reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Chodzi Ci o wyniki PAPPA ?
Jeśli tak to nie patrz na wyniki [emoji3526] bo to lekarz patrzy na nie z USG genetycznym. One same na gołe oko nic Ci nie powiedzą. [emoji8]
Niby wiem, ale widziałam wyniki innych babek i te jednostki białka pappa IU/I po przeliczeniu na MoM dają jeszcze mniejsze wartości. Normy mam wypisane na tym wyniku i dla 12tc powinien być 2.664 a ja mam 0.558. Moje czarnowidztwo podpowiada, że to nic dobrego, choć wiem, że wynik podaje się całościowo z usg.

Dziewczyny u mnie tylko dwie komórki się zaplodnily[emoji852] Lipka trochę, mam nadzieję że dotrwają chociaż do transferu w sobote...
Z niedojrzalych komórek jeszcze trzy dojrzały i mają jeszcze je zapladniac,
ale one zawsze mają jeszcze mniejsze szanse...
Kochana trzeba wierzyc, ze bedzie dobrze. Faktycznie mogło byc lepiej, ale sa przecież jeszcze 3 szanse na zarodeczki. A dobrze wiesz, ze tak naprawdę to wystarczy jeden by osiągnąć upragniony cel :) Bedzie dobrze❤️❤️

Ja o 12.30 mam wizytę u kolejnego-nowego lekarza i mam nadzieje, ze bedzie wszystko Ok. Ale stres jest mega

Dziewczyny u mnie tylko dwie komórki się zaplodnily[emoji852] Lipka trochę, mam nadzieję że dotrwają chociaż do transferu w sobote...

Wystarczy ten jeden zarodek!!!
Masz jeszcze trzy szanse i ✊✊✊ żeby były z tego 3 zarodki!

Wow, w której klinice podają 3 zarodki? Lekarz w Invicta mówił, że w kraju raczej nigdzie nie podają tylu, max 2.

Już był przypadek na forum, że podano 3 zarodki i byla z tego ciąża bliźniacza. Dzieciaczki są już na świecie :)

Generalnie nie zaleca się więcej niż 2 właśnie z powodu możliwości ciąży mnogiej.

Dokładnie tak zrobiłam i lekarz powiedział ze nie potrzebnie robiłam ten progesteron ( ze jakiś powodów lekarze tego nie zlecają ale trochę mnie rozumie ) i bede się z tego tłumaczyć na wizycie ☺ Ale ogólnie powiedział ze mam podwoić dawkę luteiny. Tak tez zrobiłam ☺ Dziękuje za podpowiedz. Miałaś podobny progesteron ? Na tle tego co widzę po innych dziewczynach wypada to słabo dlatego się tak zestresowałam ☺

Ja miałam w dniu transferu ok 12 a w 11 dpt 3 dniowych zarodków miałam 24. Mój lekarz kazał mi nic nie dokładać, sama sobie dołożyłam 1 luteine na wieczór, bo nie mogłam się doczekać jego odpowiedzi a potem z niej schodzilam.

Kurcze troche mało. Ale pamietaj jak ma byc to bedzie bez wzgledu na to czy masz 8 czy dwa zarodeczki. Nie liczy sie ilosc tylko jakosc :) Cos wczesniej wspominalas ze lekarz chcial cie prowadzic dlugim ale ty sie jednak zdecydowalas na krotki protokoł ze wzgledów logistycznych ? Czy to ja cos pomylilam? Czy u was jest jakis problem z nasieniem ?
Dobra pamięć [emoji6]
Tak wolał długi protokół bo na nim mniejsze szanse że pęcherzyki popekaja przedwcześnie. A u nas tak było rok temu...
Z nasieniem też problem więc boję się czy coś dotrwa do soboty... Problem też z implantacja więc cudu mi chyba potrzeba żeby coś z tego wyszło...
Ale nie mam już wpływu... co ma być to będzie

Dziewczyny u mnie tylko dwie komórki się zaplodnily
emoji852.png
Lipka trochę, mam nadzieję że dotrwają chociaż do transferu w sobote...
Głowa do góry! U mnie w marcu też były tylko 2 zarodki i podali mi od razu 2 i dzisiaj już jestem w 8 miesiącu ciąży! :-) :) trzeba być dobrej myśli!

Kochana trzeba wierzyc, ze bedzie dobrze. Faktycznie mogło byc lepiej, ale sa przecież jeszcze 3 szanse na zarodeczki. A dobrze wiesz, ze tak naprawdę to wystarczy jeden by osiągnąć upragniony cel :) Bedzie dobrze[emoji3590][emoji3590]

Ja o 12.30 mam wizytę u kolejnego-nowego lekarza i mam nadzieje, ze bedzie wszystko Ok. Ale stres jest mega
Trudno jest wierzyć jak ciągle pod górkę... ale ten jeden jedyny który się zaimplantuje i zostanie na 9 miesiecy by mi na razie wystarczyl[emoji6]
Wiem, że szanse na to jeszcze są...

Trzymam kciuki za wizytę. Wszystko będzie dobrze.
Mam nadzieję że i nowy lekarz przypadnie Ci do gustu i już z nim zostaniesz.

reklama
Do góry