reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dzięki dziewczyny przekonalyacie mnie że nie warto robić tego badania dzięki ale jak by mogły się do mnie odezwać dziewczyny z gyncentrum krakow albo katowice

reklama
Ja niestety musiałam iść bo jestem podczas stymulacji w poniedziałek znów idę do innego lekarza. Nie wiem dlaczego jeden lekarz nie może prowadzić mnie do samego konca

Masz rację to szeroki wachlarz emocji. Zastanawiam się czy nie za szeroki jak dla mnie.... Przykro mi bardzo....czy podejmowaliście kolejną próbę? ja mam w piątek wizytę. Chcę podejść do kolejnej próby stymulacji - tak zaproponował lekarz. ale sama nie wiem, czy to ma sens....
W grudniu mialam 3ostatnia stymulacje. Czekam na wyniki PGS od 15gdudnia i moja cierpliwość jest na skraju wytrzymałości,bo wynik tego badania moze zadecydowac czy zarodki mamy zdrowe i czy będziemy miec biologiczne dzieci,ja bylam nastawiona na kolejna probe z kd, jeśli by sie teraz nie powiodlo,ale nie spodziewalam sie hiperstymulacji i odroczonego transferu. W grudniu Bylam pewna ze do konca roku sie sytuacja wyklaruje,ale ponieważ moj mąż miał tragiczne nasienie lekarz zalecił PGS,bo przy takim materiale większe ryzyko chorób i mutacji,takze dalej zyje w zawieszeniu i nic nie wiem. Dlugo to trwa i dłużej potrwa myślę,zebym sie pozbierała jesli wyniki będą zle wiec to i kd opozni,ale postanowiłam sie nie spieszyć z tematem. Musisz żyć w zgodzie ze sobą i przemyśleć różne scenariusze. Musisz byc pewna dzialania ktore podejmiesz i wierzyc ze to przyniesie upragniony skutek.
Daj sobie czas i nie spiesz sie z decyzja, pomysł o dodatkowej diagnostyce,moze o zasłużonych wakacjach:)
Pomysl na "chlodno",nie wyznaczaj sobie terminu,bo przy in vitro to w 90% niewypala.
Jak poczujesz ze to jest ten czas na działanie to działaj:)

Lekarka uderza że przez bardzo słabe wyniki nasienia powinniśmy zrobić to badanie. Zwłaszcza że powiedziała mi że przy 2 zabiegi będą musieli to zrobić ale jeszcze będę o to pytać na kolejnej wizycie
Powiedz ze jeśli klinika zapłaci za to badanie to jestes z tym ok-skonczy się wtedy przymus badania.
Lekarz ma obowiązek powiedzieć Ci jakie sa ZA i PRZECIW badaniu,ale nie moze go nakazać bo to sa dodatkowe grube tysiące.

reklama
O kurcze to czy wytrzymają tak długo podróż? Ok 7 godzin, do

O kurcze to czy wytrzymają z wkładkami taką długą podróż?
Około 7 godzin będzie
Najpierw zapytaj w aptece czy leki musA być przechowywane w lodowce . Wiem z doświadczenia , ze gonal f i ovirelle tak ! Zamrożony wkład powinien wytrzymać kilka dobrych godzin .. tylko tak zapakuj żeby nie były bezpośrednio przy wkldzie , np najpierw zawin w maly ręcznik a pOzniej wkład . 👍🏼😊

Do góry