reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja miałam wielokrotnie. To normalne że masz plamienia i źle się czujesz. Organizm jest hamowany na siłę i próbuje wrócić do cyklu ale hormony mu nie pozwalają,wszystko będzie ok.
A jeszcze pytanko.. Rozumiem ze tak samo jak mozna wydluzyc to tez moge skrocic cykl antykami? Musze w Grudniu dostac @ najpóźniej 10 grudnia więc będę musiała tak wykombinować aby cykl od miesiączki listopadowej trwal jakieś 20-21 dni tylko.. Czyli wtedy biorę antyki 17-18 dni i przychodzi zaraz po nich @ ?

reklama
Hej dziewczyny! Byłam przeziębiona(gorączka, ból gardła, gil) . Zostały mi "tylko" trochę zapchane zatoki. Dziś mam zacząć stymulacje. Czy mogę brac np. Ibuprom zatoki ? Kiedyś czytałam, że w związku z przeziebieniem komuś odwołano transfer. A jak to jest ze stymulacja? Czy ma ona sens? Choroba ma wplyw na jakość jajeczek. Będę się pewnie kontaktować z lekarzem ale chcialam Was zapytać jakie mialyscie z tym doswiadczenia.
Kochana, zadzwoń do lekarza. Ja miałam przed punkcją anginę i antybiotyk. Poprosiłam taki, jak dla kobiet w ciąży i lekarz zatwierdził :) Wypocznij w domu, grzej się i chyba szybciej brałabym gripex- bo to z paracetamolem.

Ja tez transfer w pt, ale betuje 30.09 :)
No ja też 30.09 (pon) to będzie 10dpt, ale w piątek robię jeszcze morfologie to będzie 7dpt i nie wiem czy od razu nie walne jeszcze bety. Wiem że to wcześnie przy trzydniowych zarodkach, ale one już były takie kompaktujace że zlanymi blastomerami i kusi mnie ten siódmy dzień ale liczę się z tym że to jednak za wcześnie....

Ja wzięłam 2 tyg. L4 z nadzieja ze tym razem się uda.. I mam się maksymalnie oszczędzać. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Narazie żadnych objawów nie ma. Nawet mnie plecy nie bolą.
Witaj. A czy mozesz napisac cos wiecej o sobie? Jakie wskazania do in vitro, czy ktorys z transferow udany, gdzie sie leczysz ? Trzymam kciuki by się udało [emoji110][emoji110][emoji173]

No ja też 30.09 (pon) to będzie 10dpt, ale w piątek robię jeszcze morfologie to będzie 7dpt i nie wiem czy od razu nie walne jeszcze bety. Wiem że to wcześnie przy trzydniowych zarodkach, ale one już były takie kompaktujace że zlanymi blastomerami i kusi mnie ten siódmy dzień ale liczę się z tym że to jednak za wcześnie....
Ja przy 3 dniowych bym sobie darowala.

Ja tym razem siedzę cały tydz w domu.
Jestem na accofilu i dzisiaj po drugim zastrzyku czuje wszystkie kosci, najbardziej bolą plecy. Jutro morfologia i mam nadzieję że będzie dobrze. I że te bóle pleców nie będą się długo utrzymywac
Ja od środy idę na l4 bo niestety nockę mam więc nie mam wyboru. Czekam na wynik progresteronu i jeśli będzie za niski to wstrzykne sobie prolutex. Trzymam kciuki za kropeczka i dobre wyniki ✊✊✊✊

Ja wzięłam 2 tyg. L4 z nadzieja ze tym razem się uda.. I mam się maksymalnie oszczędzać. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Narazie żadnych objawów nie ma. Nawet mnie plecy nie bolą.
Jeśli miałaś zalecenia aby odpoczywać to bebzon do góry i leżenie :-) :) ja po 1 transferze , który się niestety nie udal dużo odpoczywalam ale też dużo myślałam. Dlatego teraz choć te 2 dni pójdę do pracy , zawsze szybciej przeleci...

reklama
Do góry