Netiaskitchen
Fanka BB :)
No , cierpliwość to cnota, ale nie jest niestety moją mocną stronąTrzymam mocne kciuki i życzę dużo cierpliwości
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No , cierpliwość to cnota, ale nie jest niestety moją mocną stronąTrzymam mocne kciuki i życzę dużo cierpliwości
Jak jest 5 to znaczy że coś już ruszyłoTak 5 dniowa. Liczyłam na większą ale cóż. Powtórzę w środę i będę mieć pewność.
Ja miałam pierwsze usg 23 dot i było widać, że jest pęcherzyk żółtkowy zagniezdzony w jamie macicy. Następne usg 3.10 i mam nadzieję, że będzie biło serduszko. Oczywiście najgorsza teraz jest ta niepewność. Najblizsza wizytą powinna Tobie już coś naswietlic. Trzymam kciukasy!Kobiety zlote tak sobie czytam o usg pierwszym po transwerze i wykonuje sie po 25 dniach..czasem widac juz cos ale czasem i nie...bardzo sie stresuje ,ze w czwartek pujde na usg a tam nic nie widac . To bedzie dopiero 21 dni po transwerze 3 dniowych zarodkow. W dalszym ciagu boje sie ,ze to jednak ciaza ale nie orawidlowa..pozamaciczna lub pusta. Nie wiem...niby przyrasta w normie 21,49,206,430...i już nie robie narazie do usg...myslicie ,ze z taka beta bedzie dobrze...chyba znow panikuje i szukam pocieszenia....wiem ,ze to tylko lekarz moze stwierdzic ale tak juz sie stresuje ze czacha dymi. Narazje nie plamie nic,w brzuchu tylko wrazliwe i cycolki bola ale to pewnie objawy lekow.
Albo to pozostałość po pregnylu. Jejku tak się boję. Nie mamy już mrozaczkowJak jest 5 to znaczy że coś już ruszyło
Wydaje mi się, że wynik na czczo powinien być jedno cyfrowy.Czy insulina 12.7 jest ok?
A jaką miałaś dawkę pregnylu? Ja wzięłam dziś pół ampułki i zastanawiam się jak to wpłynie na betę i kiedy będzie można coś konkretnego wywnioskowaćAlbo to pozostałość po pregnylu. Jejku tak się boję. Nie mamy już mrozaczkow
Ja biorę encorton teraz. Ale i tak jestem zadowolona bo jak ostatnio badałam insulinę to miałam 17.5 a teraz jest mniejWydaje mi się, że wynik na czczo powinien być jedno cyfrowy.
Czy ktoras z Was miala problem z glukoza i insulina po encortonie? Ja po obciążeniu glukoza pierwszy raz mam tak zle wyniki krzywej. Badanie robiłam ok 2,5 tyg od odstawienia encortonu. Ostatnio bylam w szpitalu i tam mialam mierzona glukoze glukometrem kilka razy i mialam super wyniki gdzie nie codzien pielegniarki pamietaly o glucophagu...
Też pół ampułki. Niby utrzymuje się do 10 dni ale nie wiem czy to zależy od dawki. Tylko przyrost da nam konkrety.A jaką miałaś dawkę pregnylu? Ja wzięłam dziś pół ampułki i zastanawiam się jak to wpłynie na betę i kiedy będzie można coś konkretnego wywnioskować
A Ty bierzesz metformine? To super, ze spada. Trzymam kciuki, żeby spadla jeszcze niżej ja wcześniej mialam 6, a teraz 15 i dlatego tak szukam co ten skok moglo spowodowac. A moze to ja cos spierniczylam.Ja biorę encorton teraz. Ale i tak jestem zadowolona bo jak ostatnio badałam insulinę to miałam 17.5 a teraz jest mniej