reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Taki kwas foliowy jest dobry na MTHFR?
To jest metylowany ?
IMG_5025.JPG

Dziewczyny, czy teraz po stymulacji i transferze mogę od razu w następnym cyklu podchodzić znowu do stymulacji? Czy jest jakiś czas który trzeba odczekać?

Hej. Dziewczyny chce się Was doradzić....dziś 5dpt. Progesteron robiłam w 2dpt, 4dpt...i się zastanawiam, czy jutro czyli 6dpt robić? Czy to coś pomoże i zmieni? Czy zrobić w 8dpt razem z beta?
Mam już mega pokłuta moja jedyna żyłę...ale już nie o to chodzi, tylko że ja od miesiąca robię ciągle jakieś badania z krwi co 2, 3, 5 dni...czy jest jakiś limit pobrań krwi ;) ? ( Nie śmiejcie się tylko :) )

Nie ma limitu pobierań ale żyła dostaje w kość
Może jeśli jest możliwość niech pobierają w różnych miejscach
Choć wiem ze najłatwiej pobiera się w dole łokciowym

Mam wyniki krzywej insulinowej i glukozowej, proszę Was laski o pomoc, bo lekarz ogólny oczywiście stwierdził że wszystko jest ok, ale mi się tak krzywa insulinowa nie podoba....przy okazji wrzucę jeszcze homocysteine i prolaktynę.

Niby wyrzut insuliny po godzinie powinien być do 50 a po dwóch max do 30
Tutaj troszke jest większy wyrzut
Ja bym w leki się nie pchała ale dieta jak najbardziej
Homocysteina bardzo ładna [emoji106]

reklama
Hej. Dziewczyny chce się Was doradzić....dziś 5dpt. Progesteron robiłam w 2dpt, 4dpt...i się zastanawiam, czy jutro czyli 6dpt robić? Czy to coś pomoże i zmieni? Czy zrobić w 8dpt razem z beta?
Mam już mega pokłuta moja jedyna żyłę...ale już nie o to chodzi, tylko że ja od miesiąca robię ciągle jakieś badania z krwi co 2, 3, 5 dni...czy jest jakiś limit pobrań krwi ;) ? ( Nie śmiejcie się tylko :) )
Ja z zalecenia lekarza robiłam progesteron co dwa dni i to dość długo... chyba jeszcze 2 tyg po pozytywnej becie.. ale u mnie progesteron słabo rósł mimo dużej ilości leków. Najwyższa wartość to 35 potem lekarka powiedziała że ok i już nie sprawdzac :)

Do góry