reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Pozdrawiam znad serniczka :D
DIewczyny, jutro mam zrobić z krwi estradiol i progesteron a za 4 dni betę. 23 miałam transfer, czy warto zrovic już jutro betę jak i tak będą mnie kłuć ? I czy z wyniku progesteronu już coś powinno wyjść ? Po forum widze, ze robicie betę w 3,6 i 9 dpt i zastanawiam się czy rzeczywiście mozna tak wczesnie już coś określić czy tylko zrobi mi złudne nadzieje...
A co do świat to u mnie rodzina tez wie co i jak i oczywiście co roku na święta życzą nam dzieciaczka i kończymy wigilie tekstem „no ale w następne święta to już pewnie z brzuchem będziesz”... ale ja mam do tego łagodny stosunek, nie denerwuje mnie to, wiem ze nie maja niczego złego na myśli tylko kibicują nam i tylko tak potrafią to „wsparcie” wyrazić 🤷🏻‍♀️
Wydaje mi się, że to za wcześnie na betę, zrób sam progesteron i estradiol. U mnie np w 4dpt czyli tak jak Ty jutro będziesz progesteron z wartości 13ng/ml skoczył na 92ng/ml więc to byla dla mnie pierwsza iskierka nadziei o powodzeniu w tym transferze. Wiadomo każda może mieć różnie, ale prawdopodobnie jutro beta będzie <1 , a tak wcześnie to i tak żadna informacja. Chyba, że miałaś podawane zastrzyki mogące zafałszować pozytywnie betę więc i tak wtedy nie będzie wiadomo czy to od zastrzyki czy od udanego transferu. To moje zdanie, moja lekarka uważa że beta wcześniej niż 7dpt nie ma sensu, a drugi lekarz prowadzący, że nawet 10dpt.

reklama
Pozdrawiam znad serniczka :D
DIewczyny, jutro mam zrobić z krwi estradiol i progesteron a za 4 dni betę. 23 miałam transfer, czy warto zrovic już jutro betę jak i tak będą mnie kłuć ? I czy z wyniku progesteronu już coś powinno wyjść ? Po forum widze, ze robicie betę w 3,6 i 9 dpt i zastanawiam się czy rzeczywiście mozna tak wczesnie już coś określić czy tylko zrobi mi złudne nadzieje...
A co do świat to u mnie rodzina tez wie co i jak i oczywiście co roku na święta życzą nam dzieciaczka i kończymy wigilie tekstem „no ale w następne święta to już pewnie z brzuchem będziesz”... ale ja mam do tego łagodny stosunek, nie denerwuje mnie to, wiem ze nie maja niczego złego na myśli tylko kibicują nam i tylko tak potrafią to „wsparcie” wyrazić 🤷🏻‍♀️
Za wczesnie 4dpt. W 5 jest juz ok nawet na sikacza ale to tylko dla osob z mocnymi nerwami :)

Za wczesnie 4dpt. W 5 jest juz ok nawet na sikacza ale to tylko dla osob z mocnymi nerwami :)
Właśnie z tymi sikaczami to też jest różnie 🤷 mi w 10dpt przy becie 463 po ok 2min pojawiła się ledwie widoczna druga kreska, prawie jej nie było. W 11dpt była już wyraźna i od razu więc podejrzewam, że u mnie akurat (może test, producent?) W 8 dpt byłby 100% negatywny, a test miałam o czułości 10mlU/ml.
Bliskie jest mi stwierdzenie jednej z dziewczyn, że sikacz to po pozytywnej becie na pamiątkę 😛

@Skarbulenka opowiedz nam troche jak to jest byc po raz pierwszy mama ? :)
Dziewczyny super uczucie! Niesamowite jak ta mała istotka potrafi dac tyle radości i szczęścia 😍😍😍 mój mąż oszalal na jej punkcie 😊😊😊
Człowiek wie że jest już odpowiedzialny za tego małego człowieka 😊 my staraliśmy się o dzidziusia 4 lata, ciąża zleciala mi mega szybko i nawet o bólu podczas porodu człowiek zapomina jak już kładą Ci ta Kruszynke na brzuchu!!!!!
Trzymam za każdą z Was kciuki abyście doświadczyły tego uczucia ❤❤❤

Ja w zeszłym roku byłam u doc. Pasnika w Łodzi, leczenie to w cyklu przed crio Equoral, Azatiopiryna, encorton i ranigast, a w cyklu z crio encorton i heparyna. Transfer udany 😁
U mnie nk 10%, za to cd4/cd8 5.4 i rozjazd w CBA.
Chyba @misis188 leczyla się u immunologa w Krakowie (nie pamiętam czy Sacha czy Sydor) a i tak wylądowała w Łodzi u docenta i ma ślicznego synka :)
Więc jak masz namieszane w immunologii to polecam najlepszych lekarzy :)
Szkoda ze nie weszłam na immunosupresyjne właśnie cykl przed ! Ale myślałam ze sam steryd i heparyna da rade a tu lipa niestety pbawiam się ze będzie skoro test z moczu w 10dpt ujemny 😞

reklama
Kiedy schodzi się z estrofemu ?
Aktualnie jestem w 7 t 2 d i znowu mam małe krwawienie 😑 czy to może być przez ten estrofem ? Szczerze to zrobiłam sobie mini przerwę od acardu. Od 3 dni nic nie było a dzisiaj krew 😑
Po ostatnim „incydencie” pojechaliśmy na IP i było wszystko Ok.
Tak się zastanawiam bo może to przez ciagle wkładanie „palucha” z lekami ;(
Boje się po prostu ;(

Do góry