reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Wystarczy ten jeden zarodek!!!
Masz jeszcze trzy szanse i ✊✊✊ żeby były z tego 3 zarodki!

Już był przypadek na forum, że podano 3 zarodki i byla z tego ciąża bliźniacza. Dzieciaczki są już na świecie :)

Generalnie nie zaleca się więcej niż 2 właśnie z powodu możliwości ciąży mnogiej.

Ja miałam w dniu transferu ok 12 a w 11 dpt 3 dniowych zarodków miałam 24. Mój lekarz kazał mi nic nie dokładać, sama sobie dołożyłam 1 luteine na wieczór, bo nie mogłam się doczekać jego odpowiedzi a potem z niej schodzilam.
Ja podwoiłam i dobrze ze odebrał. 24 ale jakich jednostek bo to jest istotne. Myślałam ze tez u mnie dobrze ale jak przeliczyłem z nmol na ng to mi kopara opadła ☺️

Dziewczyny u mnie tylko dwie komórki się zaplodnily[emoji852] Lipka trochę, mam nadzieję że dotrwają chociaż do transferu w sobote...
Z niedojrzalych komórek jeszcze trzy dojrzały i mają jeszcze je zapladniac,
ale one zawsze mają jeszcze mniejsze szanse...
Bądź dobrej myśli, może te 3 Cię zaskoczą ☺️

Dzięki dziewczyny. Robię in vitro pierwszy raz. Chce w zgodzie z własnym sumieniem itd. Dzięki za szacunek. Będę spokojniejsza podchodząc i może tym zwiększę szanse. Zdecydowaliśmy, że spróbujemy pierwszy raz z trzema. Dużo się dowiemy i w razie czego przy kolejnych może więcej gdyby nie wyszło teraz i okazało się, że mamy słabe jajeczka czy kiepskie nasiona.
A powiedzcie jakie leki bierze się przy transferze mrozaczka? A i ten ananas to 2 dni przed i 2 dni po? :)
Jakie bierzecie jeszcze wspomagacze, witaminy itp? Mi mówiła tylko D3 I kwas foliowy.
Gdyby ktoś chciał jakiejś wiedzy odnośnie dofinansowań dla mazowieckiego woj. to może będę mogła coś podpowiedzieć.
Jeśli mogę do was dołączyć. Może do kalendarza. To jutro mam podgląd i chyba w poniedziałek punkcja.
Jest program warszawski, dla osób mieszkających i rozliczajacych się w Warszawie, nie wszystkie Kliniki go maja i trzeba mieć konkretną wartość Amh. Dla nas to było duże odciazenie finansowe.

reklama
Hello. Wczoraj byłam u ginekologa. Powiedziałam mu, że kolejny transfer (mrozaczka) chcemy zrobić po Nowym Roku. także miesiąc przed mam się zacząć odpowiednio przygotowywać. Rozmawiałam z nim również o moich silnych skurczach, takich, że 8-10 tabletek nospy mi nie pomaga. Powiedział, że zastanowimy się w takim razie nad podaniem Atosibanu. Któraś z Was kiedyś pisała mi o tym leku. Czy może znacie jego cenę?

Do góry