reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny Wy tu tak o tym clexane. Znam ten bol. Po transferze tez liczylam dni ile jeszcze tym dziadostwem sie bede musiala kluc. A tu lekarka prowadzaca ciaze powiedziala ze do 34 tygodnia!!
Nooo... takze kluje sie dalej i juz nie wiem gdzie wbijac. Tyle zrostow przez te 5 miechow sie zrobilo.

Kurcia, ja bralam całą ciążę i połóg i powiem szczerze, że gorzej jest wbić igłę w tą sflaczałą skórę po porodzie ;) natomiast jak już nie masz gdzie robić, to położna polecala mi w udo, bo często w szpitalu tam podają jak już kobiety nie chcą w brzuch (zresztą też się mnie pytali w szpitalu czy chce w udo czy w brzuch).
Dla Kurczaczka wszystko!

Nie pamiętam czy pisałaś - wiesz czy będzie mała Kurcia czy Kogucik? ;)

Dzięki, ja sobie skórę ściskam, żeby fałdka się zrobiła i wtedy wbijam sie. Ale uczucie takie jakby skóra chrupała, pękała. Naprawdę, przy innych zastrzykach typu gonapeptyl to było głaskanie :)
Spróbuje Twojego sposobu i zacisnę zęby :)
Zdecydowanie robiłam dalej od pępka. Ujmowałam fałdkę i delikatnie wprowadzałam igłę. Jak bolało to szukałam igłą innego miejsca. Zastrzyki brałam do końca ciąży a nawet po porodzie. W końcówce ciąży to był wyczyn aby znaleźć miejsce, zawsze miałam wrażenie że do dziecka się przebije:) Do tego 4 zastrzyki cukrzycowe. Spoko jak trzeba to trzeba.

Zdecydowanie robiłam dalej od pępka. Ujmowałam fałdkę i delikatnie wprowadzałam igłę. Jak bolało to szukałam igłą innego miejsca. Zastrzyki brałam do końca ciąży a nawet po porodzie. W końcówce ciąży to był wyczyn aby znaleźć miejsce, zawsze miałam wrażenie że do dziecka się przebije:) Do tego 4 zastrzyki cukrzycowe. Spoko jak trzeba to trzeba.
Jesteś bardzo dzielna! :)

Kurcia, ja bralam całą ciążę i połóg i powiem szczerze, że gorzej jest wbić igłę w tą sflaczałą skórę po porodzie ;) natomiast jak już nie masz gdzie robić, to położna polecala mi w udo, bo często w szpitalu tam podają jak już kobiety nie chcą w brzuch (zresztą też się mnie pytali w szpitalu czy chce w udo czy w brzuch).
Dla Kurczaczka wszystko!

Nie pamiętam czy pisałaś - wiesz czy będzie mała Kurcia czy Kogucik? ;)
Kogucik ;)
Na razie wbijam w boki bo brzuch jeszcze spokojnie pozwala na uchwycenie faldek.
Ale o udzie slyszalam. Chociaz nie wiem czy sie odwaze. Udo brzmi bolesnie :D

Tyyyyy to jesteś dopiero twarda babka!!! :-) :) :-) :) :-) :) :-) :) :-) :) :-) :) :-) :) :-) :)

Dziewczyny, ponieważ jestem pierwszy raz w ciąży i nie bardzo się orientuję.... po pierwszym usg dostaje się z niego pamiątkę w postaci zdjęcia? Chodzi mi o to , że wizytę w klinice mam 17.10 a l4 kończy mi się 18.10 i czy jeśli pójdę do mojego gin, do którego chodzę u siebie to czy on wystawi mi bez kolejnego jego usg zwolnienie jeśli pokaże mu zdjęcie z kliniki?

Dziewczyny, ponieważ jestem pierwszy raz w ciąży i nie bardzo się orientuję.... po pierwszym usg dostaje się z niego pamiątkę w postaci zdjęcia? Chodzi mi o to , że wizytę w klinice mam 17.10 a l4 kończy mi się 18.10 i czy jeśli pójdę do mojego gin, do którego chodzę u siebie to czy on wystawi mi bez kolejnego jego usg zwolnienie jeśli pokaże mu zdjęcie z kliniki?
Klinika może wypisać Ci l4.

reklama
Kogucik ;)
Na razie wbijam w boki bo brzuch jeszcze spokojnie pozwala na uchwycenie faldek.
Ale o udzie slyszalam. Chociaz nie wiem czy sie odwaze. Udo brzmi bolesnie :D

Gratuluję synka!!! ❤️❤️❤️
Myślicie już o imieniu?

Ja w udo się bałam i do końca bralam w brzuch. Jedna położna w szpitalu robiła mi bezbolesne zastrzyki w moją 'piłeczkę' wbijajac igłę pod kątem 45 stopni.

Do góry