reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

No to ja sobie też w sierpniu moja macie obejrzę :) dziękuję naprawdę mnie uspokoiłas :*
Naprawdę jest spoko, jak mi powiedzieli chwile przed badaniem ze bedzie bez znieczulenia to sie zestresowałam ale potem się cieszyłam bo 30 minut po już sobie do domu pojechałam.
Ciekawe doświadczenie obejrzeć macice od środka ;)
Bedzie dobrze :*

reklama
Ale nie biorę żadnych leków na tarczyce wogóle,nigdy nie brałam...
Ale nie biorę żadnych leków na tarczyce wogóle,nigdy nie brałam...
W ciąży tsh nie może przekraczać 2,5 i powinno się utrzymywać poniżej tej granicy. Inne normy są dla ciąży i inne bez niej. Gdybyś nie byla w ciąży to wynik byłby ok, ale w ciąży jest odrobinkę za wysoki ;) Jestem w ciązy i pod stałą opieką endokrynologa, bo właśnie na początku ciąży tsh miałam tsh 3,2. Dostałam Euthyrox 25, a pozniej od II trymestru euthyrox 50, bo niestety wraz z zaawansowaniem ciąży tsh lubi rosnąć bardziej :). I tak jak Ty wyniki tsh przed ciążą miałam wzorowe, nigdy nie mialam problemów z tarczyca i tsh. Teraz moje tsh po leku wynosi 1,4 i to jest dobre tsh w ciąży ;)

@Pójdźka masz już termin ustalony?

@Justyska13 Ja już mam wyniki

Beta Hcg 33,69 zastrzyk z pregnylu pół dawki 5 dni przed transferem i w dniu transferu.

Estradiolu 775,71

Progesteron 14,93 i tu na bank będą większe dawki luteiny :)

Beta Hcg 33,69 zastrzyk z pregnylu pół dawki 5 dni przed transferem i w dniu transferu.

Estradiolu 775,71

Termin ustala dopiero za tydzień w sobotę, muszę jeszcze badania hormonalne zrobić.

Ja narazie nic nie brałam na ból, stwierdziłam, że jakoś dam radę. A Tobie przeszły te bóle głowy? Czy do samego końca przyjmowania estrofemu miałaś?
Z początku było najgorzej i strasznie mi się w głowie krecilo a po tygodniu się wszystko uspokoilo :* a później znowu zaczęłam puchnac :D ja ogólnie te wszystkie leki źle znoszę ale czego się nie robi dla upragnionego malenstwa :) wszystko się przetrwa:)

Estradiolu 775,71

O tak, ja miałam w 3dpt 17 i luteina poszła w ruch (pod język i zwiekszona dowcipnie)
Estrofem miałam bliżej 1000 i też kazali mi zwiększyć na 3x2.
[emoji110][emoji110] A beta niech zostanie taka piękna do II weryfikacji. [emoji8]

Dziś mam kontrolną wizytę u endrykologa,spytam się jak to wygląda.Pisałam dziś do swojego gin i odpisał mi,że TSH powinno być w granicach 1.Poproszę endrykologa,żeby dał mi skierowanie na hormony tarczycy,mam nadzięję ,że da.A poza tym,to nastraszyła mnie siostra ,powiedziała,że powinnam mieć niższe tsh,dlatego się przejęłam.Ale może za bardzo panikuję i się martwię.
Tak jak napisałam wcześniej - tsh w ciąży musi być poniżej 2,5 ;) A byłoby rewelacyjnie gdyby było 1 - 1,5.

Estradiolu 775,71

super kochana, na spokojnie teraz przyrosty i zwiększ z lekarzem dawki progesteronu i trzymam dalej kciuki :)

reklama
Do góry