reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Pozdrawiam znad serniczka :D
DIewczyny, jutro mam zrobić z krwi estradiol i progesteron a za 4 dni betę. 23 miałam transfer, czy warto zrovic już jutro betę jak i tak będą mnie kłuć ? I czy z wyniku progesteronu już coś powinno wyjść ? Po forum widze, ze robicie betę w 3,6 i 9 dpt i zastanawiam się czy rzeczywiście mozna tak wczesnie już coś określić czy tylko zrobi mi złudne nadzieje...
A co do świat to u mnie rodzina tez wie co i jak i oczywiście co roku na święta życzą nam dzieciaczka i kończymy wigilie tekstem „no ale w następne święta to już pewnie z brzuchem będziesz”... ale ja mam do tego łagodny stosunek, nie denerwuje mnie to, wiem ze nie maja niczego złego na myśli tylko kibicują nam i tylko tak potrafią to „wsparcie” wyrazić 🤷🏻‍♀️
Wydaje mi się, że to za wcześnie na betę, zrób sam progesteron i estradiol. U mnie np w 4dpt czyli tak jak Ty jutro będziesz progesteron z wartości 13ng/ml skoczył na 92ng/ml więc to byla dla mnie pierwsza iskierka nadziei o powodzeniu w tym transferze. Wiadomo każda może mieć różnie, ale prawdopodobnie jutro beta będzie <1 , a tak wcześnie to i tak żadna informacja. Chyba, że miałaś podawane zastrzyki mogące zafałszować pozytywnie betę więc i tak wtedy nie będzie wiadomo czy to od zastrzyki czy od udanego transferu. To moje zdanie, moja lekarka uważa że beta wcześniej niż 7dpt nie ma sensu, a drugi lekarz prowadzący, że nawet 10dpt.

reklama
Pozdrawiam znad serniczka :D
DIewczyny, jutro mam zrobić z krwi estradiol i progesteron a za 4 dni betę. 23 miałam transfer, czy warto zrovic już jutro betę jak i tak będą mnie kłuć ? I czy z wyniku progesteronu już coś powinno wyjść ? Po forum widze, ze robicie betę w 3,6 i 9 dpt i zastanawiam się czy rzeczywiście mozna tak wczesnie już coś określić czy tylko zrobi mi złudne nadzieje...
A co do świat to u mnie rodzina tez wie co i jak i oczywiście co roku na święta życzą nam dzieciaczka i kończymy wigilie tekstem „no ale w następne święta to już pewnie z brzuchem będziesz”... ale ja mam do tego łagodny stosunek, nie denerwuje mnie to, wiem ze nie maja niczego złego na myśli tylko kibicują nam i tylko tak potrafią to „wsparcie” wyrazić 🤷🏻‍♀️
Za wczesnie 4dpt. W 5 jest juz ok nawet na sikacza ale to tylko dla osob z mocnymi nerwami :)

Za wczesnie 4dpt. W 5 jest juz ok nawet na sikacza ale to tylko dla osob z mocnymi nerwami :)
Właśnie z tymi sikaczami to też jest różnie 🤷 mi w 10dpt przy becie 463 po ok 2min pojawiła się ledwie widoczna druga kreska, prawie jej nie było. W 11dpt była już wyraźna i od razu więc podejrzewam, że u mnie akurat (może test, producent?) W 8 dpt byłby 100% negatywny, a test miałam o czułości 10mlU/ml.
Bliskie jest mi stwierdzenie jednej z dziewczyn, że sikacz to po pozytywnej becie na pamiątkę 😛

@Skarbulenka opowiedz nam troche jak to jest byc po raz pierwszy mama ? :)
Dziewczyny super uczucie! Niesamowite jak ta mała istotka potrafi dac tyle radości i szczęścia 😍😍😍 mój mąż oszalal na jej punkcie 😊😊😊
Człowiek wie że jest już odpowiedzialny za tego małego człowieka 😊 my staraliśmy się o dzidziusia 4 lata, ciąża zleciala mi mega szybko i nawet o bólu podczas porodu człowiek zapomina jak już kładą Ci ta Kruszynke na brzuchu!!!!!
Trzymam za każdą z Was kciuki abyście doświadczyły tego uczucia ❤❤❤

Ja w zeszłym roku byłam u doc. Pasnika w Łodzi, leczenie to w cyklu przed crio Equoral, Azatiopiryna, encorton i ranigast, a w cyklu z crio encorton i heparyna. Transfer udany 😁
U mnie nk 10%, za to cd4/cd8 5.4 i rozjazd w CBA.
Chyba @misis188 leczyla się u immunologa w Krakowie (nie pamiętam czy Sacha czy Sydor) a i tak wylądowała w Łodzi u docenta i ma ślicznego synka :)
Więc jak masz namieszane w immunologii to polecam najlepszych lekarzy :)
Szkoda ze nie weszłam na immunosupresyjne właśnie cykl przed ! Ale myślałam ze sam steryd i heparyna da rade a tu lipa niestety pbawiam się ze będzie skoro test z moczu w 10dpt ujemny 😞

reklama
Kiedy schodzi się z estrofemu ?
Aktualnie jestem w 7 t 2 d i znowu mam małe krwawienie 😑 czy to może być przez ten estrofem ? Szczerze to zrobiłam sobie mini przerwę od acardu. Od 3 dni nic nie było a dzisiaj krew 😑
Po ostatnim „incydencie” pojechaliśmy na IP i było wszystko Ok.
Tak się zastanawiam bo może to przez ciagle wkładanie „palucha” z lekami ;(
Boje się po prostu ;(

Do góry