reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Jeżeli chodzi o koszty, bo nie rozumiem cennika za bardzo, jak to wyglada ??
W Gyncentrum 4900zl kosztuje in vitro lub maja pakiet 2+1 (z którego chcemy skorzystać) ale czy do tego coś jeszcze dochodzi oprócz leków?

reklama
Jeżeli chodzi o koszty, bo nie rozumiem cennika za bardzo, jak to wyglada ??
W Gyncentrum 4900zl kosztuje in vitro lub maja pakiet 2+1 (z którego chcemy skorzystać) ale czy do tego coś jeszcze dochodzi oprócz leków?
Oj, na pewno. Nasze pierwsze podejscie, wizyty, badania, leki, punkcja, transfer, mrozenie plus dojazdy kosztowalo nas cos kolo 16 tys. Jak nie lepiej.

Większość badań mam zrobione myśle bo w sierpniu mieliśmy IUI. Mąż dodatkowo będzie robił badanie nasienia- fragmentację i HBA.
Czyli jest szansa ze już za pare tygodni koło fortuny zacznie się kręcić [emoji1364][emoji1364]

Podczytywałam Was trochę i boje się stymulacji. Czy to jest aż tak nieprzyjemne ? Czego się mogę spodziewać?

Nic sie nie boj, ja zarowno zastrzyki przeszlam bez Najmniejszych klopotow jak i samopoczucie. Smialam sie ze moglabym to robic dzien w dzien. Zero roznicy. Nastaw sie pozytywnie i bedzie git[emoji4] jedno co moge polecic to wbijanie igly na WYDECHU i zdecydowanym ruchem:)))

Zgadza się, od razu stwierdzono kryptoozospermie ( mam nadzieje ze dobrze napisałam ). Z mojej strony puki co wszystko ok i macica czysta plus jajowody drożne 100%
Jajowody przy in vitro nie sa potrzebne :) Skoro u ciebie wszystko ok to teraz pewnie tylko formalnosc sprawdzenia bety :) Trzymam kciuki. Koniecznie sie pochwal :)

Przy krótkich cylkach tez stymuluje się 10 dni? Ja zazwyczaj mam 26 dniowe a owulacja między 11-13 dniem
Zapowiada się długi pobyć w Polsce zatem.
Protokół dobiera lekarz. Czesto zalezy to od twojego pozimu AMH jest to wskaznik okreslajacy rezerwe jajnikowa. Jesli masz wysokie AMH bo np masz PCOS to wtedy najprawdopodobniej pojdziesz krotkim protokolem czyli okolo 10 dni zastrzykow i punkcja. Dlugi protokol rozni sie tym ze miesiac wczesniej jestes na tabletkach antykocpecyjnych. Ja przy stymulacji moze troche bardziej sie meczylam i jednak odczowalam zmiany temperatury ciala. Raz mi bylo zimno za chwile gorace poty. I pamietam ze zaraz po zastrzyku dopadaly mnie takie suchosci w gardle. Ale poza tym normalnie funkcjonowalam. Naprawde nic sie nie boj. Bedziez pod opieka lekarza. Pamietaj sie o wszystko pytac lekarza masz do tego prawo. Nie musisz wszystkiego wiedziec.

reklama
Do góry