Tak, 84 to mój rocznik, ja z kwietnia - czyli ciągle jestem piękna i młoda U mnie wszystko ok, czasami tylko mam chwile zwątpienia jak widzę babeczki w ciąży albo z wózkiem. Ale wytrwale czekam na styczniowy transfer - nienawidzę czekać@fredka84 kochanie nie smucimy sie ja to juz przetrawilam. Bardzo duzo nadzieji pokladam teraz w nowej stymulacji. Jestem pewna ze pochodzac do porzedniej moja IO spowodowala slabej jakosci komorki i dlatego pozniej tak sie dzialo. Czy 84 to jest twoj rocznik? Jestesmy w tym samym wieku Tylko ja ze stycznia to zawsze jakby o rok starsza od wszystkich
reklama
bazylia128
Fanka BB :)
To bedziemy razem dzialac w styczniu Fajnie mysle ze w styczniu troche nas bedzie dzialac. Co do tego ze jestes piekna i młoda nie mam zadnych watpliwosci. Najwazniejsze to czuc sie młodo Czas szybko zleci zobacz za miesiac juz swietaTak, 84 to mój rocznik, ja z kwietnia - czyli ciągle jestem piękna i młoda U mnie wszystko ok, czasami tylko mam chwile zwątpienia jak widzę babeczki w ciąży albo z wózkiem. Ale wytrwale czekam na styczniowy transfer - nienawidzę czekać
Witamitawegaminka
Ogolnie to zaplodniono mi 6 i powiedzieli ze 2 mi dadza w 3 dobie. Reszte doszla do najwyzszej klasy blastki. Mysle sobie ,ze jesli wszystkie byly ocenione na rowno i rozwijaly sie dalej po 3 dobie to czemu jeden sie zagniezdzil a drugi nie...nie zdazyl? Nie mial miejsca? Przestal sie rozwijac? . Pewnie tak mialo byc by to jedno mialo miejsce i bylo zemna 9 miesiecy.Ale miałaś trzydniowe zarodki a nie pięciodniowe. Ja w trzecim dniu miałam 6 zarodków a w piątym już tylko 2. 4 zarodki nie dotrwały. Zatem w moim przypadku bez sensu było transferować trzydniowe, a po jednej sztuce to już w ogóle klapa.
Ja dopiero pod koniec listopada zaczynam cykl na antykach, więc stymulacja na długim protokole wypadnie gdzieś na sam koniec grudnia, punkcja początek stycznia, tak jakoś powinno wypaść ale jak wyjdzie to się okaże w praniu. W następnym tyg telefon do lekarza i się wszystko okaże.Na jakim jestes etapie? Kiedy planujesz jakis transfer ?
A Ty też jakoś niedługo zaczynasz?
Witamitawegaminka
Majac 18 lat przeszlam wyciecie wurostka robaczkowego . Pozniej raz usuwana torbiel laparoskopowo i drugi raz torbiel krwotoczna po 2 latach. Potem uwalnianie zrostow laparoskopowo doslownie lekarz powiedzial ,ze wszystko bylo ukryte w zrostach jelito przyrosniete do czegos tam ,jajnik okrecony wokol czegos tam czy jajowod. A aparat rzeakowy zniszczony absolitnie. Przy laparoskopi droznosc. Opis prawy nie drozny lewy minimalnie przepuscil ale to nic jak rzeski nie chodza. Po 10 latach walki hsg znow nie droznosc calkowita. Teraz histeroskopia i opis ,ze jajowodybprzy ujsciu reaguja na cisnienie a w macicy czysto tam w niej zrostow nie ma. Jajniki nie dzialaja cbyba wcale. I zaraz po histero podali zarodki i jeden sie przyjalA wiesz może czemu masz niedrożne? Mi podczas resekcji klinowej jajników przy paskudnym pco to zrobili.
bazylia128
Oj to ty juz zaraz dzialasz. My z mezem stwierdzilismy ze po swietach i sylwestrze dzialamy tez cala procedura od poczatku. Do tego chcemy jeszcze pobrac tabletki, bierzemy profetril i ja dodatkowo DHEA Eljot no i caly czas metformine. Dlaczego masz dlugi protokol? Ja tez sie zatsanawiam nad długim ale boje sie ze przez wysokie AMH 7,4 lekarz mnie pusci tylko krotkim. Ostatnio przy krotkim mialam duzo pecherzykow ale duzo tez przedwczesnie popekalo. Z zaplodnieniem nie mielismy problemow z 5 kom 4 blastocysty najwyzszej klasy.Ja dopiero pod koniec listopada zaczynam cykl na antykach, więc stymulacja na długim protokole wypadnie gdzieś na sam koniec grudnia, punkcja początek stycznia, tak jakoś powinno wypaść ale jak wyjdzie to się okaże w praniu. W następnym tyg telefon do lekarza i się wszystko okaże.
