reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Super. Dziękuję bardzo. Jeśli możesz to powiedz mi czy powinnam sama zrobić jakieś badania przed wizytą, czy dopiero on mi powie na wizycie co zrobić?
Jesli nie zalezy Ci az tak bardzo na czasie to mozesz poczekac z badaniami do wizyty. A jak chcesz to niektóre możesz juz teraz zrobic. Ja przed wizyta zrobilam tylko te tansze dostepne w diagnostyce a reszte po wizycie i troche zalowalam bo zlecil mi wszystko co mialam spisane. A ja musialam na wszystko dłużej czekac...
Np subpopulacje limfocytow w tym komorki NK, cytokiny, ANA, pakiet na trombofilie to chyba wiekszosci zleca.
Sa jeszcze kiry, hla-c męża, przeciwciala przeciwplemnikowe, przeciwciala antykardiolipinowe, antykoagulant tocznia, helicobacter...

kochana wg nie to glukoza po 2h powinna być podobna do tej na czczo a ona ci rośnie tak samo insulina po 2h dalej rośnie, prolaktyne też masz wysoką tylko który dzień cyklu miałaś przy robieniu prolaktyny bo to jest istotne, czy przed badaniem tzn 2 dni nie współżyłaś i nie miałaś jakiegoś nerwa, stresu bo to wszystko podwyższa prolaktynę. Homocysteina ładna
Lekarz mi nie wspominał że w konkretnym dniu cyklu mam zrobić prolaktynę także nawet nie wiedziałam...tak na dobrą sprawę nawet nie wiem który mam dzień cyklu, jeżeli licząc od łyżeczkowania to miałam 32 DC. Czyli jak myślisz najlepiej pójść na konsultacje do diabetologa?

Hej. Dziewczyny chce się Was doradzić....dziś 5dpt. Progesteron robiłam w 2dpt, 4dpt...i się zastanawiam, czy jutro czyli 6dpt robić? Czy to coś pomoże i zmieni? Czy zrobić w 8dpt razem z beta?
Mam już mega pokłuta moja jedyna żyłę...ale już nie o to chodzi, tylko że ja od miesiąca robię ciągle jakieś badania z krwi co 2, 3, 5 dni...czy jest jakiś limit pobrań krwi ;) ? ( Nie śmiejcie się tylko :) )

Jesli nie zalezy Ci az tak bardzo na czasie to mozesz poczekac z badaniami do wizyty. A jak chcesz to niektóre możesz juz teraz zrobic. Ja przed wizyta zrobilam tylko te tansze dostepne w diagnostyce a reszte po wizycie i troche zalowalam bo zlecil mi wszystko co mialam spisane. A ja musialam na wszystko dłużej czekac...
Np subpopulacje limfocytow w tym komorki NK, cytokiny, ANA, pakiet na trombofilie to chyba wiekszosci zleca.
Sa jeszcze kiry, hla-c męża, przeciwciala przeciwplemnikowe, przeciwciala antykardiolipinowe, antykoagulant tocznia, helicobacter...
Dzięki dzwoniłam i kazali w przyszlym tygodniu dzwonić, bo na razie nie ma terminów.
Zrobię już chyba co się da, żeby jak najszybciej działać dalej.
Mam nadzieję, że on serio jest naprawdę dobry ☺

Lekarz mi nie wspominał że w konkretnym dniu cyklu mam zrobić prolaktynę także nawet nie wiedziałam...tak na dobrą sprawę nawet nie wiem który mam dzień cyklu, jeżeli licząc od łyżeczkowania to miałam 32 DC. Czyli jak myślisz najlepiej pójść na konsultacje do diabetologa?
myśle że pasowałoby, do ivf trzeba to ogarnąć by mieć spokojną głowę. Jesli do badania prolaktyny miałaś 32 dc to nie umię sie do tego odnieść, @Dgd jest pomocna jeśli chodzi o prolaktynę. Ja ponad 40 miałam w 6dc i to było mega źle.

Witam wszystkich na forum piszę po raz pierwszy. W skrócie w maju miałam pierwszy transfer mrożonej blastocysty 3bb niestety nieudany. Teraz jestem 5 dzień po transferze mrożonej blastocysty 1bb na cyklu naturalnym. Mam pytanie czy komuś udało się zaciąży na cyklu naturalnym z blastocysty 1bb. Z tego co się orientuje nie jest to super zarodek

Hej, czy miała któras z Was badane NK CD56 w endometrium? Mi wyszedl wynik na górnej granicy czyli 80 i dziś lekarz powiedział że trzeba koniecznie zbić przed transferem kolejnym.. Mam przez miesiąc brać metypred i przed transferem wlew z intralipidu.. Czy któraś z Was miała podobnie i udało się zbić, zaciazyc?

Hej, czy miała któras z Was badane NK CD56 w endometrium? Mi wyszedl wynik na górnej granicy czyli 80 i dziś lekarz powiedział że trzeba koniecznie zbić przed transferem kolejnym.. Mam przez miesiąc brać metypred i przed transferem wlew z intralipidu.. Czy któraś z Was miała podobnie i udało się zbić, zaciazyc?

A metypred to jest steryd??

reklama
@anielka0612 @Mysza87 dziewczyny przykro mi bardzo [emoji20]
Wiem co znaczy kiedy się nie udaje i jaki to żal i ból
Ale jest czas na łzy i czas na spięcie pośladów by walczyć dalej [emoji110]
W końcu będzie mamami![emoji110][emoji847]
Wszystkie !!![emoji173]️

Do góry