reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny u mnie tylko dwie komórki się zaplodnily[emoji852] Lipka trochę, mam nadzieję że dotrwają chociaż do transferu w sobote...
Z niedojrzalych komórek jeszcze trzy dojrzały i mają jeszcze je zapladniac,
ale one zawsze mają jeszcze mniejsze szanse...
Kurcze troche mało. Ale pamietaj jak ma byc to bedzie bez wzgledu na to czy masz 8 czy dwa zarodeczki. Nie liczy sie ilosc tylko jakosc :) Cos wczesniej wspominalas ze lekarz chcial cie prowadzic dlugim ale ty sie jednak zdecydowalas na krotki protokoł ze wzgledów logistycznych ? Czy to ja cos pomylilam? Czy u was jest jakis problem z nasieniem ?

No wiem, że nie działa :( Liczyłam że co najwyżej ściskasz się z kibelkiem parę razy dziennie jak większość kobiet w tym okresie. Będę o was myśleć żeby wszystko było ok!!
Czuję się naprawdę dobrze w porównaniu z innymi kobietami, może dlatego, że ten progesteron ciągle nie za wysoki. Mam lekkie mdłości, nic więcej. Rodzina nie wie jeszcze o ciąży. Sama z tym wszystkim walczę.

Duphaston nie wychodzi we krwi, wg mnie wyniki masz ok. Ja przy podobnych wynikach nie musiałam nic zmieniać, ale wiadomo, dopytaj lekarza. Powiedz, że siostra/kuzynka/koleżanka poleciła ci zbadac, więc zrobiłaś razem z beta ale nie umiesz tego zinterpretować
Dokładnie tak zrobiłam i lekarz powiedział ze nie potrzebnie robiłam ten progesteron ( ze jakiś powodów lekarze tego nie zlecają ale trochę mnie rozumie ) i bede się z tego tłumaczyć na wizycie ☺️ Ale ogólnie powiedział ze mam podwoić dawkę luteiny. Tak tez zrobiłam ☺️ Dziękuje za podpowiedz. Miałaś podobny progesteron ? Na tle tego co widzę po innych dziewczynach wypada to słabo dlatego się tak zestresowałam ☺️

Dziewczyny, mam wynik 0,1, k...wa ledwie się trzymam kupy, bo w pracy jestem:(:(:(. Niby to czułam, ale same wiecie...
Baardzo bardzo mi przykro. Czekalam na inna wiadomosc od ciebie. Wiem jak to boli. A ty kochana w jakiej jestes sytuacji? Masz jakies zarodeczki? Mysle ze pora chyba pogłebic analize. Przypomnisz co u ciebie jest wskazaniem do in vitro? Moze razem tu z dziewczzynkami cos dla ciebie wymyslimy :) Wiem ze teraz boli ale podobno nie ma sytuacji bez wyjscia/ TRZYMAJJJ SIE serduszko :)

Ostatnio okropny dół. Robiłam badanie usg genetyczne + pappa w 12tc i mam umówioną konsultację genetyczną 05.11. Usg super, lekarz zachwycony wszystkimi pomiarami (dokładnie tak jak mój prowadzący ciążę, który nawet użył określenia "książkowy płód"), a "gołe" wyniki w medipoincie w jednostkach IU/I pokazują baaardzo niskie białko pappa. Mam totalnie zszargane nerwy i czekam na tą wizytę. Trochę żałuję, że nie zdecydowaliśmy się na badania genetyczne naszych zarodków, bo wtedy nawet nie robiłam tego badania wcale i spała spokojnie. W innej sytuacji nie ma pewności, że dziecko nie ma jakiejś wady. Czytałam, że te końskie dawki progesteronu mogły zaniżyć wartości, ale czy tak bardzo? Może trzeba będzie zrobić amnipunkcję.
Chodzi Ci o wyniki PAPPA ?
Jeśli tak to nie patrz na wyniki [emoji3526] bo to lekarz patrzy na nie z USG genetycznym. One same na gołe oko nic Ci nie powiedzą. [emoji8]

reklama
Do góry