A Ty też jakoś niedługo zaczynasz?
Miałam dwa krótkie , teraz lekarz chce coś zmienić i chciałby długi, ale ja trochę się go boję bo na krótkim stymulowalam się dobrze. Pierwsza stymulacja, amh 5.15 i 9 dojrzałych komórek, druga stymulacja amh po pierwszej spadło na 4.30 ale miałam aż 12 dojrzałych.wiec obawy przed długim mam, ale może warto zaryzykować. Ale ja i tak myślę że u mnie bruzdzi tylko ta moja skopana immunologia.Oj to ty juz zaraz dzialasz. My z mezem stwierdzilismy ze po swietach i sylwestrze dzialamy tez cala procedura od poczatku. Do tego chcemy jeszcze pobrac tabletki, bierzemy profetril i ja dodatkowo DHEA Eljot no i caly czas metformine. Dlaczego masz dlugi protokol? Ja tez sie zatsanawiam nad długim ale boje sie ze przez wysokie AMH 7,4 lekarz mnie pusci tylko krotkim. Ostatnio przy krotkim mialam duzo pecherzykow ale duzo tez przedwczesnie popekalo. Z zaplodnieniem nie mielismy problemow z 5 kom 4 blastocysty najwyzszej klasy.
Styczeń już niedługo i będzie się działo. Trzymam
Netiaskitchen
Ja przy AMH ponad 8 miałam długi protokół. Nie ma reguły. Teraz myślę że tak było dobrze, ale wcześniej zupełnie nie wiedziałam że można inaczej.Oj to ty juz zaraz dzialasz. My z mezem stwierdzilismy ze po swietach i sylwestrze dzialamy tez cala procedura od poczatku. Do tego chcemy jeszcze pobrac tabletki, bierzemy profetril i ja dodatkowo DHEA Eljot no i caly czas metformine. Dlaczego masz dlugi protokol? Ja tez sie zatsanawiam nad długim ale boje sie ze przez wysokie AMH 7,4 lekarz mnie pusci tylko krotkim. Ostatnio przy krotkim mialam duzo pecherzykow ale duzo tez przedwczesnie popekalo. Z zaplodnieniem nie mielismy problemow z 5 kom 4 blastocysty najwyzszej klasy.
bazylia128
Kurcze tez masz wysokie AMH. A janiki policystyczne? Badalas IO bo to czesto idzie w parze. Tez bidulinko duzo przeszlas. Moze wlasnie teraz na dlugim bedzie sukces. Bardzo ci tego zycze i koniecznie pisz jak ci idzie, bede czekac Ja ma dzisiaj wolne i wybieram sie z moja mama do kina na czarownica2 i jakies zakupy zycze milego dniaMiałam dwa krótkie , teraz lekarz chce coś zmienić i chciałby długi, ale ja trochę się go boję bo na krótkim stymulowalam się dobrze. Pierwsza stymulacja, amh 5.15 i 9 dojrzałych komórek, druga stymulacja amh po pierwszej spadło na 4.30 ale miałam aż 12 dojrzałych.wiec obawy przed długim mam, ale może warto zaryzykować. Ale ja i tak myślę że u mnie bruzdzi tylko ta moja skopana immunologia.
Styczeń już niedługo i będzie się działo. Trzymam
reklama
bazylia128
To od czego zalezy wybor protokolu? Moze ja jednak tez powinnam byc na dlugim. Nigdy nie bralam tabletek antykoncepcyjnych.Ja przy AMH ponad 8 miałam długi protokół. Nie ma reguły. Teraz myślę że tak było dobrze, ale wcześniej zupełnie nie wiedziałam że można inaczej.
Podziel się: