reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

A czyli jest o jeden krok wyzej niz 3x1
emoji16.png
Na to wygląda. Do tego mam luteinę dopochwową 3x2 i podjęzykowa 3x2. Jutro będę mieć pierwsze wyniki i weryfikację telefoniczna. I tu pytanie dziewczyny, bralyscie te weryfikację czy jednak się badacie we własnym zakresie?

reklama
To ja byłam jeszcze dalej, bo jak spadł mi estradiol to z 3x1 miałam zwiększone na 3x2:cool2::biggrin2:

@Justyska13 jak coś to ja chyba tez mam jeszcze jakiś estrofem. Jak coś to mogę Ci przesłać.
Ło jezus!!
@Justyska13 Ty jednak jak masz ochote to badaj ten estradiol ! :) bo ze mnie zaden lekarz. Moze moja klinika tylko taka olewcza ze nie kazali tego badac.

Ja Ci powiem ze ani razu nie zbadalam ani proga ani estradiolu.
Przy takich dawkach progach jakie biore tylko bym sie przejmowała glupimi cyframi, a nie ma fizycznej mozliwosci brac wiecej.
Estradiol to samo. Jak masz estrofem 3x1 to nie wiem czy ktos kiedys mial 4x1 ?
dzięki kochana. Wiesz ja się nie martwie poziomem estradiolu bo on jest ok tylko tym że być może nie dogadałam się z położną która wspomniała o tym że za chwile bedze schodzic z estrofemu i mi go nie trzeba, a to dopiero 7dpt a tabletek miałabym tylko na 10 dni wiec to mnie zmartwiło. Ale mysle że się nie zrozumiałyśmy i może ona nie dosłyszała że tak mało mam tych tabletek. Ale spoko juz się uspokoiłam ;-) ;) w poniedzaiłek zobaczymy co będzie na recepcie.

@Kurcia a tak jeszcze odnośnie prolaktyny ty pisałaś że odstawiłaś leki na zbicie prolaktyny zaraz przy pozytywnej becie???? czyli juz mam odstawić?

Ja Ci powiem ze ani razu nie zbadalam ani proga ani estradiolu.
Przy takich dawkach progach jakie biore tylko bym sie przejmowała glupimi cyframi, a nie ma fizycznej mozliwosci brac wiecej.
Estradiol to samo. Jak masz estrofem 3x1 to nie wiem czy ktos kiedys mial 4x1 ?
Ja miałam nawet 3x2 i odstawione jakoś w 18tc.

To ja byłam jeszcze dalej, bo jak spadł mi estradiol to z 3x1 miałam zwiększone na 3x2:cool2::biggrin2:

@Justyska13 jak coś to ja chyba tez mam jeszcze jakiś estrofem. Jak coś to mogę Ci przesłać.
Dziękuje kochana juz będe miała 1op od @AleAle27, w razie czego tez @Elessi może mnie poratować i o Tobie też będę pamiętać. Dziękuje dziewczyny za pomoc :):):):biggrin2::biggrin2::biggrin2:

Ło jezus!!
@Justyska13 Ty jednak jak masz ochote to badaj ten estradiol ! :) bo ze mnie zaden lekarz. Moze moja klinika tylko taka olewcza ze nie kazali tego badac.
tylko wiesz mi chodzi o to by wczesniej niz przed 8tc nie zejść całkiem może, bo np 5tc to wg mnie stanowczo za krótko na sztucznym cyklu. bo poziom jest ok 816 a jutro czuje że będzie wyższy.

reklama
dzięki kochana. Wiesz ja się nie martwie poziomem estradiolu bo on jest ok tylko tym że być może nie dogadałam się z położną która wspomniała o tym że za chwile bedze schodzic z estrofemu i mi go nie trzeba, a to dopiero 7dpt a tabletek miałabym tylko na 10 dni wiec to mnie zmartwiło. Ale mysle że się nie zrozumiałyśmy i może ona nie dosłyszała że tak mało mam tych tabletek. Ale spoko juz się uspokoiłam ;-) ;) w poniedzaiłek zobaczymy co będzie na recepcie.

@Kurcia a tak jeszcze odnośnie prolaktyny ty pisałaś że odstawiłaś leki na zbicie prolaktyny zaraz przy pozytywnej becie???? czyli juz mam odstawić?
tylko wiesz mi chodzi o to by wczesniej niz przed 8tc nie zejść całkiem może, bo np 5tc to wg mnie stanowczo za krótko na sztucznym cyklu. bo poziom jest ok 816 a jutro czuje że będzie wyższy.
Jeśli chodzi o prolaktyne to zalezy ktory lekarz. Dwojka mowila zeby po becie juz nie brac, a jeden mowil zeby brac do serduszka... ale ja bralam troche inny lek ktory sie bralo raz na tydzien i to tylko 1/4 tabletki. Taka dawkę niemal homeopatyczną.
Nie wiem jak z bromergonem w ciazy jest.

A nie no to wiem ze Cie stresuje.wizja odstawienia w 5tc..kazdego by stresowala bo nie wolno odstawiac tak wczesnie. Odstawia sie wtedy kiedy trofoblast sam zaczyna produkowac estradiol. My po crio nie mamy cialek zoltych na jajnikach ktore by to robily, wiec musimy brac. Mysle ze 7-8tc to taki optymalny czas na schodzenie. Oczywiscie stopniowe.

Do góry