@sksk ja też niestety jestem pesymistką, ale tak bardzo się łudzę, że jak w końcu się zdecydowaliśmy na prywatną klinikę to nam pomogą.. chcę tak myśleć póki co
@Justyska13 no właśnie jestem bardzo ciekawa jaka będzie decyzja, czy świeży transfer czy crio.. osobiście wolałabym nie ryzykować;(
@Dzoannna z tego co mówiła mi moja dr gin miejscowa, można załatwić sobie badania genetyczne na NFZ ale nie jest to łatwe, mi chciała załatwić "po znajomości", ale musiałabym położyć się na oddział i nie miałyśmy pewności kiedy to będzie. Czas jednak był dla mnie ważny.
Dziewczyny to może ja Wam napiszę co już miałam lub mam i podpowiecie mi na co jeszczw zwrócić uwagę przed 1 transferem, ogólnie przed stymulacją.. Bardzo proszę o jakies sugestie ponieważ już na 1 procedurę będziemy dopożyczać pieniądze i tak strasznie zależy mi by niczego nie pominąć bo nas najprościej na to nie stać;(
-Mialam zrobiona laparoskopie i histeroskopię w czerwcu ubiegłegp roku. Jajowodu drozne, ogniska endometriozy, ktore od razu skojugowano.
- w lutym zdadalam mutację, trombofilia wrodzona, mutacje Pai i Mthr w dwóch genach
- wyszla mi IO- od 10 czerwca jestem na diecie i lekach
- nasienie ok, lekko obnizona ruchliwosc
- zrobilismy kariotypy, azf, cftr- są ok.
- wyniki na chlamydie, wirusy, rozyczki itp. Zrobione i sa ok.
- homocysteina byla za wysoka bo 11.09
Na chwile obecna polykam; modulatory homocysteiny z solgara, wit. D3 tez z solgata, prevenik intensiv, wit. A+E, polocard.
Maz polyka wit. D3.
Miesiaczki mam nieregularne raczej i czesto poprzedzone plamieniami. Ostatnio mialam po 35 d, wczesniej po 28 d. Dzis jest nuz 36dc. A ja czekam i czekam bo w 2dc mamy sie stawic w klinice i zrobic wyniki.z krwi i usg, jak będzie dobrze zaczniemy stymulacje. Czy na cos powinnam jeszcze zwroci uwagę? Cos jeszcze polykac????