reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Super! 50zł! Śmieję się, że znalazłam dwa grosiki a miałam transfer jednej Blastki. Może się podzieli i będą bliźniaki jednojajowe ;) Wiem, że to się rzadko zdarza. Ma razie się muszę uspokoić i czekać na piątek, co pokaże beta.
W Invicta w pakietach są te trzy bety opłacone w konkretnych dniach, trzeba je zrobić i skonsultować z lekarzem.
Wcale się nie dziwię, to są emocje. Pamiętam swoj pierwszy raz. Trzymam kciuki by pieknie rosła, a jeśli marzysz o blizniakach to niech się dzieli!!
Mi kazal zrobic progesteron dzien po transferze a potem bete w 11dc. Nie wiem czy wtedy progesteronu tez nie zrobic?? Zeby zobaczyc czy dawka ok?? My mamy daleko do kliniki i wynik bety mam wyslac smsem i czekac na telefon.

Wcale się nie dziwię, to są emocje. Pamiętam swoj pierwszy raz. Trzymam kciuki by pieknie rosła, a jeśli marzysz o blizniakach to niech się dzieli!!
Mi kazal zrobic progesteron dzien po transferze a potem bete w 11dc. Nie wiem czy wtedy progesteronu tez nie zrobic?? Zeby zobaczyc czy dawka ok?? My mamy daleko do kliniki i wynik bety mam wyslac smsem i czekac na telefon.
Może lepiej zrobić, mieć rękę na pulsie. Ja robię betę, estradiol i progesteron przy każdej weryfikacji. Mam niedaleko punkt pobrań Invicta, więc lekarz natychmiast ma wyniki.

Dziekuje :) pocieszajace :) w pierwszej ciazy ze swiezego zarodka 4AA albo 5AA (bylo podanych 2 a jeden sie przyjal wiec nie wiem który haha :D) bete w tym samym dniu mialam jeszcze nizsza.. Dr na tel.konsultacji powiedzial ze beta jak najbardziej ok a ja zaczelam jak zwykle szukac dziury w calym ;)
Jaka u Ciebie beta była w 6dpt przy zarodku 3AB?
W 6 dpt nie robiłam w 7 dpt beta około 16.

Może lepiej zrobić, mieć rękę na pulsie. Ja robię betę, estradiol i progesteron przy każdej weryfikacji. Mam niedaleko punkt pobrań Invicta, więc lekarz natychmiast ma wyniki.
Ciekawe czemu w jednej klinice sugerują robić a w innej już nie. W każdym razie jak już pójdę upuścić tej krwi trochu to upuszcze i więcej;)
Kazdy organizm inny wiadomo;) Czekamy więc cierpliwie.

reklama
Do góry