reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

@Aduś16 czyje się jak bym pisała po hebrajsku 🤣 ale mam 2DL1, 2DL2 2DL3 2DL4notm 2DL4del 2DL5(gr2)2DS2 2DS3 2DS4norm 2DS4(del-22bp) 3DL1 3DL2 3DL3 2DP1 i 3 DP1norm
A nieobecne to 2DL5(gr1) 2DS1 2DS5 3DS1 3DP1var
Nic nie kumam 😂😂😂😅
Wiesz brakuje Ci co prawda 3 Ds tylko ale to są akurat te najważniejsze do implantacji...Masz za to 4 inne ale mniej ważne przy implantacji. Jeśli miałaś biochemiczne to może to nadal być argument za accofilem podskornie ale może tym razem w nieco innym dawkowaniu, wiem że docent to modyfikuje u pacjentek często jak ra accofil nie pomógł

reklama
Mniammm :) I co najlepsze przy tym nie ma prawie wcale roboty :) Jutro zjem sobie kawałek ;)
A to tu moje żołądki[emoji3] źle jest w przepisie napisane żebt dać tak dużo bulionu. Niewiele zredukowało się i żeby nie było zupy ,to wyszło kaszotto z żołądkami[emoji28] ale smakuje fajnie[emoji39]

No i gotowałam dzisiaj też zupę na lidlowskim kurczaku kukurydzianym. Jak nie lubię drobii, ta to jest całkiem spoko.
20200115_212347.jpeg

Cos ty :) Sama siebie testuje. Normalnie nie robie takich wypiekow zeby mnie nie kusily no i ich nie jadam. Ale jak ostatnio zrobilam malinowa chmurke to poszlam za ciosem ;)
No i Łukasz wrocil do domu a ja lubie jak jest tak domowo i ładnie pachnie:D On tak sie wtedy cieszy to i mnie to cieszy :) Poza tym to tez dodatkowe endorfinki, nie uważasz?
Jak Pheobe dowiedziala sie ze jednak nie umrze bo to jej wrozka umarła to az z radości chciala upiec ciasteczka [emoji173] Ja własnie tez chyba porobie w przyszłym tygodniu jakies ciasteczka :) Wszystko byleby odciagnąć troche mysli od stymulacji :-) :)
Wole gotowac i to mi chyba lepiej wychodzi :D
Ja mam w planie na weekend kokosanki[emoji3] dla nas w sam raz[emoji4]

Wiesz brakuje Ci co prawda 3 Ds tylko ale to są akurat te najważniejsze do implantacji...Masz za to 4 inne ale mniej ważne przy implantacji. Jeśli miałaś biochemiczne to może to nadal być argument za accofilem podskornie ale może tym razem w nieco innym dawkowaniu, wiem że docent to modyfikuje u pacjentek często jak ra accofil nie pomógł
A tak po polsku ???? Te co mam to dobrze czy złe???

Ja mam na jutro zaplanowana zupe ogorkowa :D naprawde - obiecuje :D Tylko dla siebie odlewam bez ziemnaczkow. Łukasz musi je miec ;) Lubie taką kwaśna ohhh juz sie nie moge doczekac. Tylko moim zdaniem ona chyba wzmaga apetyt bo jak zjem jedna miske to od razu chce jeszcze :D Moze to kwestia tego ze ja lubie pikantne i tez dodaje dosc sporo pieprzu?
Ja miałam w zeszłym tygodniu ogórkową ;)
Jutro serwuje pomidorową ❤️

Wiesz na ASA czeka się aż 3 tygodnie w APC, na ANA 3 dni czekałam. One nie są drogie, jeśli masz gdzie u siebie to ja bym zrobiła bo nie mając ich docent i tak Ci je raczej zleci i wtedy leczenia raczej od razu nie rozpisze. Chyba że wyjda Ci przeciwciała ANA to wtedy na miejscu pewnie będzie chciał abyś te rozszerzone robiła, ale to zależy on miana jakie wyjdzie.
Moja reumatolog mówiła żeby historycznie badać przeciwciała przeciwjądrowe zawsze w jednym laboratorium. Bo metoda i rodzaje. W alabie mi nie wychodziły a w diagnostyce tak.

Ile stymulacji miałaś?
w Invikcie 8 lat temu za IVF do skutku płacilismy jakieś 23 tyś ale leki i wszystkie procedury dodatkowe były osobno płatne. Myślę że wtedy grubo ponad 50tys jak nie 60 nas te 3 procedury kosztowały bo leków do stymulacji miałam dużo i braliśmy te wszystkie dodatki plus co procedura to wszystkie badania od nowa oczywiście osobno płatne... A to dość dawno było..

Miałam cztery stymulacje. W sumie, za wszystko przez ostatnie 4,5 roku wyszło ponad 90tys.

reklama
Do góry