reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Super! 50zł! Śmieję się, że znalazłam dwa grosiki a miałam transfer jednej Blastki. Może się podzieli i będą bliźniaki jednojajowe ;) Wiem, że to się rzadko zdarza. Ma razie się muszę uspokoić i czekać na piątek, co pokaże beta.
W Invicta w pakietach są te trzy bety opłacone w konkretnych dniach, trzeba je zrobić i skonsultować z lekarzem.
Wcale się nie dziwię, to są emocje. Pamiętam swoj pierwszy raz. Trzymam kciuki by pieknie rosła, a jeśli marzysz o blizniakach to niech się dzieli!!
Mi kazal zrobic progesteron dzien po transferze a potem bete w 11dc. Nie wiem czy wtedy progesteronu tez nie zrobic?? Zeby zobaczyc czy dawka ok?? My mamy daleko do kliniki i wynik bety mam wyslac smsem i czekac na telefon.

Wcale się nie dziwię, to są emocje. Pamiętam swoj pierwszy raz. Trzymam kciuki by pieknie rosła, a jeśli marzysz o blizniakach to niech się dzieli!!
Mi kazal zrobic progesteron dzien po transferze a potem bete w 11dc. Nie wiem czy wtedy progesteronu tez nie zrobic?? Zeby zobaczyc czy dawka ok?? My mamy daleko do kliniki i wynik bety mam wyslac smsem i czekac na telefon.
Może lepiej zrobić, mieć rękę na pulsie. Ja robię betę, estradiol i progesteron przy każdej weryfikacji. Mam niedaleko punkt pobrań Invicta, więc lekarz natychmiast ma wyniki.

Dziekuje :) pocieszajace :) w pierwszej ciazy ze swiezego zarodka 4AA albo 5AA (bylo podanych 2 a jeden sie przyjal wiec nie wiem który haha :D) bete w tym samym dniu mialam jeszcze nizsza.. Dr na tel.konsultacji powiedzial ze beta jak najbardziej ok a ja zaczelam jak zwykle szukac dziury w calym ;)
Jaka u Ciebie beta była w 6dpt przy zarodku 3AB?
W 6 dpt nie robiłam w 7 dpt beta około 16.

Może lepiej zrobić, mieć rękę na pulsie. Ja robię betę, estradiol i progesteron przy każdej weryfikacji. Mam niedaleko punkt pobrań Invicta, więc lekarz natychmiast ma wyniki.
Ciekawe czemu w jednej klinice sugerują robić a w innej już nie. W każdym razie jak już pójdę upuścić tej krwi trochu to upuszcze i więcej;)
Kazdy organizm inny wiadomo;) Czekamy więc cierpliwie.

reklama
Do góry