reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ogolnie to zaplodniono mi 6 i powiedzieli ze 2 mi dadza w 3 dobie. Reszte doszla do najwyzszej klasy blastki. Mysle sobie ,ze jesli wszystkie byly ocenione na rowno i rozwijaly sie dalej po 3 dobie to czemu jeden sie zagniezdzil a drugi nie...nie zdazyl? Nie mial miejsca? Przestal sie rozwijac? . Pewnie tak mialo byc by to jedno mialo miejsce i bylo zemna 9 miesiecy.
To wielka rzadkość aby wszystkie zarodki dotrwały do 5 doby. Z tych zarodków też dalej nie wszystkie się rozwiną ale im starszy zarodek tym większa szansa przetrwanie, a potem na szczęśliwy poród.

reklama
To racja, czas jest nieubłagany. Ja jestem i po i w trakcie[emoji6]Nasze invitrowe maleństwo ma 10 miesięcy, teraz staramy się o rodzeństwo. Na razie słabo idzie, miałam już 2 nieudane transfery, teraz miałam histeroskopię i wycięte polipy w jamie macicy, a w tym tygodniu będzie decyzja o kolejnym transferze. Zostały nam 2 ostatnie mrozaczki. Gdzie się leczysz?
Moja małpa też prawie 10[emoji3] ale mam stracha trochę i niecorpliwość jednocześnie przed piątkiem. Mamy ustalać szczegóły procedury a to 23dc i nie mam jeszcze wyników z cytologii bo rzekomo facet pochorował się i jest obsuwa w obróbce. Mam nadzieję że nie zrobią z tego problemu jeśli dostarczę to później.

Oj to ty juz zaraz dzialasz. My z mezem stwierdzilismy ze po swietach i sylwestrze ;) dzialamy tez cala procedura od poczatku. Do tego chcemy jeszcze pobrac tabletki, bierzemy profetril i ja dodatkowo DHEA Eljot no i caly czas metformine. Dlaczego masz dlugi protokol? Ja tez sie zatsanawiam nad długim ale boje sie ze przez wysokie AMH 7,4 lekarz mnie pusci tylko krotkim. Ostatnio przy krotkim mialam duzo pecherzykow ale duzo tez przedwczesnie popekalo. Z zaplodnieniem nie mielismy problemow z 5 kom 4 blastocysty najwyzszej klasy.
Ile metforminy bierzesz?

A jak wygląda badanie wad genetycznych przed transferem? W której dobie po zapłodnieniu robi się to i w której później wszczepia. I bada się przed mrożeniem czy można też po jeśli świeże zarodki nie przyjmą się przy pierwszym podejściu?

Dzięki kochana a badania będę robić koło 10 grudnia prawie za miesiąc bo na razie mam do piątku odstawić euthyrox. Z prolaktyna to pytałam profesora co jeśli zdąży się cud i znajdę w ciążę to co z beomergonem? Powiedział że mogę od razu odstawic ale jeśli miałabym prolaktyne bardzo wysoka przed zajściem to są szkoły że się nie odstawia bromergonu ale to zelezy wtedy od wyników i indywidualnych przypadków. Ale tak coś mi świta że @Kurcia chyba brała co drugi dzień ale inny lek? @Kurcia jeśli cis pomieszalam to popraw mnie. I tak pomyślałam by może ewentualnie brać co 2 dzień? Hmmm???
Ja bralam Dostinex. 1/4 tabletki raz na tydzien.
I owszem sa szkoly ze odstawia sie od razu a sa szkoly ze czeka sie do serduszka.. ja odstawilam chyba tak pomiedzy. Poniewaz bralam raz na tydzien ale dawki byly prawie homeopatyczne. Do przekrojenia tej mikrusiej tabletki na cztery czesci to normalnie
Dziewczyny wracam z badania szczęśliwa.Mam synka i teraz będzie córeczka.Lekarz powiedział że jest pewny.Echografia idealna pobrali krew mam nadzieję że wyniki będą dobre.
Gratuluje!!

To od czego zalezy wybor protokolu? Moze ja jednak tez powinnam byc na dlugim. Nigdy nie bralam tabletek antykoncepcyjnych.
W sumie to lekarz decyduje, ale cel mamy jeden, żeby było jak najwięcej najlepszych komórek. U mnie pobrali 22 pęcherzyki, 13 było dojrzałych komórek, z 10 zapłodnionych mieliśmy 7 blastek, wszystkie zostały zamrożone, bo miałam odroczony transfer. Jak będziesz na wizycie to zapytaj lekarza co on myśli.

Moja małpa też prawie 10[emoji3] ale mam stracha trochę i niecorpliwość jednocześnie przed piątkiem. Mamy ustalać szczegóły procedury a to 23dc i nie mam jeszcze wyników z cytologii bo rzekomo facet pochorował się i jest obsuwa w obróbce. Mam nadzieję że nie zrobią z tego problemu jeśli dostarczę to później.
To trzymam kciuki! Ja też teraz miałam stresa bo po 2 latach przerwy (bo ciąża, potem karmienie) robiłam usg piersi i bałam się że jak coś znajdą to nici z naszych planów. Ale na szczęście wszystko git i można działać.

reklama
W sumie to lekarz decyduje, ale cel mamy jeden, żeby było jak najwięcej najlepszych komórek. U mnie pobrali 22 pęcherzyki, 13 było dojrzałych komórek, z 10 zapłodnionych mieliśmy 7 blastek, wszystkie zostały zamrożone, bo miałam odroczony transfer. Jak będziesz na wizycie to zapytaj lekarza co on myśli.
Koniecznie ;) dzieki

Do góry