reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny czy Wam kiedyś gin próbował wydłużyć cykl antykami? Ja miałam brać je przez uwaga...36 dni! Żeby @ przyszła w zaplanowanym terminie bo lecę do Polski na koniec października i gin chciał powtórzyć u mnie badanie receptywnosci.. Dziś odstawiam anty bo od kilku dni czuje się jakbym miała okres dostać i ogolnie bardzo źle samopoczucie a dziś chyba 29 dzień ich brania.. Do tego od kilku dni plamie.. Nie powtórzę więc receptywnosci ale i tak jestem umówiona do doc.P więc większego sensu w poważaniu i tak nie widziałam.. Za to okropne samopoczucie :( Miała tak któraś z Was ? Ja tylko kilka razy w życiu antyki brałam więc doświadczenia raczej nie mam..
Ja biore zawsze 2 opakowania pod rzad. Moglam też 3 ale gin mówił,że gdybym w trakcie brania zaczęła plamić mam odstawić i okres i nowe opakowanie. I tak np ja moge tylko 2 opakowania bo gdy chce wiecej to wlasnie plamie.

reklama
Ja wzięłam 2 tyg. L4 z nadzieja ze tym razem się uda.. I mam się maksymalnie oszczędzać. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Narazie żadnych objawów nie ma. Nawet mnie plecy nie bolą.

Hej dziewczyny! Byłam przeziębiona(gorączka, ból gardła, gil) . Zostały mi "tylko" trochę zapchane zatoki. Dziś mam zacząć stymulacje. Czy mogę brac np. Ibuprom zatoki ? Kiedyś czytałam, że w związku z przeziebieniem komuś odwołano transfer. A jak to jest ze stymulacja? Czy ma ona sens? Choroba ma wplyw na jakość jajeczek. Będę się pewnie kontaktować z lekarzem ale chcialam Was zapytać jakie mialyscie z tym doswiadczenia.

Ojej.. Wodniaki to paskudna rzecz.. Miałam na obu jajowodach i pierwszy transfer 2 zarodków zakończył się pozamacziczna :( usunęli ja z obydwoma jajowodami więc tak się ich pozbylam.. Dla pocieszenia 2 transfery potem była zdrowa ciąża.. Najlepiej gdybyś go wyciela do kolejnego transferu... Mam dwa mrozaki, blastka 2 BC i morula B która będę musieli do blastocysty podhodowac.. Obie z dwóch różnych stymulacji.. Więc z jakością szału nie ma
Dziewczyny czy Wam kiedyś gin próbował wydłużyć cykl antykami? Ja miałam brać je przez uwaga...36 dni! Żeby @ przyszła w zaplanowanym terminie bo lecę do Polski na koniec października i gin chciał powtórzyć u mnie badanie receptywnosci.. Dziś odstawiam anty bo od kilku dni czuje się jakbym miała okres dostać i ogolnie bardzo źle samopoczucie a dziś chyba 29 dzień ich brania.. Do tego od kilku dni plamie.. Nie powtórzę więc receptywnosci ale i tak jestem umówiona do doc.P więc większego sensu w poważaniu i tak nie widziałam.. Za to okropne samopoczucie :( Miała tak któraś z Was ? Ja tylko kilka razy w życiu antyki brałam więc doświadczenia raczej nie mam..
Ja miałam wielokrotnie. To normalne że masz plamienia i źle się czujesz. Organizm jest hamowany na siłę i próbuje wrócić do cyklu ale hormony mu nie pozwalają,wszystko będzie ok.

Ja miałam wielokrotnie. To normalne że masz plamienia i źle się czujesz. Organizm jest hamowany na siłę i próbuje wrócić do cyklu ale hormony mu nie pozwalają,wszystko będzie ok.
Acha dzieki... ale ja juz plamie.. I czuje sie okropnie od kilka dni.. generalnie postanowilam przerwac I jutro juz nie wezme anty..czy to plamienie moge juz jako poczatku @ traktowac? bralam tylko po to any dostac @ pozniej aby przygotowac sie do powtorzenia receptywnosci ale jade do Pasnika wiec juz nawet nie czy jej sens to w klinice powtarzac..

Czesc dziewczyny :*Dzisiaj 11 dpt docelowa beta w klinice, prosze trzymajcie kciuki by beta dalej rosla i byla pozytywna. Jesli tak to umowia juz mnie na usg i jeszcze jedna bete po 2 dniach w srode. Ciekawe jak to jest z tymi lekami, na kartce po transwerze pisze brac neoparin zastrzyki i crinone zel 2× 1 do pozytywnego testu czyli 10 dni. A potem co? Przeciez nie mam wizyty a usg daleko ,leki sie koncza i boje sie odstawic je tak wczesnie. Transwer mialam ze swiezych zarodkow nie wiem czy to cos ma do rzeczy. Leksrz po transwerze powiedzial tylko ze po 10 dniach beta i jak pozytywna to na usg sie umowic. Eh dopytam dzis o to. Milego dnia kochane:*:*:*

Nie, nie w Bocianie w Katowicach zawsze 5 i 10 dni po transferze proszą o wykonanie progesteronu i estradiolu kontrolnie i jeśli coś jest nie tak to regulują dawkowanie leków. Sama nie wiem czy to na tym etapie ma jakiś sens :)
Dzięki :) ja również trzymam kciuki za Ciebie mam nadzieję że będzie wszystko super :)
W Katowicach zależy od pacjentki ponieważ mi nie kazali robić po transferze

U mnie drugie podejscie do in vitro i sytuacja się powtarza. Wyhodowano 6 pęcherzyków, 6 komórek pobranych, zaplodniła się tylko jedna i została mi podana. Lekarz mówi, że nie dojrzewają mi komórki jajowe.
Macie jakieś doświadczenie w tej sytuacji? Jeden jajnik pracuje, drugi baaardzo leniwie po wyluszczaniu torbieli. Amh 1.5
Mi podali ovitrelle i 2x decapeptyl, bo wg mojej kliniki to pomaga na dojrzewanie komorek w ostatnim momencie.

reklama
Do góry