reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Kobiety zlote tak sobie czytam o usg pierwszym po transwerze i wykonuje sie po 25 dniach..czasem widac juz cos ale czasem i nie...bardzo sie stresuje ,ze w czwartek pujde na usg a tam nic nie widac . To bedzie dopiero 21 dni po transwerze 3 dniowych zarodkow. W dalszym ciagu boje sie ,ze to jednak ciaza ale nie orawidlowa..pozamaciczna lub pusta. Nie wiem...niby przyrasta w normie 21,49,206,430...i już nie robie narazie do usg...myslicie ,ze z taka beta bedzie dobrze...chyba znow panikuje i szukam pocieszenia....wiem ,ze to tylko lekarz moze stwierdzic ale tak juz sie stresuje ze czacha dymi. Narazje nie plamie nic,w brzuchu tylko wrazliwe i cycolki bola ale to pewnie objawy lekow.
Ja miałam pierwsze usg 23 dot i było widać, że jest pęcherzyk żółtkowy zagniezdzony w jamie macicy. Następne usg 3.10 i mam nadzieję, że będzie biło serduszko. Oczywiście najgorsza teraz jest ta niepewność. Najblizsza wizytą powinna Tobie już coś naswietlic. Trzymam kciukasy!

FB_IMG_1552570047765.jpg

Czy insulina 12.7 jest ok?
Wydaje mi się, że wynik na czczo powinien być jedno cyfrowy.

Czy ktoras z Was miala problem z glukoza i insulina po encortonie? Ja po obciążeniu glukoza pierwszy raz mam tak zle wyniki krzywej. Badanie robiłam ok 2,5 tyg od odstawienia encortonu. Ostatnio bylam w szpitalu i tam mialam mierzona glukoze glukometrem kilka razy i mialam super wyniki gdzie nie codzien pielegniarki pamietaly o glucophagu...

Wydaje mi się, że wynik na czczo powinien być jedno cyfrowy.

Czy ktoras z Was miala problem z glukoza i insulina po encortonie? Ja po obciążeniu glukoza pierwszy raz mam tak zle wyniki krzywej. Badanie robiłam ok 2,5 tyg od odstawienia encortonu. Ostatnio bylam w szpitalu i tam mialam mierzona glukoze glukometrem kilka razy i mialam super wyniki gdzie nie codzien pielegniarki pamietaly o glucophagu...
Ja biorę encorton teraz. Ale i tak jestem zadowolona bo jak ostatnio badałam insulinę to miałam 17.5 a teraz jest mniej

reklama
Ja biorę encorton teraz. Ale i tak jestem zadowolona bo jak ostatnio badałam insulinę to miałam 17.5 a teraz jest mniej
A Ty bierzesz metformine? To super, ze spada. Trzymam kciuki, żeby spadla jeszcze niżej :) ja wcześniej mialam 6, a teraz 15 i dlatego tak szukam co ten skok moglo spowodowac. A moze to ja cos spierniczylam.
Jutro wizyta u Pasnika. Ana 1 wyszlo mi dodatnie cokolwiek to jest. Czekam teraz na wynik ana 2. Może któraś z Was sie z tym spotkala?

Do góry