta zrobionego naprawdę szybko. Wrzucę Wam przepis, trochę zmodyfikowałam bo zamiast brzoskwiń mrożone maliny i galaretka wiśniowa, zamiast margaryny masło A kajmaku jak na lekarstwo ;)
No i Aniołki skonczone;) zrobilam dwa bo jednego zostawię sobie. Tyle już różnych uszyłam i każdy poszedł na prezent [emoji85]
Zobacz załącznik 1069810Zobacz załącznik 1069811Zobacz załącznik 1069812Zobacz załącznik 1069813
Aniołki przepiękne 😍😍😍Ale masz talent!!!

Dziewczyny mam pytanie czy któreś z Was korzystały z dofinansowania do in vitro? Czy ciężko jest to załatwić i ile trwa procedura?
Ja korzystałam w Warszawie w 2018roku.Teraz nie wiem czy zdążymy bo dopiero klinika dogadała się z miastem a zapłacić za procedurę musimy przed 23.01.Załatwienie dofinansowania jest proste, trzeba zrobić określone badania lub mieć aktualne, podpisać kolejną tonę papierologii i przede wszystkim spełnić kryteria.

O ja też takie chce tylko formy brak no chyba ze mi uszyjesz oczywiście zapłacę ale jak bym miała formę to bym chrześnicy uszyłam ale by się cieszyła ona lubi takie rzeczy
Kochana na internetach jest tego pelno. Wpisz wykroj anioł i cos wyskoczy. Ja sobie zmodyfikowałam rozne. One wychodzą duze, takie 60cm.

Ja korzystałam w Warszawie w 2018roku.Teraz nie wiem czy zdążymy bo dopiero klinika dogadała się z miastem a zapłacić za procedurę musimy przed 23.01.Załatwienie dofinansowania jest proste, trzeba zrobić określone badania lub mieć aktualne, podpisać kolejną tonę papierologii i przede wszystkim spełnić kryteria.
Ja muszę sprawdzić czy klinika Novum bierze udział w dofinansowaniu 😊 jak tak to muszę zacząć to załatwiać bo zawsze przyda się pare groszy dofinansowania przy takich wydatkach

reklama
U mojego męża byli coś nie tak z cftr, zaraz sprawdzę i dam Ci znać. Ja robiłam rozszerzone badania w Medgenie za 660zl.
@Ananasowa93 wrzucam wynik cftr męża i moje rozszerzone badania. Nie wiem czy to coś pomoże. Nam powiedzieli po tych wynikach, że jedyne co grozi dziecku to nosicielstwo tej samej mutacji co ma mąż, ale nie wystąpi u niego mukowiscydoza skoro u mnie jest ok.

Załączniki

• IMG_20200118_184108.jpg
    IMG_20200118_184108.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 55
  • IMG_20200118_184328.jpg
    IMG_20200118_184328.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 48
Do góry